Aritmie Cardiaca | Forumul Medical ROmedic

Aritmie Cardiaca

27-09-2020
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Buna ziua! Vârsta 20 de ani, bărbat.

Problema: De 1 an de zile an o bătaie puternică a inimii urmată de o pauză mai lungă apoi revine la normal.

Investigatii efectuate: EKG perfect normal și Monitorizare Holter TA pe 24 de ore, perfect normal.

Mentionez ca in general am pulsul mărit chiar si in repaus unde pana in 110. Tensiunea fiind normală.

Nu am probleme sa simt ca imi bate inima foarte repede sa ma deranjeze sau sa fie vizib acest lucru.

Singura mea intrebare este de ce simt asa zisa bătaie mai puternică apoi o pauză mai lungă urmată de reluarea normală a bătăilor inimii.

Ce trebuie sa fac mai departe sau aceste bătăi sunt inofensive.
8 comentarii
0
01-10-2020, ora 15:07
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Chiar nimeni?
0
14-10-2020, ora 10:37
Georgescu Marian
Nu este medic/terapeut
Georgescu Marian
Parerea mea este sa mai efecutati un EKG, Doppler. Si mergeti la alt cardiolog. Din ce ati spus dumneavoastra cred ca aveti o extrasistola.
0
22-10-2020, ora 19:27
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Am efectuat numarate EKGURI si efectuat un doppler pe vasele de carotida. Nimeni nu a specificat nimic. Chiar EKGUL a fost facut in timpul acelor bătăi suplimentare.
1
25-10-2020, ora 11:19
Georgescu Marian
Nu este medic/terapeut
Georgescu Marian
Buna ziua ! Nu ati specificat ce stil de viata aveti ? Fumati, consumati de regula cafea ? Resimtiti bataia inimii la baza gatului?
0
28-10-2020, ora 14:47
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Un stil de viata cat se poate de sanatos, fara excese, tigari, acool etc...

Bataile le resimt in felul urmator:

Daca imi iau pulsul de la baza gatului se observa acea pauza de dinainte bataii puternice. Pur si simplu dupa o bataie normala se face o pauza in puls apoi apare cea puternica.
0
29-10-2020, ora 17:27
Dr. Darie Nicoleta
Cardiologie
Dr. Darie Nicoleta
Buna ziua.
Descrierea este sugestivă pt. Extrasistole ventriculare. E posibil sa fie un deficit de magneziu sau potasiu. Aceste deficite pot sa apara in contextul unor exerciții fizice intense, prin consum. Dacă palpitatiile apar in repaus si nu la efort, va recomand sa testați ionograma sangvina si magneziu seric. In măsura în care potasiu e deficitar, se suplimenteaza. Dacă nu sunt modificări puteti lua Magnosun 1cp/zi 30 de zile. Dacă palpitatiile apar la efort, însă, trebuie facut un test ecg de stres.
Va stau la dispozitie pt. Detalii.
Sanatate!
0
30-10-2020, ora 22:55
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Va multumesc frumos pentru raspuns doamna DR. NICOLETA. Cel mai des le resimt în repaus, cand stau întins în pat, după masă s.a.m.d. rareori se resimt la efort adica in timpul lui. Mai mult cand stau linistit.

Voi tine cont de recomandările dvs., iar la următoarele analize voi face dozarea de potasiu si magneziu din sange.
0
18-10-2023, ora 00:58
maxaexel
Nu este medic/terapeut
maxaexel
Salut, exact la fel simțeam si eu, asta la inceput, iar cu timpul au inceput din ce in ce mai dese, chiar ajunsesem sa mi se înmoaie si picioarele cand se oprea asa brusc, ma lua cu transpiratii, tot felul de stări de nici nu le pot explica...
Am fost la tot felul de controale, nimic suspect, incepusem sa am tensiune mare, nimic suspect la inimă, dar eu la inimă simteam mereu ceva neânregulă. Deja ma obisnuisem cu chematul ambulantei, si nici nu mai sunam la un moment dat, ma pregatisem psihic de moarte, simteam ca oricand poate sa mi stea inima si gata.
Într o zi de sarbatoare de Mihail si Gavril, deabea puteam urca scarile la Cașin in Bucuresti, am urcat incet pana sus si mi a luat o inima rau la vale de am zis ca acolo imi dau duhul, cu aritmii, cu tot felul, se impiedica, batea anapoda, etc... eram leoarcă transpirat de starea in sine. Având un atuu ca este ziua lor, m am dus si m am rugat la Sf Ingeri Mihail si Gavril, sa ma ajute, ca nu mai am nici o scapare, dupa ce am iesit afară, putin mai linistit, m am dus in masină sa ma linistesc si mai mult, si cum statesm eu asa, deschid facebook ul si ce mi apare in prim plan direct, o postare cu un doctor cardiolog care spunea exact asa : aveți aritmii, si alte tulburari de ritm cardiac, suplimentati cu magneziu si potasiu. Am spus, va multumesc Sf. Înheri Mihail si Gavril, m am oprit direct la farmacie, am cerut ceva pt inima cu magneziu si potasiu, mi au dat Aspacardin, am luat direct 4, ca sunt de 33g, dupa 15 min, nu mai aveam nimic, ma linistisem, dar tot nu era suficient, acum iau Cârcel stop efervescente de 300g tableta. Iau 3 tablete pe zi, nu mai am nici macar o aritmie, nici o problemă, nu mi mai simt inima ca da sa iasă afara din mine, nu mai simt ca am inimă, e ca si cum a fost pe diesel si acum este electric, nu mai simt absolut nimic...
Sper sa va fie de folos.
Nimic fara Dumnezeu!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: