Boala Lyme

157 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›
0
21-01-2012, ora 16:46
kap
Nu este medic/terapeut
kap
medicul a prescris la insistentele mele. El vroia ca inainte sa prescrie ceva sa fac analizele dar dureaza 10 zile pana imi vine raspunsul.
In cazul in care imi ies pozitiv rezultatele, trebuie continuat cu doxiciclina sau se schima schema de tratament?
Ce inseamna forma seronegativa?
0
23-01-2012, ora 23:46
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
multumim,...eu maine dimineata ajung la medic la dr TUTULESC spitatlul de infectioase cj, mi-a fost recomandata de toata lumea, o sa va anunt.multumesc pt toate informatiile.MULTA SANATATE, sa va uitati maine de la 12 la dr oz pe euforia, este despre boala lyme, a fost azi emisiunea dar nu am apucat, deci maine la amiaza la 12 e reluare, eu nu ma pot uita, dar va rog daca se uita cineva sa-mi zica sezonul si episodul, sa nu pierd si eu, multumesc
0
24-01-2012, ora 16:32
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
@kap, doxiciclina e un antibiotic bun in boala lyme atunci cand e luat in doze mari 300-600 mg/zi si DACA este asociat cu minim un alt antibiotic si un antiparazitar in schema de tratament.
asta pentru ca daca ati folosi doar doxiciclina, borrelia se incapsuleaza devenind imuna la doxy, moment cand un alt cap de atac - antiparazitarul poate elimina aceasta forma denumita cyst.
mare, mare atentie la tratament, daca nu-l faceti cum trebuie (si majoritatea medicilor nu trateaza cum trebuie) se poate spune ca l-ati facut DEGEABA sau mai mult, va faceti mai mult rau umplandu-va de forme cyst imune la antibiotic.
doxiciclina singura poate fi eficienta in tratamentul profilactic al muscaturii de capusa cand poate fi administrata in dozele de mai sus la mai putin de 12 ore de la muscatura.
@ justmonapop cauta pe net documentarul american "under my skin". spune aproape totul despre ce este lyme.
0
03-02-2012, ora 21:46
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
am o mare rugaminte.am fost la medic astept, ca am repetat analizele, , , astept, , nu gasesc subtritrare la filmul recomdat de tine, am inteles din el dar cam 70%, ma gandeam ca poate ai tu sau are altcineva, vreau sa-l mai dau la cineva filmul.Multumesc anticipat
0
03-02-2012, ora 22:07
kap
Nu este medic/terapeut
kap
eu il am in format dvd dar nu pot sa iau sub din el sa-ti dau.
Prefer sa ma uit la el cand sunt pe cale de vindecare cand am moralul mai tare decat acum sa ma demoralizeze si mai mult :)
0
07-02-2012, ora 22:59
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Buna ziua,
Am facut analizele medicale pentru borrelia iar rezultatele sunt urmatoare:
WB Borrelia garinii IgG - pozitiv, Prezente benzile antigenice 39kDa, 30kDa, OspA.
RIF Bartonella quint./henselae IgG - pozitiv, Prezenti anticorpi anti- Bartonella quintana IgG
Prezentii anticorpi anti- Bartonella henselae IgG.
RIF Borrelia burgd./afz..OspC IgM NEGATIV
RIF Borrelia burgd./afz.VlsE IgG NEGATIV
WB Borrelia garinii IgM NEGATIV

La RMN au reiesit leziunii diemelizante (sau cum ii zice) multiple.
Simptome: In anul 2008 mi-a paralizat mana stanga si ochiul stang.
Acum, am ochiul stang partial paralizat (diag de diplopie), mana si piciorul stang slab amortite.
Tratament: in 2008 am luat cefort intravenos, 20 zile iar simtomele au disparut.
Acum iau doxicilina si milgama plus vitamine. Urmez tratamentul acesta pana voi avea consultul cu doamna neurolog si doamna de la parazitologie.

La RMN am avut urmatoarea interpretare:
Multiple leziuni demilienizante la nivelul cordonului medular cervical, bulbului, hemipuntii dr, pedunculilor cerebelosi milocii bilateral, emisferelor cerebeloase, subcortical si periventericular fronto temporo parietal bilateral, cor calos de dimenisuni de pana la 1.4 cm unele din ele gadolinofile.

Astazi, neurologul mi-a zis ca am mai mult de 8 leziuni deci 90% am SM si am si borrelia conform rezultatelor analizelor ia ca pas urmator sa fac o punctie lombara.

Domnilor medici, dumneavoastra ce credeti de acest istoric medical al meu? Am si SM sau doar borrelia?

Astept cu sufletul la gura raspunsul dumneavoastra
0
08-02-2012, ora 13:31
edelif
Nu este medic/terapeut
edelif
Mr Nick,

Am dat din intamplare peste acest forum si citind mesajele am observat commentul legat de argintul coloidal. Spuneti ca trateaza boala Lyme daca este adiministrat zilinic, intr-o anumita cantitate, in functie de greutatea corporala. Ma intereseaza daca puteti sa imi spuneti despre ce cantitate este vorma. De asemenea, exista un motiv anume pentru care considerati ca acest DrJuice este mai bun decat altele de pe piata, care sunt totusi mult mai ieftine?

Multumesc si toate cele bune!
0
09-02-2012, ora 21:19
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
vreau si eu filmul, cu subtitrare in limba romana platesc oricat va rog
0
10-02-2012, ora 08:25
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Eee, nu e vorba de bani doar ca e in format dvd si e foarte mare. Incerc sa gasesc o solutie weekendul asta si sa ti-l dau.
O sa scriu aici cand am un raspuns.Pana una alta lasa-mi o adresa de mail sa-ti dau vreun fisier sau link de download
0
10-02-2012, ora 13:37
kap
Nu este medic/terapeut
kap
justmonapop, apropo ai reusit sa incepi un tratament?
0
12-02-2012, ora 15:00
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
nu am inceput nici un tratament pt ca, prima data acum o luna mi-a iesit pozitiv, si acum vineri am fost sunata de la cj mi s-a facut wester blott-ul daca bine zic si e negativ, nu stiu ce sa mai fac, ieri si altaieri m-am simtit f rau, astept oricum sa se mai incalzeasca afara trebuie sa merg sa ma operez la orl, am o polipoza nazala, nu stiu ce sa mai fac unde sa merg, sincer, -
am stat internata 1 sapt, si degeaba, am venit cu 5 diagnostice, hipotiroidism, cefalee persistenta, pt ca anevrismul mi s-a absorbit, polipoza nazala, sindrom de varsatura, anemie, , dar am observat ca nu erau deloc curiosi cand am spus dc imi amortesc mainile si picioarele, dc mi se unfla limba la oboseala, in special seara, de ce fac o urticarie f urata care ma tine cate 3 sapt, nu am un raspuns la asa ceva.cred ca pana la urma ar trebui sa-mi fac niste teste genetice, nu stiu ce sa zic, sunt f dezamagita
0
12-02-2012, ora 16:47
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
monapop, te joci cu viata ta asteptand. wb iese negativ in 50 la suta din cazuri in boala lyme. trimite proba de sange la cabinetul veterinar al dr. moscu si repeta wb si la fundeni in bucuresti.
0
12-02-2012, ora 17:38
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Da, sunt de acord cu love2fly dar din pacate rezultetele de la microscopie nu-ti vor fi luate in seama decat de medici care stiu boala asta, restul sunt niste talambi. Eu as face ce a zis love2fly si as lua legatura cu dr. Ion din CT sau dr.Rosca din Bucuresti.
0
13-02-2012, ora 15:59
alunika
Nu este medic/terapeut
alunika
buna ziua
mi-am facut testul de anticorpi borrelia burgdorferi si rezultatul este 0.87.conform intervalului de referinta rezultatul este incert.am fost la doctor si mi-a spus ca nu am nimic, ca trebuia sa fiu intepata de o capusa etc.simptomele pe care le prezint sunt prezentate la o alta sectiune http://forum.romedic.ro/prod/episoade_de_ameteli-vertij_016119.html/4.imi puteti da o parere daca aceasta ar putea fi cauza?
0
13-02-2012, ora 18:01
kap
Nu este medic/terapeut
kap
alunika e destul de mare threat-ul acela :), poti sa sintetizezi un pic?.
In general, ptr afla 100% daca ai fost infestata cu borrelia ar trebui sa-ti faci un western blot (eu recomand la dr.Gogoasa la Fundeni dar nu sunt medic asa ca poti cere parerea si unui specialist) in care sa caute toate tulpinile si o microscopie in camp intunecat (la dr. Moscu).
Anticorpii sunt de multe ori irelevanti.
De ex si eu mi-am facut anticorpi acum de curand care au iesit negativ dar am iesit pozitiv la wb si microscopie. Sper ca saptamana aceasta sa pot incepe tratamentul.
Bafta in continuare
0
13-02-2012, ora 19:26
alunika
Nu este medic/terapeut
alunika
scuza-ma poti sa imi spui tu ce simptome ai?
0
13-02-2012, ora 19:57
edelif
Nu este medic/terapeut
edelif
Imi cer scuze ca intervin, dar simptomele sunt atat de variate si de diferite de la persoana la persoana la alta, incat nu sunt neaparat relevante. In schimb, un Western Blot (la dl. dr. Gogoasa) si o microscopie in camp intunecat va pot oferi un raspuns. In ce priveste ELISA, sau ce alte teste or mai fi pentru anticorpi, acestea sunt putin utile, anticorpii putand fi prezenti sau nu, indiferent daca exista Borrelia, drept pentru care rezultatele sunt in multe cazuri fals negative.
0
13-02-2012, ora 20:25
kap
Nu este medic/terapeut
kap
eu am o paralizie a muschiului ocular stang si amorteli la mana si piciorul drept
0
13-02-2012, ora 21:39
cata_uk012
Nu este medic/terapeut
cata_uk012
Vreau sa va zic de un tratament pentru borrelioza(Lyme) care se face in clinica unui doctor din Germania.Sa va zic pe scurt cazul meu:de la varsta de 10 ani am inceput sa ma simt tot mai rau de la un an la altul,..au trecut de atunci peste 20 de ani si in tot acest timp am fost pe la toti doctorii: medicina generala, endocrinologie, orl, interne, cardiologie, psihiatrie, imunologie, reumatologie, neurologie(de nenumarate ori)..si medicina alternativa:energoterapie, reflexoterapie, homeopatie, biorezonanta, bowtech,..am sute de analize medicale facute, radiografii, RMN, diferite diagnostice si tratamente incercate fara nici o imbunatatire(si eu de abia ma mai tineam pe picioare, am ajuns sa fiu aproape o"leguma"), dupa care am lasat doctorii deoparte si am inceput sa-mi caut singur problema si astfel am ajuns la concluzia ca este o infectie(care a fost negata de doctori) si am inceput sa ma tratez singur cu diferite suplimente.In primavara anului trecut mi-am facut testul Ellisa si microscopia in camp intunecat unde s-a comfirmat Borrelia si coinfectii.De atunci ma informez aproape zilnic de pe diverse situ-ri din strainatate(am peste 1000 de ore de informare) si sunt inscris pe 4 forumuri din strainatate de unde primesc zilnic mail-uri cu tot ce se discuta pe aceste forumuri.Nu am vrut sa iau antibiotice, momentan ma tratez singur cu suplimente cumparate din SUA, homeopatie si mai fac biorezonanta in fiecare luna.Despre acest tratament care se face in Germania am aflat de pe un forum pe care sunt inscris si de pe mai multe bloguri din SUA, rata de succes a tratamentului fiind de peste 93%.Pentru efectuarea tratamentului se sta in Germania 3 saptamani, unde prin intermediul unui aparat este administrata informatia de nosode de borrelia in mai multe puncte ale corpului(inclusiv plexul solar), la sfarsitul tratamentului borrelia nemaifiind o problema.Pentru cunoscatorii de limba germana sau pentru cei care au posibilitatea sa se intereseze despre acest tratament in Germania(direct la sursa) pot sa ma contacteze-
0
13-02-2012, ora 23:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle kap, îmi cer iertare pentru faptul că vă ofer un răspuns tardiv. Mulţumesc mult pentru înţelegerea de care veţi da dovadă!
Am observat că aţi primit unele răspunsuri pertinente, fapt pentru care eu nu vă mai pot spune decât atât, şi anume: analizele serologice pe care vi le-aţi făcut atestă faptul că în organismul dv. există anticorpi anti-Bartonella quintana şi Bartonella henselae, B. q. şi B. h. fiind două bacterii transmise prin muşcătura păduchelui corpului uman şi respectiv zgârietura şi/sau muşcătura pisicii, iar în condiţiile prezenţei acestor anticorpi dv. vă puteţi confrunta acum sau în viitorul apropiat cu ANGIOMATOZĂ BACILARĂ sau PELIOZĂ BACILARĂ sau chiar LIMFADENITĂ SUBACUTĂ REGIONALĂ (aşa numita boală a zgârieturii de pisică (Cat scratch disease (CSD)); prezentaţi şi anticorpi anti-Borrelia garinii - B. g. fiind bacteria care v-a produs şi care vă întreţine BORELIOZA, atenţie (s-ar părea că organismul dv., slavă Domnului, nu prezintă şi anticorpi anti-Borrelia burgdorferi şi/sau Borrelia afzelii).
Acestea fiind spuse, s-ar putea să NU suferiţi de SM (scleroză multiplă). Manifestările dv., inclusiv acele leziuni demielinizante, pot fi expresii clinice datorate exclusiv infestării cu cele TREI bacterii deosebit de periculoase.
Ce v-a spus medicul dv. curant cu privire la faptul că organismul dv. prezintă anticorpi anti-Bartonella quintana şi Bartonella henselae???
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi adresat în primul dv. mesaj postat în cadrul acestui topic.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
13-02-2012, ora 23:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!
Stimate/Stimată drule/dle/dră/dnă edelif, într-adevăr, argintul coloidal de minim 10 ppm (de preferat ar fi să fie mai mare de 10 ppm, 20 sau chiar 30 ppm) tratează cu succes boala Lyme, dacă este administrat oral, în cură internă (pe gură), timp de minim o lună de zile, chiar mai mult (3 luni de zile, în regim de administrare zilnică!).
Doza zilnică recomandată (DZR) a fost stabilită de către EPA (Environmental Protection Agency, U.S.A.), a cărei unitate de măsură a fost numită doză de referinţă, adică DR = 5x10-3 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă că doza zilnică recomandată este egală cu greutatea corpului, în kilograme, înmulţită cu 0, 005 mg.
Acestea sunt DZR-urile în funcţie de greutatea corpului, pentru argintul coloidal de 20 ppm:
5 kg (1, 25 ml de argint coloidal/zi);
10 kg (2, 5 ml/zi);
15 kg (3, 75 ml/zi);
20 kg (5 ml/zi);
25 kg (6, 25 ml/zi);
30 kg (7, 5 ml/zi);
35 kg (8, 75 ml/zi);
40 kg (10 ml/zi);
45 kg (11, 25 ml/zi);
50 kg (12, 5 ml/zi);
55 kg (13, 75 ml/zi);
60 kg (15 ml/zi);
65 kg (16, 25 ml/zi);
70 kg (17, 5 ml/zi);
75 kg (18, 75 ml/zi);
80 kg (20 ml/zi);
85 kg (21, 25 ml/zi);
90 kg (22, 5 ml/zi);
95 kg (23, 75 ml/zi);
100 kg (25 ml/zi);
105 kg (26, 25 ml/zi);
110 kg (27, 5 ml/zi);
115 kg (28, 75 ml/zi);
120 kg (30 ml/zi).
_
' De asemenea, exista un motiv anume pentru care considerati ca acest DrJuice este mai bun decat altele de pe piata, care sunt totusi mult mai ieftine? '
RĂSPUNS: Argintul coloidal DrJuice cu siguranţă este mai bun decât multe produse similare, dar în niciun caz NU este cel mai bun. Eu recomand acest produs din două motive, şi anume:
1. Argintul coloidal DrJuice este produs în colaborare cu Institutul de Cercetări Nanotehnologice Bay din Miskolc, având notificarea Ministerului Sănătăţii, cu seria AC şi nr. 0386/11.06.2009, ceea ce este FOARTE IMPORTANT (produsele pe bază de argint coloidal care nu au notificarea Ministerului Sănătăţii sunt sau pot fi periculoase pentru sănătate, pentru că nu întrunesc criteriile de calitate optimă);
2. Eu am consumat argint coloidal DrJuice; i-am simţit pe propria piele efectele pozitive (cu ajutorul lui am scăpat de o infecţie streptococică rezistentă la toate antibioticele!).
Totuşi, dv. nu sunteţi obligat/ă să vă achiziţionaţi argint coloidal DrJuice. În România mai există cel puţin un alt preparat foarte bun pe bază de argint coloidal, acela fiind AquaNano.
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post SCriptum - Luna aceasta, sau poate luna viitoare, chiar voi deschide un topic pe Romedic cu privire la argintul coloidal ;)
0
14-02-2012, ora 00:25
cata_uk012
Nu este medic/terapeut
cata_uk012
Am luat si eu cateva forme de argint coloidal, inclusiv argint ionic 100%.In ceea ce priveste tratarea cu succes a bolii Lyme numai cu argint coloidal sunt mai sceptic, cel putin la Lyme cronic.O forma foarte buna de argint colloidal cu care am scapat si eu de streptococul betahemolitic(A si B) este cea din link-ul urmator ------------* , si trebuie administrat sublingual.

(*modificat de admin)
0
17-02-2012, ora 14:56
Silvia30
Nu este medic/terapeut
Silvia30
Buna ziua,

A avea o intrebare: Care este durata pauzelor dintre curele de antibioterapie? O cura dureaza 21 sau 28 zile, in functie de ABX-ul prescris.

Este in ordine ca pauza sa fie de 10 zile? Nu se dezvolta astfel tulpini cu rezistenta la antibiotic? Si nu se pierd beneficiile curei initiale ? Intreb asta, pentru ca, dupa mai bine de 4 cure de antibioterapie, starea de sanatate s-a deteriorat foarte tare. Toate analizele ( facute chiar ieri) sunt perfecte, alimentatia este foarte sanatoasa, preponderent crudivora, cu multe cereale, seminte, fructe, legume.
0
17-02-2012, ora 16:08
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Silvia cred ca raspunsul ti-l poate da doar medicul care te trateaza.
Eu o sa incep tratamentul pe 04 martie (pana atunci iau vesel ptr vasele de sange si vitamine) si o sa dureze 28 de zile. Dupa aceste 28 de zile o sa iau pauza de antibiotice 7 zile in care continui antibioticele.
Ce medic te indruma si ce medicamente ti-a prescris?
0
18-02-2012, ora 17:40
Silvia30
Nu este medic/terapeut
Silvia30
Buna Kit,
Multumesc pt raspuns!

Medicul care trateaza afectiunea asta in Bucuresti. E cel mai cunoscut. Nu vreau sa postez numele, dealtfel e un dr foarte bun. Este posibil ca eu sa gresesc undeva. Dar.. am citit (si mi s-a spus asta) ca antibioterapia impiedica inmultirea bacteriilor (la 12 h), ce au o durata de viata de 28 zile. Deci, antibioticul are rolul de a nu le mai lasa sa se inmulteasca, ele mor astfel de batranete. Daca efectul antibioticului se mai pastreaza aprox 72 h in organism dupa ce se termina o cura, e clar ca pauza de 10 zile e mult prea mare.
0
18-02-2012, ora 17:49
edelif
Nu este medic/terapeut
edelif
Mr. Nick,

Multumesc pentru raspuns. Eu iau de ceva timp Aqua Nano, dar in doze mai mari decat cea recomandata de EPA. Oricum, este in limita a ceea ce scriu ei pe sticla. Sper sa ajute.

Numai bine si multa sanatate!
0
18-02-2012, ora 17:58
Silvia30
Nu este medic/terapeut
Silvia30
Kap,

Scuze pt, , botez'
Am incept cu ig vena, apoi cefort IV, a doua cura -azitrox cu ciprinol, apoi doxi+ ciprobay+ trinizadol, dupa cura asta iar IG Vena, a patra cura a fost cu tavanic+ravampicina, iar de astazi- minociclyna+ ciprofloxacina+ trinizadol.

Dupa cura asta uremeaza iarasi IG VENA, deci automat pauza va fi de min 10 zile.

N-am scris si dozele, n-as vrea sa-i vina cuiva vreo idee.
0
18-02-2012, ora 22:13
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Si simptomele le mai ai?
Pana la urma de ce zici ca te simti asa prost?
Dr.Rosca te trateaza nu? :)
0
19-02-2012, ora 13:56
Silvia30
Nu este medic/terapeut
Silvia30
Da,

Pai simptomele s-au agravat; aici e o poveste mai lunga. Diagnostic SM acum 12 ani, timp de 8 ani starea de sanatate a fost una cat se poate de buna, dupa care, sub actiunea imunomodulatoarelor (copaxone, apoi betaferon) sanatatea s-a deteriorat. La inceputul tratamentului pt lyme, chiar daca pb mai mari erau cele de echilibru, ma puteam descurca cat de cat singura.
Au fost ceva imbunatatiri dupa cura de cefort, dupa azitrox au aparut pb cu articularea sunetelor (care acum, in proportie de 50-60% s-au rezolvat), insa dupa cura de doxicilina si cea de ravampicina au aparut mari pb de locomotie. Si de stabilitate...Acum sunt total dependenta de cineva... nici la baie nu pot ajunge.

N-am intrat in panica, stiu ca sunt simptome sau efecte care vor trece dupa luni de detoxifiere, ma intreb insa daca totusi ceva nu e in neregula.
0
12-03-2012, ora 00:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!
Stimate/Stimată drule/dle/dră/dnă edelif, cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns.
Argintul coloidal de la AquaNano vă va ajuta foarte mult, veţi vedea. Administraţi-vi-l respectând indicaţiile inscripţionate în cadrul prospectului însoţitor; aveţi răbdare şi credinţa că totul va fi bine. După minim o lună de la începerea administrării argintului coloidal, refaceţi-vă serologia Lyme şi/sau DMF-ul (microscopia pe câmp întunecat), pentru a putea observa gradul de involuţie al infecţiei, sau pentru a putea observa eradicarea infecţiei, după caz.
Numai bine,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
157 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  •