Boala Lyme

01-01-2011
mihaelus2002
Nu este medic/terapeut
mihaelus2002
Buna seara !
Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea, daca poti face boala Lyme si altfel decat prin muscatura de capusa? Te poti infecta cu borrelia si altfel?
157 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›
0
01-01-2011, ora 20:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Boala Lyme, în principal, este produsă de căpuşa de căprioară, aceasta fiind vectorul primar.
Consultaţi medicul specialist dacă prezentaţi simptomatologia specifică infestării cu Borrelia burgdorferi.
_
Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani!
Cu respect şi iubire creştină,
Nick
0
03-05-2011, ora 17:35
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
buna ziua,

inevitabilul s-a intamplat si mi-am descoperit si eu o capusa pe picior acum o zi. fiind un impatimit al muntelui si al naturii, merg destul de des in locuri unde prezenta animalelor este inevitabila. ma tot gandeam ca o sa se intample si iata ca s-a intamplat.
am un amic care si-a gasit si el la un moment dat vreo 3-4 capuse care erau infestate cu Lyme si a avut muuult de tras nedescoperind boala la timp si fiind tratat pentru tot felul de boli "inchipuite", lyme fiind cunoscuta si ca boala cu "o mie de fete".
drept pt. care, pentru a preveni, vreau sa intreb si eu cateva chestii in cazul in care sunt persoane care au ceva expertiza in Lyme.
1) E obligatoriu ca locul muscaturii sa capete acel aspect de "ochi de bou"/"tinta"/"cercuri concentrice" ca sa fii infectat?
2) unde ma pot adresa in acest moment (cand banuiesc ca inca nu exista o reactie a anticorpilor la infectie si deci imposibil de depistat prin analize)?
3) capusa am gasi-o moarta fixata pe mine (la un moment dat m-am scarpinat si atunci cred ca am omorat-o) si retrasa complet din piele (am studiat-o si e intreaga), exista totusi riscul unei infectii locale? e nevoie de tratament?
alte sfaturi?
mentionez ca deocamdata ma simt bine. nu am niciun simptom...
am inteles in schimb ca boala se poate declansa si dupa 10 ani asa ca ar fi mai bine s-o previn.
multumesc de sfaturi...
0
05-05-2011, ora 14:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle Love2fly, vă voi răspunde relativ succint la întrebările puse:
❶ NU este obligatoriu ca locul muşcăturii să capete EC-ul (eritemul circular), ca dv. să aveţi certitudinea că sunteţi infectat. Acel semn specific apare doar în 70-80% din cazuri, fapt pentru care în restul cazurilor eritemul LIPSEŞTE!
❷ Adresaţi-vă unui medic internist foarte bun, eventual unui medic de familie competent şi/sau unui medic neurolog. Diagnosticarea bolii se face în principal după prezenţa simptomatologiei. Analizele medicale pot cel mult să confirme boala Lyme!
❸ Există acest risc! Tratamentul înţepăturilor de căpuşă în primele 72 de ore, cu o singură doză de doxiciclină, previne boala Lyme, însă dv. nu trebuie să luaţi niciun antibiotic până nu primiţi aviz medical!
Consultaţi medicul în cel mai scurt timp.

Alte sfaturi?
Vă recomand să vă faceţi testul DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe câmp întunecat - singura metodă care evidenţiază direct bacteria în sânge sau LCR (lichidul cefalo-rahidian), cu o acurateţe de 100%.
Dacă medicul va observa că sunteţi infectat, fără doar şi poate, vă va prescrie tratamentul adecvat.
Vă doresc din tot sufletul să NU fiţi infectat!
0
24-05-2011, ora 17:39
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
mda. am fost si la medic specialist in parazitologie (fundeni), am "donat" capusa pentru analize si nu au obtinut nimic din ea iar dr. mi-a zis sa astept minim 4 saptamani si sa fac testul ELIAS. in absenta oricarui simptom nu mi-a spus nimic de un eventual tratament "pre-analize".
Acum astept...
0
01-06-2011, ora 23:02
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
multumesc de urari dar in urma testului "de inceput" ELISA se pare ca-s infectat cu Borrelia. eu si impreuna cu mine alti trei amici (care au fost muscati in cu totul alte situatii, in alte parti ale tarii).
urmeaza sa fac un western blot de confirmare si stabilire a tulpinilor de borrelia la CM "regina maria" care cica trimite sangele la un laborator in Germania si costa o caruta de bani si o microscopie in camp intunecat ca sa vad "forma" bacteriei. dupa aia o sa pot povesti de un tratament...
ar mai fi fost varianta de a face investigatiile astea doua la dr. Boszik in Ungaria, o somitate in domeniu dar ca orice somitate e mega super hyper aglomerat si poate primi abia peste 2 luni si analizele le trimite peste alte 2 luni...
Pai in 4 luni sunt deja la pat daca astept pana atunci.
0
11-08-2011, ora 01:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa şi bună să vă fie viaţa!
Stimate drule/dle Love2fly, aşteptam să îmi daţi o veste pozitivă, nu una negativă. Îmi pare foarte rău că sunteţi infectat cu borrelia.
Poate ELISA a avut un rezultat greşit. Şi testul DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe câmp întunecat, a evidenţiat prezenţa bacteriei în sângele dv.?
Ce aţi făcut până la urmă, ce medicaţie aţi primit, dacă aţi primit? Cum vă simţiţi? Spuneţi-mi că bine!
Vă doresc multă sănătate.
Cu iubire şi respect,
Nick
0
11-08-2011, ora 19:47
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
Domnule Nick, testul elisa a fost confirmat de DFM, pe langa borrelii am avut/am si clasicele coinfectii: babesia si hemobartonella.
am primit tratament la fix doua luni de la muscatura de capusa.
tratamentul consta in 3 etape.
28 zile: doxiciclina x3/zi, ciprobay x3/zi, tinizol x3/zi
21 zile: rifampicina x 4/zi + tavanic x 1/zi
28 zile: minociclina, ciprobay, tinizol.

incepand cu a doua saptamana din prima luna de tratament toate simptomele pre-tratament au disparut. dupa terminarea celor 28 de zile ma simteam sanatos tun. acum sunt pe la jumatatea celei de-a doua luna si-s ok. apt de mers pe bicicleta, de condus, de serviciu si de activitati cotidiene. deci da, as putea spune ca-s bine.

zvonistica insa ma asigura ca lyme este incurabila si ca borreliile nu vor putea fi scoase din organism in proportie de 100% ci pot fi diminuate atat de drastic incat procentul ala infim de bacterii ramase sa poata fi controlat cu brio de sistemul imunitar.
ce-o sa se intample cand o sa-mi scada sistemul imunitar (caci nu traim intr-un glob de cristal si suntem predispusi la stres, poluare, etc...).nici nu vreau sa ma gandesc.
Multumesc pentru gandurile dvs.
0
12-08-2011, ora 16:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salutare!
Stimate drule/dle Love2fly, îmi pare rău că până la urmă s-a confirmat infecţia. Aş fi preferat să se infirme, aşa aţi fi fost scutit de distres şi medicaţie.
Tratamentul pe care l-aţi primit este okay. Mă bucur că sunteţi bine, slavă Domnului.
NU luaţi în seamă zvonistica! Luaţi în seamă ce vă spune un medic specialist în boli infecţioase. În acest sens vă rog să vă adresaţi unui medic, care activează în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş", din Bucureşti. Mergeţi cu toate analizele făcute şi cu reţeta primită!
_

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş"
Şos. Mihai Bravu, nr. 281, sector 3, Bucureşti
Telefon / Fax Administraţie : 021 317.27.21
E-mail : office@spitalulbabes.ro
Cod poştal : 030303
Programări: Telefon Centrală: 021 317.27.27 /.28 /.29/.30

Mijloace de transport :
tramvai 34 - staţia "Gh. Pătraşcu";
autobuze : 135, 331 - staţia "Gh. Pătraşcu";
metrou - staţia "Piaţa Muncii"
_

NU gândiţi negativ, ci pozitiv, ok? Totul va fi bine!
Graţie şi binecuvântări divine.
Cu îmbrăţişări amiciţiale,
Nick
0
12-08-2011, ora 22:55
andras_g
Nu este medic/terapeut
andras_g
Buna seara!

Am intrat si eu in clubul celor cu borelioza Lyme. Am fost muscat de o capusa (deductie ulterioara ca a fost capusa), leziunea n-a fost tipica (nu eritem migrant). Simptomele au aparut dupa circa doua saptamani: dureri de cap, frisoane, febra care a crescut treptat. Dupa o saptamana am ajuns la medicul de familie care mi-a prescris Zinnat pentru orice eventualitate. Nu s-a gandit la borelioza, ci la o eventuala viroza si la suprainfectia leziunii. Am inceput sa iau Zinnat, dar starea mea s-a agravat, am ajuns aproape de 40° temperatura. M-am dus la un internist, am fost internat in spital si au inceput investigatii, printre care si serologia Lyme, la care valoarea anticorpilor IgM a fost aproape de 5 ori mai mare decat normal. Dupa cinci zile de Zinnat, am trecut la Cefort 2g/zi pe timp de 21 de zile. Acum sunt spre sfarsitul tratamentului, dar cam de la mijlocul lui am intrat intr-o stare normala, fara simptome, doar ficatul meu sufera. Medicul spune ca e o hepatita secundara, pentru care am luat Aspatofort timp de 13 zile. M-ar interesa daca exista un control sigur al eficientei tratamentului.

Multumiri anticipate pentru raspuns.
0
11-09-2011, ora 04:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salutare!
Stimate drule/dle Andras_g, Aspatofortul administrat timp de 13 zile nu poate să vă producă nicio hepatită, în schimb doza foarte mare de antibiotic, da (culmea este că Aspatofortul este chiar indicat în tratarea unor tipuri de hepatită!). Medicul v-a spus o aberaţie mare cât Casa Poporului, din punctul meu de vedere, şi nu este primul care scoate "floricele perlate" pe gură. Se mai întâmplă, căci a greşi este omeneşte, totuşi :)
Un control sigur al eficienţei tratamentului contra bolii Lyme este refacerea testului DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe câmp întunecat.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick
0
11-09-2011, ora 09:34
andras_g
Nu este medic/terapeut
andras_g
Bună ziua, Domnule Nick!

Mulţumesc foarte mult pentru răspuns. Informaţia despre controlul eficace al eficienţei tratamentului l-am căutat mult, dar nu l-am găsit.

Trebuie să-mi apăr medicul care m-a tratat, pentru nu m-am exprimat eu destul de clar, sau n-aţi interpretat dv. bine ce am scris: "e o hepatita secundara, pentru care am luat Aspatofort", nu "pentru că am luat Aspatofort". Mi-a dat Aspatofort în acelaşi timp cu antibioticul, tocmai ca să-mi protejeze ficatul.

Între timp am terminat tratamentul cu antibiotic, iar la două săptămâni după aceasta am refăcut nişte analize. Anticorpii IgG şi IgM pentru Borrelia sunt negativi, leucocitele au revenit la normal, transaminazele sunt cu puţin peste maximul normal, dar am să încerc să fac şi DFM-ul pentru siguranţă.

Mulţumesc încă o dată.
0
11-09-2011, ora 12:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salutare!
Stimate drule/dle Andras_g, vă rog din suflet să mă iertaţi, am înţeles eu greşit. Nu ştiu cum am reuşit "performanţa intelectuală" de a confunda expresia "pentru care am luat", cu expresia "pentru că am luat". Probabil din cauza oboselii, a neatenţiei sau din pură prostie, chiar nu ştiu. Îmi cer iertare şi dnului doctor, telepatic.
În altă ordine de idei, da, pentru siguranţa dv., nu ezitaţi să vă faceţi şi DFM-ul.
Transaminazele, dacă v-au crescut din cauza antibioticului, vi le puteţi normaliza cu ajutorul unui preparat hepatoprotector precum Liv52.
Cu respect,
Nick
0
22-11-2011, ora 12:14
andreeacristina89
Nu este medic/terapeut
andreeacristina89
Buna ziua domnule doctor,
Mama mea este diagnosticata cu boala lyme, se afla internata la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta de aproximativ o luna, termen in care starea ei nu s-a imbunatatit deloc!!!
Dimpotriva, acum nu mai poate manca datorita unei candidoze bucale generata de antibiotice, nu se mai poate misca decat ff greu din pat, o frige pielea, are frisoane, o dor articulatiile, etc.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat, e posibil ca tratamentul administrat sa nu fie bun???
In speranta unui raspuns, va multumesc
0
23-11-2011, ora 02:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă andreeacristina89, da, este posibil ca tratamentul administrat să nu fie bun, dar este posibil şi ca tratamentul să fie bun (când Lyme este depistată într-un stadiu mediu-avansat, de obicei, antibioterapia are rezultate pozitive care se evidenţiază cu greutate, în timp, cu întârziere, chiar şi după 3-6 luni de tratament intensiv; în cazuri rare, antibioterapia are rezultate pozitive tardive chiar şi când Lyme este depistată în stadiu incipient).
Ar fi indicat să discutaţi direct cu medicul curant al mamei dv., cu privire la eficienţa sau ineficienţa tratamentului. Întrebaţi-l tot ce doriţi cu privire la starea mamei dv. (dânsul vă va clarifica orice nelămurire!).
O puteţi ajuta pe mama dv. fiindu-i alături în această etapă dificilă din viaţa dânsei, încurajând-o şi mângâind-o (ridicându-i moralul), rugându-vă la Bunul Dumnezeu pentru însănătoşirea dânsei, dar şi creând şi menţinând o legătură verbală constantă cu personalul medical autorizat care o îngrijeşte. Fiţi atentă la ce medicaţie primeşte, cât, cum şi când o primeşte şi raportaţi în timp real, prompt, personalului medical orice schimbare pozitivă sau negativă a stării dânsei de sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Am cunoştinţe de profil medical, dar NU sunt medic!
0
27-11-2011, ora 14:31
andreeacristina89
Nu este medic/terapeut
andreeacristina89
Din pacate, mama mea scumpa si draga s-a stins din viata, desi TOTI MEDICII ne -au asigurat ca de la boala asta nu se moare!!! boala a fost depistata dupa 2 saptamani si a avut o evolutie fff rapida.sper sa fie un semnal de alarma pt cei care au o simpla banuiala...Dumnezeu sa va ajute!
0
27-11-2011, ora 18:51
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
imi pare teribil de rau pentru pierderea ta, andreeacristina89. Dumnezeu s-o odiheasca pe mama ta.
imi doresc din tot sufletul ca Divinitatea sa-ti dea puterea si tie sa treci peste acest moment greu.

Totusi, legat de boala Lyme, am remarcat ca pe un alt subiect spuneai ca mama ta fusese muscata de un paianjen (vaduva neagra) apoi vi s-a spus ca de o capusa. Parerea mea e ca mai trebuie sa investighezi treaba asta. E posibil sa ai de-a face cu un caz de malpraxis. Din muscatura de capusa nu se moare/boala lyme (decat cel mult dupa ani de suferinta in lipsa unui tratament). Sunt sute de mii de persoane care sunt muscate anual (infectate cu lyme) care nu mor asa repede (inteleg ca totul s-a petrecut in termen de 1-2 luni?) din cauza spirochetelor in mod particular.
Ne poti da mai multe detalii? ce analize pentru diagnostic i-au fost facute? a avut vreun eritem migrator sub forma de cercuri concentrice? o istorie medicala? alte probleme medicale?
te intreb astea pentru ca n-as vrea ca bolnavii de lyme sa citeasca aici si sa se panicheze nefiind cazul.
Multumesc!


@dnle Mr. Nick, cei de la Babes trateaza Lyme (atunci cand il diagnosticheaza) cu 14 zile de azitromicina si nici macar n-au chit de Western Blot pentru borrelia (speciile europene).
cat despre mine, am terminat cura de antibiotice in doze mari (listata mai sus) dar tot mai am simptome (de altfel nu s-a schimbat nimic in bine). lyme e mai rea decat toate draciile alea de boli tropicale de care se tem toti asa de rau. in realitate pericolul e chiar langa noi. daca anul asta au crescut cu 500% nr. cazurilor dignosticate cu lyme nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie la primavara mai ales ca ministerul in continuare se incapataneaza sa emita o lista a simptomelor lyme si o modalitate de tratament diferentiat.
0
03-12-2011, ora 15:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă andreeacristina89, oh, îmi pare foarte rău pentru dv.
Sincere condoleanţe.
Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească pe scumpa dv. mamă. Amin!
Drul/dnul Love2fly are dreptate. Este posibil ca mama dv. să fi avut de-a face cu un caz de malpraxis, de vreme ce din cauza bolii Lyme nu se moare atât de repede. Există probabilitatea foarte mare ca mama dv. să fii decedat din cauza înţepăturii acelui păianjen veninos. De fapt, să fiu perfect sincer, dacă mama dv. a fost înţepată de văduva neagră şi nu i s-a administrat antidot specific, din această cauză a decedat, nu din cauza unei presupuse boli Lyme.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
03-12-2011, ora 15:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Love2fly, m-a şocat atitudinea personalului medical autorizat de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'. Protocolul lor de tratare a bolii Lyme este de-a dreptul neconform cu realitatea terapeutică expusă în analele de medicină europene şi nu numai. No comment!
În ceea ce vă priveşte pe dv., în mod clar aveţi nevoie de alt tratament; de o altă antibioterapie, dar nu alopată, ci naturistă. De pildă, foarte bun pentru dv. poate fi argintul coloidal natural, care este cel mai puternic agent antibacterian, antiviral şi antifungic cunoscut de către ştiinţa din zilele noastre, el putând în doar câteva minute, in vivo şi in vitro, să distrugă peste 650 de germeni patogeni, pe când cel mai puternic antibiotic sintetic nu reuşeşte să distrugă decât maxim 10 agenţi patogeni. Este folosit şi de NASA, pentru a purifica apa potabilă a astronauţilor!
Argintul coloidal DrJuice este unul dintre cele mai sigure produse de acest gen de pe piaţă (şi eu l-am încercat!), el fiind produs în colaborare cu Institutul de Cercetări Nanotehnologice Bay din Miskolc, Ungaria, care realizează şi verificarea calităţii produsului (produsul are notificarea Ministerul Sănătăţii seria AC nr. 0386/11.06.2009, altfel nu vi l-aş fi sugerat niciodată!). Tratează boala Lyme, dacă este administrat zilnic, timp de minim 1-3 luni de zile, într-o anumită cantitate, în funcţie de greutatea corporală.
O să vă expediez prin mesaj privat un link (accesaţi link-ul şi documentaţi-vă cu privire la acest tip de argint!).
Folosiţi argintul coloidal doar dacă nu aveţi alergie la metale şi doar dacă nu suferiţi de predispoziţia genetică de acumulare a metalelor în ţesuturile organismului.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - ATENÈšIE! Argintul coloidal DrJuice nu este toxic şi nu produce argirie.
Argiria/Argiroza, mai exact condiţia medicală dermatologică produsă de îngestia de argint, manifestată prin colorarea în albastru a pielii, cu tentă de argintiu, se produce extrem de rar, doar la persoanele care îşi administrează argint în forme necorespunzătoare, neacreditate medical şi de proastă calitate.
Argintul necoloidal, sub formă minerală, administrat chiar şi în cantitate mică, este toxic şi produce sigur argirie, în timp!
0
11-01-2012, ora 21:12
adyaly@
Nu este medic/terapeut
adyaly@
eu am fost muscata de o capusa de caine care sta in blana lui si de atunci mi se desface buricul si nu imi gaseste nici un doctor diagnosticul?poate sa fie boala LYME?
0
13-01-2012, ora 18:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă adyaly@, problema dv. cu buricul poate să vă fie indusă de Lyme, în condiţiile în care această boală este denumită "boala celor 1000 de feţe".
Vă recomand să consultaţi un medic infecţionist care să vă facă serologia specifică Lyme (anticorpii specifici anti-Borrelia de tip Ig.M şi Ig.G, dar nu numai) + testul DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe câmp întunecat - singura metodă care evidenţiază direct bacteria în sânge sau LCR (lichidul cefalo-rahidian), cu o acurateţe de 100%.
Consultaţi medicul!
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Un an nou fericit cu multă lumină şi sănătate.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
17-01-2012, ora 15:54
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Salut Nick.
Tot respectul pentru ceea ce faci in ajutarea bolnavilor.
As vrea sa-ti relatez cazul meu si sa ma ghidezi daca se poate.
Acum vreo 4 ani am suferit de amorteli la mana stanga (parca) si incapacitate in a-mi misca ochiul stang. initial nu am luat in seama, am luat vitamine si mi-a trecut. La ceva timp au reaparut simtomele si am facut un RMN. Stupoare, am fost diagnosticat cu screloza in placi. Am facut si analiza wb unde am iesit pozitiv, diagosticat cu borelia si am urmat tratament cu cefort mi se pare timp de o luna. Dupa tratament simptomele au disparut ca sa reapara iarasi zilele trecute sub forma de furnicaturi pe mana si piciorul stang (mai putin grav decat data trecuta) si imposibilitatea de a-mi misca ochiul stang.
Am doua intrebari pentru tine daca ma poti ajuta.
Deoarece am vazut ca se face DFM in RO mai are rost sa fac testele de sange de wb?. Testul de DFM ce tip de proba foloseste?. Poti sa-mi recomanzi un medic bun in tratarea acestei boli care sa ma indrume de aici inainte? (nu vreau sa iau medicatie dupa ureche). Eu am auzit de CONF. DR. CARMEN CRETU. Ai ceva pareri despre dna doctor?.
Multumesc inca o data pentru munca depusa de tine pe acest site
0
17-01-2012, ora 19:31
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
domnule kap,

e clar ca boala lyme pe care o aveti nu a fost tratata suficient la vremea aceea si a recidivat simptomatic si cel mai probabil si asimptomatic (verificati inca o data gradul de demielinizare prin RMN, e posibil existate progrese).
O luna de cefort IV neasociat cu un alt antiparazitar (tinidazol) si un anticoagulant (borrelia are un obicei prost de a se fixa in peretii vaselor de sange si sa coaguleze sangele provocand printre altele amorteli, tromboze, etc) e clar insuficient.
Sunt pacienti care fac 3-4 luni de IV, unii chiar mai mult si nu scapa de bacterie (exista insa speranta, sunt oameni care scapa si care sunt negativ si la dfm si la wb).
cea mai sigura analiza pe care o puteti face este DFM-ul DAR WB va poate 1. confirma DFM-ul si 2. spune ce specii de borrelii aveti (lucru important in schema de tratament ulterioara).
De asemenea, exista o mare probabilitate sa aveti una sau mai multe coinfectii (hemobartonela, micoplasme, anaplasme, babesii, etc.) si virusi.
Ca medici care trateaza bine boala si obtin 'curatari' destul de puternice i-as recomanda pe urmatorii:

Cretu Carmen, Spitalul Colentina, Bucuresti
Dr Bozsik, Ungaria
Emilia Lungut - Spitalul Militar Bucuresti
Tatiana Rosca- spitalul Pantelimon, Bucuresti
dr. Ion, Constanta

testul DFM foloseste sange direct din vena in recipient anticoagulant. (vezi pethome.ro)

Actionati de urgenta, boala lyme este extrem de grava si va poate lasa cu sechele pentru tot restul vietii!

Multa sanatate, rabdare si vointa!
0
17-01-2012, ora 20:18
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Merci pentru raspuns
Doamna Cretu oare e aceesi cu cea de aici?
----------------*

(*modificat de admin)
0
18-01-2012, ora 16:57
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
Buna, am si eu cateva intrebari, am 25 de ani, si de vreo 10 ani am dureri f mari de cap in special in partea dreapta, stari de voma,.vomit si de 20 de ori intr-o zi, de ceva timp imi amortesc mainile si picioarele, limba mi se unfla de la oboseala, adica in special seara, acum vreo 8 ani am fost pe la doctori, mi s-a spus ca am probleme cu fierea(bila)am facut vreo 4-5 tratamente, cat timp faceam tratamentele ma simteam bine, dupa ce le intrerupeam din nou ma simteam rau, acum vreo 3-4 ani am avut o raceala, care a durat vreo luna de zile dupa care am mers la alergolog, am fost diagnosticata cu rinita alergica, in special praf si polen,.de acum 10 ani de cand aveam simptomele de mai sus, a inceput si o urticarie pe tot corpul care dureaza cam 1 luna, dupa care vreo2-3 luni dispare, si iarasi apare.Dr alergolog mi-a spus ca, din cauza polenului as face urticaria, anul trecut in februarie 2011 am fost la cluj pt unh Rmn, la cap, Am fost diagnosticata cu un anevrism cerebral, am urmat o gramada de tratamente pana in septembrie, dupa care spre uimirea mea m-am simtit bine, dar dupa intrerupere iarasi m-am simtit rau.Am fost in septembrie internata la neurologie Cj, am stat 3 sapt, am repetata rmn-ul, si spre uimirea mea anervrismul s-a micsorat, dar mi-a iesit la analize hemoglobina apoape 7, am facut tratament pana acum, m-am simtit bine, analizele bune, dar de 2 sapt ma simt din nou rau, in octombrie am ajuns si la urgente din cauza ca nu-mi puteam misca mana stanga, m-am panicat, ekg-ul era normal, mi-a pus diagnostic de poliartrita, De o sapt am fost contactata de o prietene medic in germania care mi-a recomandat sa-mi fac testul pt boala lyme, ieri mi-au ajuns rezultatele, Igm-ul este 15, 32 deci este pozitiv, as vrea si eu un sfat, o indrumare, eu sunt din BISTRITA si deabea peste 5 zile merg la medic la cj, Sunt speriata pt ca, dupa cum vedeti am trecut prin multe, O zi ma simt bine una rau. MULTUMESC ANTICIPAT
0
19-01-2012, ora 08:14
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Buna dimineata.
Eu pot sa-ti zic doar ca pana vei ajunge la medic (peste 5 zile din cate am inteles) incearca sa te odihnesti si sa-ti ajuti sistemul imunitar cu vitamine si multe legume si fructe. Cel putin eu asa fac. Am programare sambata viitoare la medic si pana atunci o sa incerc sa ma las total de tigari, nu o sa mai mananc carne si o sa iau vitamine si fructe si legume.
Apropo, stiti vreun medic in afara de cei insirati ed love2fly? Se pare ca sunt foarte ocupati acesti medici si nu prea poti ajunge la ei.
Ma interesa daca ma pot duce maine sau in weekend la un medic sa-mi si faca trimterea catre analize sa ma pot apuca mai repede de tratament
0
19-01-2012, ora 12:24
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
kap, 90% din medici fie 'abar n-au ce e aia boala lyme (si nici nu stiu ce analize sa-ti dea sau unde sa te trimita, cu atat mai mult sa te trateze) sau iti spun ca "nu avem boala lyme in romania, ai altceva, du-te la psihiatru ca esti ipohondru", 9, 9% stiu de lyme, cred ca se vindeca f. usor, te trateaza prost si pe o perioada scurta iar tu ramai cu simptome. cei enumerati de mine (si or mai fi cativa de ii numeri pe degete de care nu stiu) sunt cei pe a caror mana esti in siguranta (ma rog, atat cat poti fi cu boala lyme).
nu te juca si nu te grabi (oricum tratamentul e de durata.zeci de luni, ani asa ca o saptamana in plus sau in minus nu mai conteaza, infectia e acolo si nu prea mai poate fi eradicata asa usor).

justmonapop, faptul ca doar IgM-ul e posizit vi si IgG-ul (banuiesc) ca s-a negativizat inseamna ca infectia e f. veche in cazul tau. la momentul respectiv igg-ul a fost pozitiv insa dupa o perioada el scade iar infectia ramane.
ar fi bine sa trimiti probe de sange la cabinetuldr. Moscu (pethome.ro) pentru o microscopie in camp intunecat. dupa aia mai vezi.

sanatate!
0
19-01-2012, ora 17:26
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Da, nu contest profesionalismul acelora numerotati de tine dar pana sambata viitoare vreau sa incep tratamentul. Oricum si doamna Cretu tot antibiotic o sa-mi dea (mai mult ca sigur cefort) si ea o sa ma ajute de sambata incolo. Nu mai pot sa mai astept pana atunci, macar sa iau antibiotic si sa mai diminuez din simtptome ca asa nu e ok cum sunt acum
0
19-01-2012, ora 20:57
justmonapop
Nu este medic/terapeut
justmonapop
multumesc pt raspunsuri, eu inca nu stiu cum o cheama pe doctorita la care merg dar va pot anunta maine cand aflu, eu oricum in paralel daca e, o sa fac tratament si cu 2 medici din germania, prieteni, cu ei ma sfatuiesc, cred ca pe marti cadn merg la cj o sa stiu mai multe decat doctoritza, multumesc din suflet..am uitat sa intreb ceva, eu pe la14 ani am fost in delta si am fost muscata de un paianjen pe gat, in timp ce dormeam m-am trezit f unflata, sa aiba legatura?pana ma duc la cj sa fac un test si pt asta?ce test pot face?la bistrita nu am cu cine sa ma consult, MULTUMESC
0
20-01-2012, ora 17:05
kap
Nu este medic/terapeut
kap
Am fost azi la un medic infenctionist de la Victor Babes si el mi-a zis ca nu crede ca nu au disparut bacteriile dupa o luna de tratament cu cefort. M-a pus sa fac din nou examen oftalmo din care a rezultat ca nu am nimic la ochi si mi-au recoltat pentru igm si igg anti borelia. Pana o sa-mi iasa rezultatele, 10 zile calendaristice, mi-a prescris doxicilcina (3x100 mg pe zi) sa vedem daca imi trece de la asta. Voi ce ziceti, cam in cat timp trebuie sa apara semne de normalitate daca incep din seara asta tratamentul?
Care credeti ca sunt sansele sa am screloza cu toate ca am fost diagnosticat cu borelia in 2008 dar in urma tratamentului cu cefort nu a disparut si acum am simptome specifice? (ochiul stang incapabil, amorteli usoara la mana si piciorul stang)
0
21-01-2012, ora 15:13
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
@justmonapop, vectorul principal al bolii Lyme este muscatura de capusa dar nu poate fi exclusa in anumite conditii si transmiterea prin alte hematofage (tantari, paianjen, etc).
@kap, daca analizele pentru borrelia or sa iasa negative nu inseamna ca nu ai borrelia, inseamna ca ai forma seronegativa a bolii.
Doxiciclina 300 mg pe zi timp de 10 zile e FRECTIE la piciorul de lemn ! In niciun caz nu or sa apara semne de normalitate nici cu tratamentul asta si in prima faza nici cu o schema de tratament conforma cu protocoalele de tratament ale medicilor din strainatate care trateaza Lyme.
Citeste mai multe despre boala Lyme! 'infectionistu' lu peste' de la Babes e necunoscator! borrelia, bacteria care cauzeaza Lyme este EXTREM de versatila, are zeci de forme de aparare si se ascunde prin cele mai slab irigate tesuturi din corp care le protejeaza de ORICE antibiotic administrat ORICAT timp + ca are capacitatea de a pacali sistemul imunitar. De aici si persistenta infectiei. Borrelia NU trece in 10 zile, intr-o luna, uneori nu poate fi bagata in remisie nici dupa ani intregi. Sunt oameni care au borrelia de 10 ani si nu au scapat de ea!
INFORMATI-VA! e viata voastra in joc!
Adaugă un comentariu / răspuns
157 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  •