bypass coronarian

25-02-2011
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
sotul meu a fos operat la cluj pe 9 febr 2011. azi ne-am intors acasa. daca va pregatiti pt astfel de operatii si sunteti chinuiti de fel si fel de intrebari, va raspund cu mare placere.
16 comentarii
0
25-02-2011, ora 22:34
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
intentionez sa conduc un "jurnal de recuperare" in acest forum. am sa scriu cel putin odata pe saptamana noutati din noua viata a sotului meu.
0
27-02-2011, ora 21:05
CMarian
Nu este medic/terapeut
CMarian
Buna seara distinsa doamna klaudia75

Eu am avut o interventie pentru cvadruplu by pass in urma cu un an si doua saptamani. Echipa de medici a fost de un profesionalism exemplar iar asistenta post operatorie nu a lasat loc decat de laude.
Ma simt excelent, numai ca m-am cam ingrasat... si inca ma mai streseaza senzatiile de la piciorul drept ( stangul s-a vindecat complet) pe intinderea taieturii de unde a fost scoasa vena. Chiar si pe taietura de pe piept, daca apas putin mai tare, simt o durere suportabila ( asa am simtit la ultima vizita medicala doppler.
Intrebare: sunteti medic?
Sanatate sotului si dvs
0
28-02-2011, ora 19:54
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
Nu sunt medic, am deschis acest subiect in forum, pentru ca sunt multi care sunt propusi pt bypass si au o groaza de temeri. Ma bucur mult pt comentariul adaugat de dumneavoastra si astept sa participati pe mai departe. sotul meu are o usoara stare de depresie. se simte slabit mult si se teme ca nu va mai reveni la puterile lui de dinainte de operatie. Dupa cat timp v-ati simtit bine dupa operatie?
0
28-02-2011, ora 20:40
CMarian
Nu este medic/terapeut
CMarian
In 2 februarie 2010 m-am operat, in 5 aprilie am condus masina din nou. Cu teama dar am facut-o. Atentie la manevrele bruste cu volanul! In iunie am plecat cu masina 500 km dus si intors alti 500, in zona montana, viraje, aglomeratie, nervi, tot felul de chestii.
Si eu am avut ( si inca mai am uneori) stari depresive. Nu-i simplu sa ai atatea by passuri puse... iar autosufestia functioneaza al dracului de bine...
Cat despre a "reveni la puterile lui de dinainte de operatie" este relativ... oricum organismul nu va mai fi niciodata ce a fost. Sotul dvs trebuie sa AFLE CE FRUMOASA ESTE VIATA!
Atentie la regimul alimentar si POFTE! Daca acum lactatele sun baza, vine vremea unei alimentatii aproape normala, ca inainte... daca a fost fumator si numai este... burtica va creste rapid.
Cam atat si sper sa aud ca i-a revenit optimismul. Il invit la o partida de pescuit, la vara, pe Dunare, aproape de Insula Mica.
O sa-i invit pe toti cei care m-au cunoscut si i-am cunoscut cat si pe cei cu astfel de interventii, care au microbul pescuitului. O zi, doua, trei, in imparatia apelor, este o perioada in care iti poti incarca bateriile fara se simti...
Cu buine
0
01-03-2011, ora 20:59
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
De la operatie, am zambit sincer prima data acum, citind mesajul dumneavoastra. Sotul meu este mare pescar.
0
02-03-2011, ora 23:08
CMarian
Nu este medic/terapeut
CMarian
Eu va doresc sa aveti permanent zambetul pe buze! Vorbesc foarte serios. Pescuitul e chiar recomandat sotului dvs, iar la Dunare se da stiuca de nu o sa aveti loc in frigider!
0
04-03-2011, ora 15:49
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
Ieri, rana de la operatie s-a deschis pe o portiune de aprox 5 cm si curge. I s-a recoltat din acel lichid pt examen de cultura. Luni vom primi rezultatul. datorita dietei cu indice glicemic scazut, a ajuns de la o glicemie de 360 la 130 si continua sa slabeasca 300 gr pe zi. I-a disparut senzatia de usturime in gat ce o avea din cauza renuntarii la fumat. Nu mai fumeaza deloc din 1 ian.
0
10-03-2011, ora 11:40
milly62
Nu este medic/terapeut
milly62
Buna ziua.
Acum 14 zile am facut si eu o operatie de bypass (4 buc.) la Spitalul Militar. Momentan sunt in recuperare. Ma simt bine fizic si psihic.
Am o singura problema. La piciorul drept, de unde mi-a scos o vena situatia nu se prezinta excelent. Adica am niste vanatai care inca ma deranjeaza. Oare cand vor dispare?
0
10-03-2011, ora 20:11
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
e vanataie sau roseata? roseata inseamna ca venele din jur sunt suprasolicitate. preiau incet functia venei safene. peste inca o saptamana nu vor mai fi probleme. ma bucur ca te simti bine si gandesti pozitiv
0
11-03-2011, ora 10:47
milly62
Nu este medic/terapeut
milly62
Multumesc de raspuns.
In inele locuri sunt vanatai.
Si inca ceva. La piciorul stang, exact pe taietura mi-a aparut o galma cu diametrul cam de 30 mm si o inaltime de 0, 5 cm si este tare. Oare o fi o infectie in acel loc?
0
11-03-2011, ora 19:18
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
pentru linistea ta, arat-ti piciorul medicului de fam cand mergi pt testul de coagulare, dar e un proces de vindecare normal, in aceste conditii.
0
07-06-2011, ora 22:17
Huya
Nu este medic/terapeut
Huya
Va rog mult sa ma ajutati.
am fost cu tatl meu azi la spital la fundeni pentru a face analize la inima. Povestea cu boala lui de inima e mai veche cam de vreo 5 ani dar tineretea si ritmul de viata nu l-a afectat foarte tare pana acum un an de zile. In fine dupa ma multe investigatii la medici specialisti am primit recomandarea de a ne duce la institutul cardiologic C.C iliescu(fundeni), am vorbit cu un distins domn doctor si ne-a spus ca exista riscul de a fi operat(bypass). Am ajuns acasa si sotia mea a vb cu o cunostinta care are bypass si acel domn suferise niste complicatii cam urate pentru mintea mea. Deci intrebarea mea este : se poate muri de la aceasta operatie? Tatal meu are 49 de ani.
Va multumesc
0
08-06-2011, ora 21:08
klaudia75
Nu este medic/terapeut
klaudia75
Buna. Inainte de operatie ne era si noua foarte frica. Am intrat si noi pe net si am cautat toate articolele in aceasta tema.operatia de bypass este o operatie in care rata mortalitatii este de 0, 1%!!!!!!! Aceasta rata creste la persoanele peste 80 ani!!!!Intr-adevar sunt unele cazuri in care apar complicatii postoperatorii, si noi inca ne confruntam cu o astfel de complicatie, totusi, nu ne pare rau ca am facut operatia.Sotul meu a fost depistat cu diabet inainte de operatie, cu o glicemie de 360. era obez, 106 kg, operatia a durat aproape 8 ore, deoarece avea tot trunchiul inimii infundat. Acum nu mai are deloc dureri in piept, face zilnic plimbari de 4-5 km, de 3 ori pe saptamana se antreneaza si cu bicicleta de camera, urca 4 etaje mai usor ca mine. Daca nu faceam operatia el nu ar mai fi intre noi.Va rog sa imi scrieti daca ati facut o angiografie si ce rezultat a dat. Daca va programati pentru operatie, aveti grija ca tatal dumneavoastra sa nu aiba nici o infectie, sa nu aiba dinti cu probleme, gingivite. Orice infectie il exclude de la operatie.Ati scris ca exista risculde a fi operat. E gresit sa ganditi asa. Bypasul e o renastere, mai ales pt un barbat de 49 ani.Va doresc mult curaj si multa sanatate. Daca va mai pot ajuta cu ceva, nu ezitati.
0
04-02-2013, ora 20:04
cojack
Nu este medic/terapeut
cojack
Buna seara.
Tatal meu a suferit in urma cu aproximativ 3 luni operatie bypass la piciorul stang. Se simte bine, a inceput munca, doar ca in unele zile, laba piciorului i se umfla si-i apar niste pete rosii pe el. De la ce poate fi ?
Cu stima.
0
12-04-2013, ora 16:10
telea
Nu este medic/terapeut
telea
Buna ziua!
Multumim pentru incurajari si timpul alocat relatarii starilor prin care treceti.
Tatal meu a fost operat de 4 zile la IccO Brasov. Se simte foarte rau din cauza tusei care medicii spun ca este de la raceala din sala de operatie.
Nu poate dormi si nu are pofta de mancare.
Daca a mai avut cineva stari de acest fel va rog sa imi raspundeti.
Vi s-au administrat intaritoare sau vitamine dupa interventie?
Mi-e foarte frica. Are stari de ameteala si spune ca vede rosu in fata ochilor.
Acum mai prezinta si o fibrilatie atriala care spun medicii ca este normala dupa acest tip de interventie.
Si mai are un pic de lichid la plamani de la aparatul cord-pulmon.
Ceea ce supara insa foarte tare este tusea.
(Scuze nu imi functioneaza virgula de la tastatura)
Va multumesc anticipat
0
24-02-2024, ora 09:36
Daniela Popinel
Nu este medic/terapeut
Daniela Popinel
Tatal meu a suferit o interventie pentru cvadruplu by pass in urma cu aproape un an. Se simte relativ bine din punct de vedere cardiologic in schimb cred ca este usor deprimat si s a ingrasat 12 kg de la interventie. Isi petrece mai tot timpul intisns in pat, in fata televizorului si nu mai este motivat sa iasa, sa faca miscare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: