Anxietate

21-12-2020
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Buna ziua, ma numesc Palfi Sorin și am 48 de ani problema mea a început undeva prin luna mai când m am simțit tare ciudat cu probleme de somn, senzație de teama, un blocaj din care parca nu mai puteam ieși, am fost la pshiatrie și medicul m a diagnosticat cu o tulburare de anxietate mi a prescris amiptritilina, linisan și rivotril!Am ținut tratamentul timp de vreo luna jumate apoi ma m simțit bine și am oprit medicamentație!Acum de vreo luna jumate am niște probleme cu bratele și picioarele mai tot timpul sunt amorțite și tensionate, am fost la reumatologie și fizioterapie fara mare rezultat am fost la neurologie unde am făcut o electromiografie și totul e ok !As dori sa va întreb dacă problemele.mele musculare plus sunt fără nici o vlaga iarasi seara sunt panicat mai tot timpul obosit fara nici un orizont am parca un blocaj din care nu pot ieși, aceste probleme sunt din nou pe baza psihiatrica Mulțumesc!
11 comentarii
1
21-12-2020, ora 18:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Reluati tratamentul care trebuie facut minim 6 luni.
0
22-12-2020, ora 08:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați oprit medicația din proprie inițiativă sau la propunerea medicului? Tratamentul nu a fost suficient și nu v-ați vindecat complet. Pentru o rezolvare de durată ar trebui să combinați medicația cu psihoterapia, ca să vă modificați modul de gândire și percepție și ca să dobândiți competențe în gestionarea situațiilor, astfel ca să puteți menține anxietatea în limitele normalității. Medicația rezolvă problemele pe moment, dar e nevoie să depistați cauzele care vă provoacă și mențin anxietatea și să lucrați cu un psihoterapeut pentru diminuarea până la dispariție a acestora.
0
22-12-2020, ora 11:50
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Buna ziua, eu am oprit medicamentația din proprie inițiativa pentru ca m am simțit mai bine!Acum se pare ca au reapărut din ce ziceți și dumneavoastră aceleași probleme cu anxietatea, doar ca acum sunt și simptome fizice, ma refer la tensiune în brate si picioare plus stările de ameteala și altele !Mulțumesc pentru răspuns!
0
23-12-2020, ora 10:56
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună ziua,

Dle Sorin, ceea ce simtiti dvs. este din cauza hiperactivarii neurofiziologice (încordare musculară, tensiune în brate si picioare, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, energie scăzută, probleme de de somn, palpitatii, amețeală, respirație îngreunată etc.).

Tulburările de anxietate sunt rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici.
Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal şi funcţional trebuie acţionat prin strategii care ţintesc toate aspectele şi toţi factorii implicaţi.
Referitor la medicaţia anxiolitică trebuie să ţineţi legătura cu medicul psihiatru şi să urmaţi ȋntocmai schema prescirsă.
La incetarea medicatiei, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este bine sa combinaţi tratamentul medicamentos cu tratamentul psihoterapeutic la psiholog.

Psihoterapia vă ajută la: ȋnţelegerea factorilor care mentin problemele de anxietate, dobandirea unor strategii eficiente de relaxare, schimbarea modului de gandire care predispune la anxietate şi corectarea comportamentelor care mențin aceste manifestari, la dobandirea unor strategii de prevenție a recăderilor.

Sănătate şi sărbători liniştite!
0
23-12-2020, ora 15:47
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Buna ziua, am înțeles mesajul dumneavoastră dar totuși mai am o întrebare aceste manifestări fizice ma refer la amorteala mâinilor și picioarelor poate sa dureze o perioada asa de lunga, la mine de aproape doua luni fără medicamentație și terapie?Sărbători liniștite cu sanatate la toată lumea !
0
23-12-2020, ora 16:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot dura si mai mult e doua luni. Sunt somatizari de anxietate. Luati legatura cu psihiatrul dv. pt. reluarea tratamentului.
0
28-12-2020, ora 11:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Luați legătura cu psihiatrul și continuați tratamentul, concomitent cu psihoterapia, nu lăsați situația să scape de sub control, pentru că altfel rezolvarea va fi întârziată.
0
29-12-2020, ora 15:03
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Mulțumesc mult pentru răspunsuri am deja programare la medic !An nou cu sănătate și fericire la toată lumea !!!
1
29-12-2020, ora 15:06
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Am o întrebare dacă știe cineva ce reacții adverse provoacă medicamentul gabaran ?Se poate sa ai peste zi stări de ameteala, greata chiar dacă l ai luat seara ?Mulțumesc!
0
02-01-2021, ora 15:17
Dental top
Nu este medic/terapeut
Dental top
Buna ziua, ma poate ajuta cineva în legătură cu starea mea care îmi face zilele amare !Știu ca am scris in celelalte mesaje despre starea mea dar acum parca e și mai rău, starea de neliniște și agitație dura undeva pana spre după masa, acum nu mai pot sa ma liniștesc și ma simt parca tot timpul sunt în pericol plus o stare de ameteala !Am luat acum de sărbători relaxirem forte dar nu prea are efect, acum pe 5 am programare la medicul pshiatru, ce as putea lua pana ajung la medic sa ma liniștesc îmi poate zice cineva?S-ar putea sa am o depresie ?
0
02-01-2021, ora 19:38
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Dle. Sorin, ceea ce traiti, frica anticipativa, sentimentul de pericol iminent, starea de nelinsiste si senzatia de ameteala reprezinta simtomatologia anxietatii.
Inteleg ca va este din ce in ce mai greu cu aceste simptome. Anxietatea netratata corespunzator, pune stapanire pe mintea persoanei si ii afecteaza viata personala si profesionala: deterioreaza relatiile interpersonale, diminueaza performentele profesionale, reduce bucuria de a trai, ajungandu-se si la dezvoltarea depresiei.
Pentru recapatarea echilibrului psihic, pe langa tratamentul care o sa vi-l prescrie psihiatrul, sunt necesare si sedintele de psihotereapie.

Este importanat sa va identificati prin psihoterapie - tiparele de gandire disfunctionale si sa le contraargumentati, sa le inlocuiti cu modalitati de gandire rationale. Daca nu le constientizati, puteti deveni prizonierul lor, influentandu-va si ghidandu-va viata, alegerile, comportamentele fara sa va dati seama. Oamenii care sufera de tulburari de anxietate dezvolta comportamente problematice, evitare, amanare, ritualuri, cautarea excesiva a sigurantei care sensibilizeaza mai tare, necesitatea de a fi in control permanent. Trairea unei vieti alterate cu ingrijorari la tot pasul, in care anxietatea va dicteaza ce sa faceti si ce sa nu faceti, ce locuri, situatii sau oameni sa evitati etc.

Vindecarea are nevoie de timp. Sper sa va inarmati in aceasta lupta cu perseverenta, pentru a va recapata starea de liniste, starea de normalitate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul