Anxietate - atacuri de panica. | Forumul Medical ROmedic

Anxietate - atacuri de panica.

05-07-2018
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Buna ziua/seara! De o luna si jumatate am atacuri de panica, si, ma gandesc la diferite lucruri negative si fac atacuri de panica.De exemplu, astazi, pe la ora 18:00 mi-a venit dintr-o data o stare de zici ca am picat din cer, imi era frica sa nu cad si sa dau coltul. Imi e frica de moarte, imi e frica de viata. Ce pot face inafara de psiholog /pshiatru? Deoarece, am fost si n-am avut rezultate.
12 comentarii
0
05-07-2018, ora 07:51
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Uneori pentru a vedea o schimbare de durata este nevoie de perseverenta.
Pe de alta parte, daca nu sunt rezultate intr-un termen rezonabil cu medicul sau terapeutul actual, poate nu strica sa cautati si sa incercati si alti specialisti.

Ambele abordari sunt utile si dau rezulate, insa, asa cum spuneam, este nevoie sa gasiti specialistul (abordarea) potrivita ptr dvs. + perseverenta.

Toate cele bune!
0
05-07-2018, ora 10:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sa inteleg Andrei ca ai urmat timp de 3 luni o combinatie de tratament medicamentos si de psihoterapie saptamanala, iar nu a dat rezultate?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
05-07-2018, ora 10:45
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Cat timp ați urmat tratament medicamentos sau psihoterapie ? Este nevoie de un timp mai indelungat pentru a vedea rezultate.
Sănătate!
0
05-07-2018, ora 11:55
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Nu am urmat niciun tratament medicamentos si am fost cateva sedinte, undeva pe la 5-6, problema este ca nu ma mai pot duce deoarece le-am spus parintilor mei ca sunt bine si s-au dus inapoi in strainatate si, nu prea mai are rost.
0
05-07-2018, ora 12:48
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Va recomand sa discutați cu părinții aceasta problema. Ar fi bine sa va vadă un psihiatru, sa urmați un tratament o perioada și în paralel puteți face psihoterapie cognitiv-comportamentala.
0
05-07-2018, ora 13:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Rezultatele nu se obțin peste noapte, trebuie să aveți răbdare. Faptul că ați avut o experiență neplăcută cu un psihiatru/ psiholog asta nu înseamnă că trebuie să renunțați. Medicația împreună cu psihoterapia dau rezultate bune, dar e nevoie să aveți răbdare și să comunicați orice schimbare de dispoziție cu psihiatrul și cu psihologul
0
05-07-2018, ora 14:01
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Nu exista niciun tratament asa, fara psiholog/pshiatru?
0
05-07-2018, ora 14:12
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Nu se poate da un diagnostic și un tratament pe internet. Trebuie sa fiți văzut de un psihiatru pentru o evaluare completa, în urma căreia o sa primiți un diagnostic și un tratament.
Sunteți major?
0
05-07-2018, ora 17:56
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Nu, am 14 ani.
0
05-07-2018, ora 18:33
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Aveți nevoie de un psihiatru de copii. Vorbiți cu părinții despre ceea ce simțiți. Sigur o sa găsească o soluție.
0
08-07-2018, ora 19:14
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Draga Andrei, nu iti recomand sa mai ascunzi parintilor problemele tale, deoarece ele se pot agrava. Asa cum au spus colegii mei, nu prea se pot rezolva astfel de probleme, fara psihiatru si psiholog. Dar asta nu trebuie sa te sperie, pentru ca avem in Romania specialisti buni si poti apela la ajutorul lor. E foarte important sa vorbesti cu parintii tai despre tot ce te supara si sa nu incerci sa ii menajezi, doar pt ca ei sunt probabil, la munca, in strainatate. Ei sunt responsabili pt ingrijirea ta, deoarece tu esti minor. E de apreciat maturitatea de care dai dovada incercand sa iti rezolvi singur problemele si scriind aici, dar ramai totusi, tot un copil, care are nevoie inca de ajutorul parintilor. Sigur vor lua masurile necesare si te vor duce la un psiholog pentru copii. El va va da o trimitere si catre psihiatru, daca va considera ca ar fi mai utila combinatia medicamente+psihoterapie. Te afli la inceputul unei varste a marilor framantari (adolescenta) si totusi, nu doar criza adolescentei pare sa iti fi declansat toate aceste stari - din acest motiv, repet si eu recomandarile colegilor, sa mergi la un specialist si sa nu o iei ca pe o joaca, sau ca pe ceva trecator. Inclusiv faptul ca nu ai parintii langa tine poate fi unul din factorii care au generat toate acele manifestari. Si cu siguranta mai sunt si alti factori (trecerea la liceu, schimbarea grupului de colegi, etc). Ai incredere ca se vor rezolva lucrurile, daca le ceri ajutorul parintilor si mergi la un specialist in sanatate mintala. Nu esti singurul copil in situatia asta si ai incredere ca vei gasi linistea cu ajutorul medicatiei si a psihoterapiei. Te imbratisez cu drag si iti doresc multa sanatate si succes in tot ce faci!
0
14-04-2019, ora 21:58
Cosix2018
Nu este medic/terapeut
Cosix2018
Andrei.dar ce ai tu cu psihologul sau cu psihiatrul?Ca vad ca nu-i inghiti.Tu sti ce reactii iti pot da pastilele?Multi isi doresc ca sa prinda un psiholog bun pt a renunta la pastile dar nu au succes.Psihologul e ca si partenerul, trebuie sa fiti pe aceeasi lungime de unda pt a putea lucra impreuna.Apropo.in 5 sau 6 sedinte nu se poate rezolva problema, minim 3 luni.Sa mai scri despre starea ta, cum a decurs.Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul