bebelus cu punctie timpanica

12-11-2010
irisp
Nu este medic/terapeut
irisp
bebelusul meu a luat strectococul pneumoniae si a facut otita am mers la primele simptome de febra la orl in spitalul de copii si de acolo mi-a zis ca trebuie sa ii faca punctie timpanica ca la bebelusi nu se retrage cu antibiotic ca la copiii mari. Nu stiu daca asa e sau nu. antibiograma a venit in trei zile dar o saptamana l-a tinut pe ciprofloxacin care nu era sensibil crezand ca daca e din familia ofloxacinului o sa mearga si asa am ajuns si la a doua punctie timpanica, apoi am zis sa ii dea tratamentul pe ce e sensibil si anume era vancomicina care este similar cu targocidul si dupa multe peripetii am reusit. acolo se cicatrizeaza dar la prima punctie unde a durat o saptama si urechiusa a stat mai mult fara tratamentul corect arata mai rau. Am fost si la prof. Mirtu si i-a facut tympanograma si a zis sa revin cand termin tratamentul sa ii mai facem o data. pana atunci eu nu prea imi gasesc linistea si ma gandesc daca a o sa fie bine si nu o sa aiba probleme cu auzul deoarece la prima urechiusa i-a iesit la tympanograma valorile :ear volume 0.28ml, compliance 0, 12 ml pressure-202daPa. Va rog din suflet sa imi spune-ti parerea dmv. Prin ce-am trecut in ultimele 2 saptamani si a trebuit sa ma dau peste cap nu este timp sa va povestesc si nici locul. iEu sunt o mamica cu o oarecare cultura medicala, merg la pediatru cu copii mei la orice simptom de boala si am vazut pe site cata lume ajutat-i si va rog sa imi spune-ti ce am de facut in continuare, pediatra mi-a zis ca timpanul trebuie sa revina la forma elastica sper ca am retinut bine ca alfel e pericol de hipoacuzie mai tarziu. Multumesc si am incercat sa fiu cat mai succinta.
3 comentarii
0
13-11-2010, ora 08:16
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Daca as fi fost in locul dumneavoastra, nu as fi dus copilul sa i se faca nicio punctie!!Cautam mai multe modalitati de tratament, mergeam la diferiti medici si gaseam o solutie mai putin aspra pentru copilul meu.
Consultati si un medic homeopat si vedeti ce va sfatuieste.Sunt sigura ca o sa va gaseasca un remediu pentru bebelus.
Numai bine!
0
13-11-2010, ora 13:20
irisp
Nu este medic/terapeut
irisp
imi fac procese de constiinta ca poate nu am ales solutia cea mai buna atunci dar totul s-a petrecut f repede si de teama sa nu i se intample nimic grav bebelusului am zis ca e mai bine punctie decct sa i se perforeze timpanul de la sine.
As dori daca d-l doctor Flueraru are timp sa imi raspunda, tin f mult la parearea dumnealui.
Multumesc!
0
14-11-2010, ora 09:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
punctiile transtimpanice sunt bine venite cand este cazul.., NU afecteaza structura timpanului si acea mica perforatie facuta de ac, se inchide in 2 zile.
e mult mai bine decat o perforatie pe otita supurata.. acele perforatii Nu se mai inchid
Adaugă un comentariu / răspuns