Bebelusul de 11 luni? cate scaune pe zi?

10-10-2008
roxananicolae
Nu este medic/terapeut
roxananicolae
buna ziua!am o problema si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da mai multe informatii... fetita mea, de 11 luni, de aproximativ 2 saptamani, are cel putin 4 scaune pe zi...variind intre 4-6..ceea ce mi se pare anormal, luand in considerare faptul ca pana acum avea 1-2 maxim...de mancat mananca aproximativ aceleasi cantitati... si ce am observat si ma ingrijoreaza este si faptul ca are scaun imediat dupa ce mananca... asta insemnand ca si dupa o gustare... ce sa cred?
multumesc!
3 comentarii
0
11-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Urmariti curba ponderala - daca bebelusul ia bine in greutate - cam 250 g pe luna - nu e un motiv de ingrijorare - puteti sa-i cresteti cantitatea de cereale si iaurt pentru reglarea scaunului - eventual in asociere cu Debridat sirop. Ar fi bine de facut coprocitograma, ex.coproparazitologic si coprocultura, cauzele mai frecvente putand fi legate de o Giardioza, Candida la nivel intestinal, mai rar intoleranta la gluten.
0
12-10-2008, ora 00:00
roxananicolae
Nu este medic/terapeut
roxananicolae
Va multumesc mult pentru raspuns!Faptul ca inca alaptez poate avea vreo legatura?adica exista probabilitatea ca laptele matern sa nu mai fie bun si sa provoace aceste scaune?Giardioza nu are si alte efecte, cum ar fi dureri abdominale?va multumesc din suflet inca o data!
0
15-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Intr-adevar, laptele matern se asociaza cu scaune mai moi, dar nu trebuie intrerupt! Mama e bine sa evite alimentele care fermenteaza, ceapa, alim. picante sau condimentate. Giardioza poate da si dureri abdominale, insa cat timp copilul primeste si san este protejat in mare parte de anticorpii din lapte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •