Atacuri epileptice ?

03-08-2016
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
Soțul meu a avut recent 2 leșinuri foarte ciudate, unul în timpul somnului în care se zbatea fara sa mai respire iar celălalt si mai violent la doua zile a căzut pe strada lovindu se foarte tare la cap, cu voma, relaxarea sfincterelor etc. Am făcut, în mare, examenele recomandate de medicul de familie, cardiologice și vizita la neurolog cu electroencefalograma dar totul în parametrii normali. Nu sunt liniștită și nici convinsă de caracterul misterios al acestor pierderi de cunoștință și aș vrea să știu dacă o electroencefalograma singura poate infirma sau confirma existenta epilepsiei? Ce alte examinări neurologice se mai fac? Adaug ca a mai avut cu 30 de ani în urma un episod asemanator dar nu a fost diagnosticat nici atunci cu ceva anume.
5 comentarii
0
05-08-2016, ora 11:36
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
La a doua "criza" voma si relaxarea sfincterelor putea sa fie si in urma traumatismului cranian.
Par totusi sa fie ca doua crize epileptice generalizate. Erati de fata cand a cazut pe strada? Cum s-a manifestat criza mai exact? In ce conditii s-a petrecut (zi/noapte, efort fizic etc)?
Inafara acestor doua evenimente exista si alte simptome neurologice? I s-a mai intamplat sa i se intunece privirea uneori? Tensiunea cum este?

Analize: hemoleucograma, electrolitii, glicemia, teste de functie renala si hepatica, examenul urinei, screening toxicologic (se cauta un eventual dezechilibru hidro-electrolitic sau metabolic care sa dea astfel de blackout-uri).
E necesar si un examen CT sau RMN cranian (si eventual o a doua opinie la alt neurolog) - se cauta semne de focar epileptic sau tumori.(EEG nu e suficient).

Chiar daca au fost doar doua evenimente trebuie investigata cu rabdare cauza pentru ca exista risc mare de accidentare si trebuie excluse cauze precum tumori craniene.
0
12-08-2016, ora 20:39
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna seara. Crizele convulsive in timpul somnului sunt inalt sugestive pentru epilepsie. Caracterul repetitiv al acetsora la fel. Deci, diagnosticul este corect. Insa, trebuie cautat daca nu cumva exista o cauza a acestora. Mai exact trebuie sa faca o investigatie imagistica, adica CT sau RMN cranian. Aaaa, si analize de sange daca nu s-au facut. Ce varsta are sotul? Ce tratament i s-a dat?
0
12-08-2016, ora 21:21
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
Bună seara, după evenimentele descrise a făcut la urgență RMN și CT, apoi vizita la neurolog cu electroencefalograma. Inclusiv cele la cardiolog, nimic anormal. Are 53 de ani și a mai avut în adolescență un episod dar nici atunci eelectroencefalograma nu a găsit nimic. Din păcate nedescoperind cauza nu I s a dat nici un medicament...
0
13-08-2016, ora 16:12
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Rezultatul bun de la electroencefalograma nu exclude diagnosticul de epilepsie. Faptul ca face crize e suficient. Trebuie neaparat sa ia tratament. Mergeti la neurolog. Unde locuiti? Si pe langa asta trebuie sa respecte niste reguli. Se interzice consumul de bauturi alcoolice, cafea coca cola. Se interzice condusul autovehicolelor. Trebuie sa nu lucreze la inaltime, sa nu manipuleze utilaja, sa nu se expuna situatiilor de risc. De ex sa nu se incuie in baie sa nu inoate etc.
0
14-08-2016, ora 12:30
Cristina Rebreanu
Nu este medic/terapeut
Cristina Rebreanu
Locuim în Italia, am fost la neurolog dar este nevoie de o a doua opinie, din moment ce acesta nici problema cu somnul lui foarte agitat nu a vrut sa ia în considerare. VA mulțumesc pentru îndrumare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.