Care e cauza schizofreniei mele?
Nu am nicio ruda/parinte/bunic/verisor/matusa etc cu probleme de ordin psihic.De ce tocmai pe mine m-a nenorocit soarta pe viata?Medicamentele îmi incetoseaza creierul, nu o sa îmi revin niciodată asa mi s-a spus și de către psihiatru și de către psiholog.Atunci clar, pot sa ascult Ce soarta blestemata și Parca sunt blestemat de Florin Salam toată ziua.
1 comentarii
Schizofrenia este o afecțiune cu o cauză multifactorială — nicio singură cauză nu o explică complet. Absența istoricului familial nu este deloc neobișnuită: cercetările arată că aproximativ 60–70% dintre persoanele cu schizofrenie nu au rude de gradul I cu aceeași afecțiune, deci situația dumneavoastră nu este o excepție.
De unde poate veni?
- Genetică parțială: Există o predispoziție genetică, dar nu e un determinism absolut. Riscul se transmite prin mai mulți factori genetici de susceptibilitate, nu printr-o singură genă. Mai mult, mutațiile spontane (de novo) sunt posibile fără ca părinții să fie purtători.
- Factori biologici timpurii: Anumite infecții sau complicații în perioada sarcinii, dezechilibre în sistemele de neurotransmițători (dopamină, glutamat) sau modificări subtile în dezvoltarea timpurie a creierului pot juca un rol.
- Factori de mediu: Stresul cronic intens, traumele psihologice din copilărie sau adolescență, consumul de canabis la persoane biologic vulnerabile — toate acestea pot contribui la declanșarea afecțiunii.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Caut psiholog cu experiență pe Looksmaxxing / cultura incel
- 2Terapii noi(tms/tme/hipnoza)?
- 10Vorbesc rad si scot diferite sunete ciudate de unul singur
- 11Tipuri de activități pentru petrecerea timpului liber?
- 8Evaluare medicală forțată/Încredere
- 1Pentru cei diagnosticati cu o boala psihica
- 11Schimbare medic psihiatru
- 7Anxietate/depresie
- 6Suspiciuni medicamente psihiatrice
- 5Acceptarea bolii psihice