Boala Lyme

157 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›
0
19-06-2012, ora 20:27
reta_tudor
Nu este medic/terapeut
reta_tudor
Doctorul de la Bals mi-a spus ca, analiza respectiva nu are nici o valoare! Joi am reusit sa ma programez la dr.Ion in Constanta.Intre timp am primit rezultatul de la Synevo: Borellia IgG=o, 1 si Borellia IgM=0.Se recomanda repetarea testariidupa 2-3 saptamani.Am sa revin dupa ce voi merge la Constanta.Multumesc pentru raspuns.
0
02-07-2012, ora 16:21
edelif
Nu este medic/terapeut
edelif
Buna ziua,
Mr. Nick sau oricine are un raspuns, caut o recomandare catre un medic specialist in boli infectioase in Bucuresti. Am citit mai sus despre raspunsul unui medic de la spitalul Bals si as vrea sa evit asemenea atitudini. De asemenea, Mr. Nick spuneti DarkField Microscopy with DualDur reagent - microscopie pe câmp întunecat cu reactiv DualDur - singura metodă care evidenţiază direct bacteria (care produce boala Lyme) în sânge sau LCR (lichidul cefalo-rahidian), cu o acurateţe de 100%. Testul DFM se poate face si pentru LCR sa inteleg? Mie mi s-a recomandat un test care verifica anticorpi in LCR, dar din cate stiu eu anticorpii pot fi prezenti sau nu chiar daca exista Borelia si atunci un test ce verifica anticorpii este departe de a fi baza unui diagnostic clar si atunci as vrea sa stiu daca exista posibilitatea unui test DFM in LCR.
Am o senzatie de arsura pe obrazul stang, care ma trezeste din somn de 3 ori pe noapte si dureaza de la 30 de min. la 1 ora si chiar nu stiu ce sa mai fac si pe cine sa mai cred. Multumesc.

Multa fericire!
0
02-07-2012, ora 18:57
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Buna ziua,
Cel mai bine este sa faci microscopia in camp intunecat la diagnostic lyme sau la Dl. Dr. Moscu, in bucuresti si in functie de ce iti spare mergi mai departe cu analizele.
Alt sfat sa fugi de synevo ca a ramas de el numai reclama.
Iti doresc sanatate.
0
15-07-2012, ora 02:04
Gimy
Nu este medic/terapeut
Gimy
Buna seara,
In urma cu aproximativ 10 luni am fost muscat de o capusa, am scos capusa si pentru ca nu s-a inrosit zona nu am fost la medic. Dapa un timp au aparut simptome ciudate tulburari de memorie, furnicaturi, anxietate, hipertensiune. durere de cap pe partea stanga, amorteli la picior sau la mana pe partea stanga in somn.Un doctor neurolog mi-a prescris Axiar spunandu-mi ca ar fi atacuri de panica. In trecut am mai fost diagnosticat cu atacuri de panica, motiv pentru care nu le-am acordat mare importanta, fiind obisnuit cu simptome asemanatoare. Tulburarile de memorie ma ingrijorau, nu am mai avut astfel de probleme. Am inceput sa iau Ginko Biloba si problema s-a ameliorat.
La inceputul acestei luni am fost muscat din nou de o insecta, in zona in care am fost intepat s-a insosit pe o portiune de sproxinativ 1 cm in diametru. Desi nu cred ca a fost capusa, de data aceasta, am luat Doxicilina si am facut testul Elias. Anticorpii antiborelia au iesit: IGM negativ, IGG ehivoc. Medicul de la Spitalul de boli infectioase mi-a spus ca analizele sunt bune si nu am borelioza. Eu nu sunt asa de sigur si v-as ruga sa-mi dati un sfat
0
15-07-2012, ora 03:09
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Buna seara,
Dl. Gimy Dumnezeu sa-ti dea sanatate.
Sfatul pe care la primit edelf este valabil si pentru tine. Ce ai facut a fost sa pierzi bani si timp si ai apelat la un medic care nu stie ce inseamna borrelia.
In functie de ce iti apare la microscop mergi mai departe la medici care stiu ce inseamna lyme, sau sa nu ai nimic.
Daca pana la urma ai nevoie de medic poti intreba aici pe forum.
Domul sa fie cu tine si sa te ajute sa-ti gasesti pacea sufletesca.
0
21-08-2012, ora 23:08
srd_diana@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
srd_diana@yahoo.com
Buna,
Soacra mea a fost muscata de capusa, a facut tratamentul cu antibiotice i-au venit si rezultatele analizelor si au iesit pozitive, as dori sa imi recomandati medici buni la cluj, deorecece ar fi mai aproape de casa. Multumesc si sanatate tuturor.
0
03-09-2012, ora 13:01
edelif
Nu este medic/terapeut
edelif
Dl. Babacu, am microscopia in camp intunecat facuta la dl dr Moscu si test ELISA, Western Blot. Toate pozitive. Exprimearea a fost mai stangace poate, insa intrebarea mea era daca cunoasteti sa se poate face microspopie in camp intunecat si pentru LCR, nu doar pentru sange?

Intreb de medic infectionist fiindca as mai vrea o opinie in privinta tratamentului, eu fiind diagnosticata si primind recomandare pentru tratament de la dna dr Tatiana Rosca (a carei cunoastere in domeniu nu o contest, insa as vrea sa merg si la un infectionist). Momentan urmez un protocol pe baza de plante, insa nu m-a ajutat cu senzatia de arsura.

Multumsc. Toate cele bune!
0
03-09-2012, ora 19:56
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Buna,
Ai ajuns la un medic care stie ce inseamna borrelia, dar daca vrei un medic si mai bun la constanta la hiperara la dl. Dr. Ion.
El poate sa-ti explice ceia ce te intereseaza sau poti sa-i pui intrebarea pe forum daca nu a raspuns la ea mai inainte.
Eu am fost la un infectionist la tirgu mures si prin ce am trecut nu doresc la nimeni si acel medic este infectionist si trateaza boala Lyme.
La inceput si eu am luat ceaiuri si plante si pe urma vine si antibioticul.
Dumnezeu sa te ajute sa ai toate analizele negative, sa ai rabdare si credinta pentru pentru ca ai de parcurs o period a lunga pana te faci bind.
0
04-09-2012, ora 02:06
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Pentru edellif:
----------*
Si vezi ce zice HBO care este dl dr ion.
Si aici vei gasi mai multe raspunsuri la intrebarile tale.

(*modificat de admin)
0
27-10-2012, ora 00:20
sonia2x2
Nu este medic/terapeut
sonia2x2
Buna seara,
Va rog mult ajutati-ma cu niste raspunsuri
Mama mea, face tratament cu ceftriaxona, 2 mg/zi, injectabil, doza unica. Intrebarea mea este daca este corect tratamentul si daca 14 zile sunt suficiente in conditiile in care:
1. si-a desprins 3 capuse de pe piele in perioada 5-18.09.2012
2. la sfarsitul lunii septembrie au inceput sa apara tot felul de simptome: stare gripala, durere puternica in gat, dureri de cap, dureri musculare, ameteli, batai neregulate ale inimii
3. toate aceste simptome le-am asociat cu muscatura de capusa pe data de 11.10.2012, cand pe sold i-a aparut o pata rosie cu diametrul de aprox 20 cm, uniforma, putin dureroasa, zona fiind mai tare la palpare si cu o temperatura mai ridicata decat restul corpului. nu a luat foma de tinta cu cercuri concentrice cum apare de obicei eruptia cutanata provocata de capusa infectata.
4. a inceput tratamentul mentionat mai sus pe data de 16.10.2012
5. nu am primit inca rezultatul analizei pt. detectarea anticorpilor
6. mama sustine ca pe data de 10.10.2012(cu o zi inaintea aparitiei eruptiei) a simtit o intepatura puternica pe sold.
7. capusele descoperite au fost in partea superioara a corpului. faptul ca eruptia cutanata a aprut pe sold ne poate face sa speram ca a fost totusi un paianjen sau o alta insecta?
Ce ar trebui sa facem in continuare?
Va multumesc!
0
27-10-2012, ora 16:29
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Buna Sonia,
Tratamentul nu este suficient.
Pentru inceput te duci si faci urmatoarele analize la Lyme diagnostic in bucuresti: dfm, rn-at, ig.
Daca testul ese pozitiv faci urmatoarele analize: hlg. tgo, tgp, bt, uree, ceatinia, fib, ac. uric.
Atentie analizele sa le faci la min. 2 saptamani de pauza de antibiotic.
Cu toate acestea te duci la constanta la dl. dr. Ion.
Sa nu stai pe ganduri cat mai repede cu atat mai bine.
Dumnezeu sa fie cu tine si cu mama ta.
0
27-10-2012, ora 16:39
sonia2x2
Nu este medic/terapeut
sonia2x2
Multumesc mult pentru raspuns
Mai are doar 2 injectii de luat. Nu ar trebui continuat pana la 21 de zile? Sau mai mult? Medicii de la noi i-au prescris 14 zile. Ceftriaxona e substanta corecta? Mi-e tare greu sa inteleg
Dar rezultatul analizei pe care o asteptam IGG si IGM nu este concludent? nu ne spune nimic?
Unde este lyme diagnostic in Bucuresti?
Va multumesc!
0
27-10-2012, ora 16:42
babacu
Nu este medic/terapeut
babacu
Tratamentul nu este sufficient.
Cauta pe Google si gasesti adresa.
Multa sanatate
0
30-10-2012, ora 20:44
sonia2x2
Nu este medic/terapeut
sonia2x2
Imi cer scuze, mai sus am scris 2 mg de ceftriaxona/zi cand de fapt erau 2 g/zi.
Pe data de 29.10.2012 am primit rezultatul testului elisa:
IgM 258, pozitiv
IgG 36.9, pozitiv
incepand de astazi 30.10.2012 urmeaza urmatoarea schema de tratament recomandat de dr. Boszik:
-ceftriaxona, 2 g/zi, injectabil, doza unica +
-amoxicilina, 3x2000 mg, timp de4 saptamani, apoi in urmatoarele 4 saptamani scoatem cetriaxona si introducem Retardilin 1x2ME i.m. de 2-3 ori pe saptamana

pe langa acestea, am mai cumparat Hepaid forte, Bio-Sun, Fluconazole, urmand sa mai luam vitamine si minerale (va rog sa ne recomandati daca se poate)
in schema d-lui dr. Bozsek se mai regasesc argint coloidal, VitamaxPX4, HumanGammaglobulin

Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca este in regula tratmetul?
Intentionam sa mergem la Bucuresti (sau la Budapesta?) sa facem tot setul de analize necesare. Nu se pot face analizele in timpul tratamentului cu antibiotic?
Am citit despre reactiile herx. Mama face tratamentul acasa. Este periculos? ar trebui sa se interneze?

O ultima intrebare extrem de importanta pt.mine. Fetita mea in varsta de 2, 4 ani a avut o capusa la doar 10 luni. a facut tratament preventiv cu ospamox timp de 12 zile, iar dupa 6 saptamani testul elisa, negativ. Nu are si nu a avut simptome insa am intrat in panica si doresc sa fiu sigura. Ce analize sa facem?

Va multumesc anticipat!
0
27-11-2012, ora 22:50
ovimic75
Nu este medic/terapeut
ovimic75
Buna ziua, in urma cu 4 luni am descoperit o muscatura de insecta la nivelul piciorului stang care in circa 2 saptamini s-a dezvoltat asemeni ca o tinta etc. in urma cu 1 saptamina in sfarsit am un diagnostic b.Lyme am cefalee, inflamatii ganglionare si cam atat deocamdata. Sunt din Cluj si la spitalul de boli infectioase am fost tratat cu max superficialitate in comparatie ce ceea ce am mai citit pe forum aici. Am un tratament de 21 zile cu Doxicilina 100mg una diminiata iar alta seara. Daca cunoasteti medici specialisti in zona va rog sa-mi spuneti daca nu si in alte localitati. Despre tratament voi ce spune-ti?.
Astept raspunsurile voastre.
0
28-11-2012, ora 10:39
mlucian2002
Nu este medic/terapeut
mlucian2002
Hello, Mr. Nick.
Va rog sa-mi spuneti daca argintul coloidal de la Crystal Silver (fost Nano Silver) este bun. Sunt cumva circumspect pentru ca am citit ca nu toate produsele aflate pe piata corespund normelor Ministerului Sanatatii.
Multumesc.
0
02-12-2012, ora 20:52
dumitrumaria99
Nu este medic/terapeut
dumitrumaria99
buna, as dori sa stiu daca a mai fost diagnosticat cineva cu sla initial (sau de neurolog), ulterior diagnosticat cu b. lyme si care a fost evolutia si dc a auzit cineva de dr emilian dobrea.
va multumesc!
0
02-01-2013, ora 21:05
roxdada21
Nu este medic/terapeut
roxdada21
Oare va intrebati de ce lymul este atit de raspindit acum? cititi...FL 1953.
0
30-01-2013, ora 20:28
roxi85
Nu este medic/terapeut
roxi85
Buna !
Ma numesc Roxana, am 15 ani, 5 saptamani am stat in 3 spitale (pediatrie, tbc si infectioase ) sa afle ce am, au gasit doar un aslo mare - 1116, am facut 10 zile tratament cu penicilina iv, si in ziua cand am terminat acest tratament (in noiembrie 2012) am primit niste rezultate si fost diagnosticata cu neuroborelioza. Tot acolo la spitalul de infectioase din Cluj (sectia pentru copii) am primit tratament cu cefort 18 zile, trebuia 21 dar dar era sa fac soc anafilactic, apoi am primit acasa tratament cu zintat, dar in a 3-a zi am ajuns la spital tot cu soc anafilactic.
Simptomele mele au fost : slabire in greutate si forta fizica, ameteli, stare generala tot mai rea, dureri in tot corpul mai ales la incheietura mainii, la genunchi si maxilar, dureri de cap si in special dureri de gat.
Dupa tratament am fost mult mai bine, am inceput sa fiu mai atenta la dieta, sa consum o zi sucuri de sfecla rosie, telina si morcovi si o zi suc de portocale si sa mananc cat mai multe fructe crude.
Urmeaza sa merg la control si pentru analize pe 1 martie 2013.


Intrebarea mea este ce sa fac pentru durerile de gat, am primit diagnosticul de angina si am primit tratament cu augumentin, dar ma tem sa iau antibiotic pentru a nu influenta analizele pentru lyme si oricum cu acest lucru a debutat boala, dureri de gat tratament cu antibiotic, 2-3 zile bine si iar dureri de gat., asa paana am mers la Cluj., acum am luat propolis cu miere de albine dar eu nu prea sunt ok
0
23-02-2013, ora 11:55
ani_anita44@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
ani_anita44@yahoo.com
Buna, eu sunt Ana din buc. sisunt noua pe acest forum, vreau sa va spun ca si eu am lyme cronic diagnosticat dupa 2 ani. am umblat prin toate spitalele care exista in Bucuresti pana am depistat ce am, in fine am ajuns la Rosca am luat trat 5 luni dupa care l-am intrerupt, am fost si la Tg Mures, vreau sa va spun ca nici nu a luat in considerare analizele mele mi-a spus ca de vina este stilul de viata, asa ca voi relua tratamentul cu antibiotic la Rosca pt ca din pacate nu ma simt bine. cine vrea sa vb pe acest subiect -------------*



(*modificat de admin)
0
23-02-2013, ora 12:06
roxi85
Nu este medic/terapeut
roxi85
problemele cu gatul, cu tatamente naturiste si rabdare s-au rezolvat :)
0
24-02-2013, ora 09:11
ani_anita44@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
ani_anita44@yahoo.com
cunoaste cineva un medic homeopat sau fitoterapeut care a tratat lyme cu succes, cu produse naturiste?as dori sa fie din Bucuresti


silvia 30 te rog sa ma contactezi.
0
24-02-2013, ora 12:57
ani_anita44@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
ani_anita44@yahoo.com
si eu sunt pacienta lui R
0
07-05-2013, ora 15:18
lalisomy
Nu este medic/terapeut
lalisomy
aeara am gasit o capusa in piciorul fetei mele (20 ani), am fost rapid la doctor, a fost extrasa, a primit o reteta pe care sctia "doxiciclina nr. II", "1 cp/zi. Sa inteleg ca doar o capsula pe zi, dar cat timp (pe ce periada? 3-5-7 zile? (nu scrie absolut nimic). I-a mai spus sa mearga la Bals dupa 2 saptamani pt analiza. Va rog sa-mi spuneti daca puteti ce reprezinta "doxiciclina nr. II", si cat timp trebuie luata aceasta doxiciclina si de cate ori pe zi. Apoi ce-ar mai trebui sa fac acolo la Bals, ce analiza sa cer? (sa-i faca?) Va multumesc tare mult!
0
03-03-2017, ora 20:33
moli
Nu este medic/terapeut
moli
boala lyme se trateaza foarte greu.
am boala, de accea i mi permit sa scriu de ia.
culmea din 2013 nu mai este nici un bolnav de lyme.
sau nu mai este voie sa se scrie de boala asta.???
0
08-01-2018, ora 15:05
Ana357
Nu este medic/terapeut
Ana357
Eu sunt un bolnav de Lyme. Tot caut pe cineva in aceeasi situatie sa putem impartii experiente.
Te rog/ Va rog daca mai este cineva in situatia asta, sa dea un semn.
Multumesc.
0
12-01-2018, ora 07:22
moli
Nu este medic/terapeut
moli
Moli este prenumele meu..astept sa ma suni si chiar nu evita sa nu suni pt ca e foarte grea boala asta si nu o crede multa lume.nu stiu daca e voie sa se dea pe sait nr.dar eu til dau.

Pentru Ana 357. Nr meu...-----------*

Astept.

(*modificat de admin)
0
18-03-2018, ora 12:01
Viviana-Cristina
Nu este medic/terapeut
Viviana-Cristina
Buna! si eu am descoperin recent, in decembrie 2017 ca am boala Lyme, dupa 4 ani de mers pe la tot felul de doctori in Timisoara si rezoltat neconcludent, am luat decizia sa merg in Ungaria la o clinica privata din Szeget. Acolo de la prima serie de analize mi-au descoperit boala Lyme. Acum sunt in faza de tratament, am terminat prima cura de pastille dar pare ca nu e efficient deoarece ma simt tot mai rau, saptamana asta am fost in Szeget pentru recoltare si dupa Paste am rezultatul si o sa merg la control, probabil trebuie sa incep tratamentul injectabil..mentionez ca de aprox 1 an un deget este blocat din cauza durerilor articulare care persista de 3-4 ani, ma dor atat mainile cat si picioarele, am urmat in tratament intens pentru "migrene" timp de 6 luni (durerile de cap fiind mai usoare dupa acest tratament) dar si o urticarie cu o vechime de mai bine de 3 ani (in fiecare seara trebuie sa iau Xyzal pentru urmatoarea zi fara mancarimi)... si toate astea fiind de la...Lyme.

Ana357 si Moli, poate ma bagati si pe mine in bucla voastra de experiente.

Cu drag,
Cristina
0
12-06-2018, ora 21:07
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Buna Cristina,
Am citit diagnostil tau si cred ca te pot ajuta sa te vindeci.
Te rog sa imi raspunzi pe blog sau email: -------*
Toate cele bube.

(*modificat de admin)
0
20-08-2018, ora 10:42
Tudurica
Nu este medic/terapeut
Tudurica
Buna ! Sunt suspecta de Borrelioza după ce ani la rând, am fost diagnosticata cu Tiroidita subacuta - 1999, apoi Sindrom Sjogren Mononevrita multiplex asociata. Fibrilație atrială cronica paroxistica. Sindrom mielodisplazic. Diateza trombofilica complexa. Gastroduodenita cr. Intoleranta la gluten, lactoza, fructoza și crudități ( instalată in 2015, după un Sindrom de citoliza hepatica ). Polidiscopatie cervicodorsolombara. Insuficienta venolimfatica. In ultima vreme simptomatologia s-a accentuat și am făcut mai multe determinări pentru Borrelia, care au ieșit pozitiv IgG, testul de confirmare pozitiv, in mediu întunecat prezente spirochete, rezultatul detaliat unele la limita, altele negative. Simptome : dureri de cap, astenie fizica și psihică marcată, amețeli, insomnii, nevralgie Arnold bilateral, nevralgie Arnold dr, dureri coloana cervicodorsolombara și paravertebrale, uscăciunea mucoaselor ochi, nas, gura, gât și mucoasa vaginală, dureri de stomac persistente ( pirozis, crampe, eructații, tensiune in etajul superior al abdomenului, contractura diafragm ) balonare, meteorism, crampe abdomen superior, gaze, senzație de plenitudine, parestezii membrlele superioare, inferioare, regiune sacrococcigiene, in jurul anusului, membrele inferioare, uneori tenesme anale și vezicale. Calitatea vieții mele este mult afectată și din păcate din cauza unor complicații apărute dea lungul anilor nu pot beneficia de antialgice, antiinflamatoare nesteroide, imuran, ciclofosfamida, antibiotice cu reținere.Sunt la început de drum cu Borrelia, ținând cont de problemele coexistențe nu știu ce sa fac și unde sa ma îndrept. M-a văzut Dna dr Tatiana Roșca -dg In observatie Borrelioza cr, debut probabil1998. Este sceptica in privința tratamentului pentru ca la momentul acesta am probleme mari cu stomacul, reacționează urat la orice medicament. și ținând cont de celalate probleme de sănătate, plaja de acțiune este limitată, apoi dumneaei este pensionara și dacă ar fi sa încerc antibiotic trebuie sa o fac internata, sub supraveghere. Rog mult dacă poate cineva sa ma îndrume către un medic, care lucrează in spital și care ar putea sa ma ajute, in Bucuresti, sau alte terapii mai blânde pe care as putea sa le suport. Scuze pentru lungimea subiectului. Multă sănătate și numai bine ! Aștept cu nerăbdare sfaturi, îndrumări.
Adaugă un comentariu / răspuns
157 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  •