anxietate si depresie | Forumul Medical ROmedic

anxietate si depresie

13-08-2012
valentevalente
Nu este medic/terapeut
valentevalente
Buna seara.Am 45 de ani si de aproape 3 ani fac tratament cu diverse medicamente pentru depresie si anxia.specific ca tratamentul mi s-a dat in italia.Primul tratament care mi l-au prescris a fost XANAX 0, 25mg si PAROXETINA 1mg care l-am urmat 1 an si jumatate!!dupa perioada respectiva am fost la alt medic neuro-psiholog care mi-a prescris aceleasi medicamente, dar in doze duble.Dupa 1 luna am mers la alt medic neurolog care mi-a micsorat treptat tratamentul respectiv, dupa care mi-a prescris ( FLUVOXAMINA MALEATO 100MG si FLUNARIZINA 5MG) pe care l-am luat timp de 8luni.Cum nu reuseam sa dorm si nu ma simteam bine cu acest tratament mi l-a intrerupt si mi-a prescris din nou (PAROXETINA 15 picaturi dimineata) timp de 1 luna.De 2 saptamani mi-a intrerupt (PAROXETINA) si mi-a prescris (PAROXETINA COMPRESE 20mg) dimineata si (PRAZEPAM 20mg)seara jumatate de compresa.Cer ajutorul vostru pentru ca vreau sa termin cu aceste experiente din Italia.Va multumesc mult!!
2 comentarii
0
14-08-2012, ora 12:44
CRISTINA8989
Nu este medic/terapeut
CRISTINA8989
am avut si eu cateva episoade de anxietate care m-au bagat in depresie. la primul episod, dupa 3 luni de nedormit si atacuri de panica am mers la doctor mi-a dat anxiar. am luat o saptamana si am renuntat intrucat nu-mi facea altceva decat sa-mi amorteasca creierul. mi-a luat inca vreo 3 luni sa-mi revin, sa redevin om. am renuntat la serviciu pana mi-am reglat somnul. in continuare mai am perioade in care simt ca o iau de la capat si mi se pune valul negru pe ochi insa incerc sa nu stau singura, sa ies, sa fac lucruri care imi plac si-mi repet ca am mai trecut prin asta si ca o sa treaca. nu-mi permit sedinte la psiholog asa ca am incercat eu sa ma autoeduc cum sa gandesc. fac greu fata la stres si iau magneziu in perioadele mai grele. de asemenea am inceput sa mananc mai sanatos. nu trece nimic peste noapte. iti trebuie rabdare. e greu pentru ca lumea, in general, nu intelege prin ce treci, te critica...incearca sa vorbesti cu cineva care te intelege si care sa te sustina si sa te incurajeze sa gandesti pozitiv. Mult succes si sanatate!
0
02-10-2012, ora 10:25
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Buna ziua!

Imi pare rau sa aud ca va confruntati cu depresie si anxietate. Stiu ca nu este usor. Recomandarile ce v-au fost oferite mai sus, sunt bune, insa nu sunt suficiente pentru a depasi cu bine aceste probleme. Asa cum chiar persoana in cauza mentioneaza, perioadele grele reapar. Pentru a trata eficient depresia si anxietatea este recomandat sa urmati si cateva sedinte de psihoterapie. Este greu pentru ca este si mult timp de cand va confruntati cu aceste probleme. Daca sunteti in Italia, puteti beneficia de sedinte de psihoterapie online. Ele sunt eficiente deoarece puteti discuta cu un specialist pe larg despre starile si problemele ce au aparut si puteti invata tehnicile si metodele potrivite pentru dumneavoastra. Daca aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa le spuneti.

Cu speranta ca v-am putut fi de ajutor, va doresc toate cele bune si multa sanatate!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul