Anxietate, Depresie, stomac | Forumul Medical ROmedic

Anxietate, Depresie, stomac

19-11-2018
NuVreauNume
Nu este medic/terapeut
NuVreauNume
Buna ziua, e prima data cand postez pe un forum de genul. Totul a inceput acum 2 ani cand mi-a fost rau(alcool+ceva mancare alterata(probabil), dupa vreo 2 saptamani de la eveniment am inceput sa am dureri de stomac f puternice si am fost la un gastroenterolog, am facut o endoscopie si mi-a gasit gastrita, am urmat diferite tratamente, diferiti medici, problema tot nu trecea, si ma termina.Din aceasta cauza incepusem sa refuz sa mai merg pe la petreceri, sa mai mananc (de frica sa nu-mi fie rau iar).Vara asta am facut iar endoscopie si mi s-a spus ca nu mai am practic nimic, ca toate "ulceratiile" sunt cicatrizate si as mai avea doar aciditate crescuta.Problema inca o am pana in prezent ( mai putin tind sa cred). Acum o luna am fost la un psiholog care mai apoi m-a trimis la un Psihiatru (la cererea prietenilor/familiei, care spuneau ca e de natura psihica) si am fost diagnosticat cu anxietate severa si depresie.Mi-a dat tratament cu alprazoam(Xanax 1mg/seara) si depakine chrono 300 (2/zi).Acum 3 zile cand trebuia sa merg iar la psihiatru, am ajuns la alt psihiatru deoarece acel psihiatru e in concediu si de data asta mi-a spus sa iau : Xanax 1mg/seara, depakine 3/zi si in plus olanzapina 1/5mg (la ora 18:00). Intrebarea mea este : E posibil ca aceste stari ale mele cu stomacul, aceste fobii(care mi le induc probabil) pot fi de natura psihica? a mai intampinat cineva probleme de genul? Mentionez ca de acum 2 ani n-am mai avut probleme de genul "voma" dar totusi eu am panica asta sa nu vina "momentul" :) pentru multi e o nimica toata, pentru mine, cel mai mare cosmar.multumesc. De asemenea, ce este acesta Olanzapina? mi-a dat de gandit deoarece nu l-am gasit in farmacii decat pe comanda(mi s-a spus sa nu citesc prospectul la niciun medicament) multumesc.
13 comentarii
0
20-11-2018, ora 17:56
NuVreauNume
Nu este medic/terapeut
NuVreauNume
Nimeni, nimic?
0
21-11-2018, ora 00:31
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Ia cate putin din fiecare si vezi daca se amelioreaza simptomele !
0
21-11-2018, ora 08:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E posibil ca starea ta sa aiba un substrat psihic. Respecta ce a sugerat medicul si eventual incearca sa identifici, cu ajutorul psihoterapiei, ce anume sta la baza acestor stari.
0
21-11-2018, ora 12:41
NuVreauNume
Nu este medic/terapeut
NuVreauNume
Am indentificat impreuna oarecum ce sta la baza acestor stari, doar ca e foarte greu sa scap de aceste ganduri automate, e devenit ca mersul pe jos, orice se intampla, asociez cu stomacul si abia apoi realizez, dar prea tarziu deoarece "cad" intr-o pasa proasta daca mi-e putin "rau" si mi-e din ce in ce mai rau :).
0
26-11-2018, ora 08:17
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Pana la urma si mersul pe jos s-a invatat. Inteleg ca e greu, totusi, acesta este motivul pentru care este nevoie de un psihoterapeut in demersul tau!
0
07-12-2018, ora 14:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Psihoterapeutul poate sa te indrume sa gasesti o cale prin care sa nu lasi aceste ganduri sa preia controlul asupra ta….o cale prin care sa ajungi sa le temperezi

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
06-01-2019, ora 17:26
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
Buna seara! Sufar de anxietate generalizata din spusele psihologului. Sa incep cu inceputul.timp de 2 ani am fost intr un stres continuu, in fiecare zi din cauza prietenului meu. In luna iulie a murit bunicul meu(bolnav de cancer care nu a fost depistat la timp). Dupa înmormântare am inceput sa ma simt rau.imi venea sa vomit, diaree si ma durea burta in partea dreapta jos(dar nu foarte tare). Am fost la urgente...analiza de sange.ekg.ecografie abdominala.toate bune. Am plecat acasa in aceeasi stare de rau.am facut control ginecologic cu ecografie, totul bine, dar aceleasi dureri de burta si imi venea sa vomit si diaree. Am mers la un chirurg dupa 2 săptămâni sa ma consulte crezand ca am apendicită. M a consultat si mi a zis ca am colica abdominala si m a internat ptr tratament. Iar analize de sange bune.ekg bun. Cat am stat in spital intr o seara m a durut putin mai tare in partea dreapta si a doua zi m a operat de apendicita. Dupa operatie aveam aceleasi simtome.imi venea sa vomit.ma durea ba in stanga abdomenului, ba in dreapta, ba mai sus, ba mai jos, ba constipatie. Dupa o luna am facut o ecografie abdominala la privat si totul era in limite normal.doctorul spunandu mi ca am colon iritabil si timp de o luna jumătate am luat tratament dar fara rezultate. Nu am activitate.stau toata ziua in casa si cand ma doare ceva caut pe internet sa vad ce inseamna si imi asociez simptomele cu boli grave.am hotarat sa merg la psiholog. Dupa prima sedinta m am simtit mai linistita...dar cu timpul ma simt ca inainte. Ma gandesc in fiecare zi ca ce am de ma doare ba in stanga, ba in dreapta, ba spatele. Ma gandesc mereu ca sufar de o boala grava cum ar fi cancer. Nu prea am pofta de mancare.ba sunt constipata.ba am diaree. Nu stiu ce sa mai fac.
0
06-01-2019, ora 17:28
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
De craciun am fost la munte cu sora mea si nu am avut nimic.nu dureri.nu ganduri...nimic. cand am ajuns acasa au început sa apara simptomele.cateodata imi vine sa vomit.diaree.constipatie.trag aer greu uneori cand am ganduri urate, ca un oftat.ragait dupa masa sau dupa ce fumez, chiar si dimineata cand ma trezec.
Va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai cred
0
14-01-2019, ora 13:54
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Buna ziua. Este prima dată când postez pe acest forum. Problema mea a inceput in luna iulie, eram la mare cand intr o dimineata m am trezit cu ameteala si stari de voma chiar vomitat. De aici a început tot chinul asta pe care pot sa l numesc asa de 6 luni. Am plecat acasa bineinteles tot rau, am fost la urgență am facut tomografe si nimic s a pus pe seama o spondiloza, pe seama soarelui. Continuând să mi fie tot rau am fost internată la neuro 10 zile unde am facut inca un tomografe si un angio rmn. Tot nimic. Am iesit din spital cu aceleași simptome, a urmat un lung șir de analiza si consulturi: cardiologie, oftalmologie, orl, ecograf abdomonal, analize toate sunt ok. Doar eu nu sunt. Simptomele sunt o stare de neliniște, agitație in corp, stari de voma ( mai rare acum) si ameteala. Intr un final am ajuns la psihiatru diagnostic depresie anxioasa, acum iau tratament de 27 de zile sunt mai bine in unele zile dar altele nu. Iau trat cu escitalopram 1/2 dimineata si prânz si seara o jumătate de an iar. S a mai confruntat cineva cu aceste simptome asa mult timp? Dupa cat timp v ati revenit. Scuze daca am mai scris incorect, sunt pt prima data pe forum
0
14-01-2019, ora 17:50
NuVreauNume
Nu este medic/terapeut
NuVreauNume
Eu de cand iau tratamentul pentru depresie si anxietate (3 luni deja) ma simt mult mai bine.
0
15-01-2019, ora 09:28
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Dar dupa cat timp v ati simtit mai bine de la începerea tratamentului? Asa am si eu zile cand sunt aproape bine si zile cand Nu sunt bine.
0
17-01-2019, ora 14:01
NuVreauNume
Nu este medic/terapeut
NuVreauNume
Nici nu mai stiu exact, usor usor, cam dupa 1 luna cred, trebuie sa lupti si tu cu mintea ta, sa-ti induci ca totul e bine, stiu ca e greu, si mie mi-e greu dar sunt lucruri in viata mult mai rele, mie a inceput sa-mi reduca doza de Xanax. Si eu am zile si zile, dar oricine are zile si zile. Gandeste-te cat timp ti-a luat sa "cladesti" anxietatea asta, sanatate !
0
25-01-2019, ora 16:35
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Multumesc frumos de încurajare asta fac mereu imi repet ca sunt bine ca nu am nimic organic si merg înainte. Sper sa trecem cu totii peste aceste momente mai puțin plăcute.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •