Care este starea dupa operatie de tiroida?
Pt.Flory_vn.operatia la regina maria, dacă te operezi cu medic de-al lor este 8000 lei.dacă te operezi cu un medica, care are doar contract de colaborare cu regina maria, așa cum a fost la mine, doctorul giulea cosmin, atunci, eu am mai plătit încă 2450 lei.este foarte scump și sincer nu mă dau banii afară din casa, dar pentru ca eu am fost pățit intr-un spital de stat, am preferat asa.nu știu dacă se deconteaza.am văzut ca la nașteri se deconta o parte
Multumes cleo, e mult, foarte mult. Am fost ieri la MedLife din Grivitei 365 la domnul dr. Bogdan Stanescu. Ei lucreaza cu Casa de Asigurari. Partea pacientului este 6000 daca e vorba numai de tiroidectomie totala, aproape 8500 daca se constata in timpul opreatiei ca trebuie si limfadenectomie ganglioni cervicali. Nici acolo nu programeaza decat dupa 1 iunie. Nu am acesti bani, nu stiu ce sa fac. N-am reusit programare nici la Spitalul Militar Central, iar la Parhon nu cred ca prind loc in 2016. Nu stiu care va fi evolutia in asa mult timp, doar Bunul Dumnezeu sa ma mai poata ajuta. Sunt foarte trista, sufocarile se intetesc si am senzatie de durere cervical si spre umeri. Ori am luat-o cu capul, ori nu stiu ce sa mai cred. Sanatate tuturor!
Încearcă la Elias la doctorul giulea Cosmin. Dansul m-a operat pe mine la Regina Maria, dar el acolo profesează. Este un medic și un om excepțional. Sigur te v-a programa mult mai repede.eventual poți merge la o consultație în Regina Maria sun plazza la doctorița constantin madalina, iar dansa sigur te trimite la acest medic.pt ca numai cu el lucrează. Chiar pe 5 aprilie a operat-o pe o fata de aici de pe forum.cu o săptămână înainte s-a văzut cu medicul și pe 5 aprilie a oprrat-o.se simte f bine
Si pe mine tot Dl doctor Cosmin Giulea m-a operat in spitalul Elias. Am avut si am in continuare toata increderea in acest om. Chiar este exceptional si ca medic, dar si ca om. Dupa 2-3 luni de stari de rau, si diferite investigatii care erau ok, am ajuns si la endocrinologie. Absolut toate analizele de sange (tsh, T3, T4, ATPO etc) au fost in limite nomale. Nimic nu prevedea ceea ce avea sa rezulte in urma ecografiei. S-au evidentiat 3 nodului, subcentimetrici ce-i drept, dintre care unul suspect. Dna doctor endocrinolog m-a indrumat sa fac neaparat o punctie dar ca ea este mult mai drastica si ma sfatuieste sa ma operez. Va imaginati ca totul a inceput sa se invarta in jurul meu. Am mers la dl doctor Giulea pentru ai cere parerea. Sfatul sau a fost clar operatia, pentru ca oricum ar fi nodulii, in timp exista sansa sa se modifice si mai mult. Mi-a explicat si in ce consta punctia si am hotarat exact un acel moment ca vreau sa-i scot. Nu suportam gandul sa stau in incertitudine si ca punctia nu are acuratete de 100%. Si am luat decizia cea mai buna, rezultat: microcarcinom papilar incapsulat. Dupa primirea rezultatului am fost fost dezolata, dar m-a calmat spunandu-mi ca operatia a rezolvat totul, dar sa vb cu dna doctor endocrinolog sa stabilim daca este nevoie sa fac si o doza de iod preventiv. In cateva zile voi incepe regimul pentru a face si o cura de iod.
Nu regret decizia luata, considerata de unii apropiati precipitata. Pur si simplu am avut incredere in acest om iar instinctul lui nu a dat gres. Sunt sigura ca daca as mai fi asteptat, situatia s-ar fi inrautatit.
Nu regret decizia luata, considerata de unii apropiati precipitata. Pur si simplu am avut incredere in acest om iar instinctul lui nu a dat gres. Sunt sigura ca daca as mai fi asteptat, situatia s-ar fi inrautatit.
Pt flori_vn. Flori mai fa un efort si mergi la un consult la Parhon la dl dr Brasoveanu care m- a operat si pe mine. Vezi care este parere d- lui. Pt operatie te va trimite sa faci programare in alta cladire la o asistenta. E foarte draguta daca.stii sa te "imprietenesti" cu ea. Iti va spune cand sunt locuri libere si apoi ca daca se elibereaza vreun loc te va contacta. La mine asa a fost si in 3 sapt eram operata.
Ceea ce spuneam in 30 martie s-a confirmat.
In urma studiilor si consensului celor mai buni 24 de patologi din lume, pe 14 Aprilie 2016 a fost publicata decizia de a se reclasifica Varianta Foliculara Incapsulata Neinvaziva a Cancerului Papilar de tiroida" (EFVPTC) in "Tumoare neinvaziva foliculara de tiroida cu caracteristici nucleare asemanatoare celor papilare" (NIFT) - deci NON-CANCER.
Articolul a fost publicat pe reteaua "JAMA Oncology" si preluat in aceeasi zi de "The New York Times".
http://oncology.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2513250&utm_campaign=articlePDF&utm_medium=articlePDFlink&utm_source=articlePDF&utm_content=jamaoncol.2016.0386
http://www.nytimes.com/2016/04/15/health/thyroid-tumor-cancer-reclassification.html?emc=eta1
Acest lucru are o importanta deosebita pentru cam 20-25 % din pacientii diagnosticati cu cancer de tiroida, cu reducerea semnificativa a consecintelor psihologice si a celor clinice generate de diagnosticul de "cancer".
In urma studiilor si consensului celor mai buni 24 de patologi din lume, pe 14 Aprilie 2016 a fost publicata decizia de a se reclasifica Varianta Foliculara Incapsulata Neinvaziva a Cancerului Papilar de tiroida" (EFVPTC) in "Tumoare neinvaziva foliculara de tiroida cu caracteristici nucleare asemanatoare celor papilare" (NIFT) - deci NON-CANCER.
Articolul a fost publicat pe reteaua "JAMA Oncology" si preluat in aceeasi zi de "The New York Times".
http://oncology.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2513250&utm_campaign=articlePDF&utm_medium=articlePDFlink&utm_source=articlePDF&utm_content=jamaoncol.2016.0386
http://www.nytimes.com/2016/04/15/health/thyroid-tumor-cancer-reclassification.html?emc=eta1
Acest lucru are o importanta deosebita pentru cam 20-25 % din pacientii diagnosticati cu cancer de tiroida, cu reducerea semnificativa a consecintelor psihologice si a celor clinice generate de diagnosticul de "cancer".
Buetux, esti un om admirabil, multumim pt ca ne tii la curent cu toate noutatile! Multa sanatate!!
Sper sa reusesc sa ma programez pt operatie la dr.Radu Danila si rezultatul sa fie bun!!
Sper sa reusesc sa ma programez pt operatie la dr.Radu Danila si rezultatul sa fie bun!!
Multumim Bluetux! Sa inteleg ca ma incadrez in acea categorie? In aceste cazuri se mai face terapie cu iod radioactiv? Intradevar pentru psihic este foarte benefic. O sa urmez sfatul doctorului meu si o sa iau doza de iod. Nu vreau sa stau in incertitudine. Nu pot sa stau sa vad ce o sa urmeze. Asa ca cel mai bine este sa eradichez orice rest de tesut tiroidian. Sper totusi sa nu aiba repercursiuni asupra organismului. Multa sanatate tuturor!
Doamna marielenna, mult curaj si aveti incredere ca va fi bine! Va doresc tot binele din lume si sa auzim numai de bine!
Doamna marielenna, mult curaj si aveti incredere ca va fi bine! Va doresc tot binele din lume si sa auzim numai de bine!
Consecintele acestui "downgrade" sunt :
1. Nu mai este necesara tiroidectomia totala in conditiile in care celalalt lob al tiroidei eate normal. Pastrandu-se un lob functional, in multe cazuri nu mai este nevoie de tratamentul permanent de substitutie cu levothyroxina (euthyrox) sau in orice caz de doza mult mai mica.
2. Nu mai este nevoie de iod radioactiv, consecinta directa a punctului 1.
3. Controlul nu se mai face la 6 luni ci la perioade mai lungi.
@Ana.Maria12
Frenezia "curelor" de iod radioactiv "de siguranta" este o traditie in sistemul medical romanesc. Fie din nesiguranta medicului care nu citeste, fie datorita lipsei de profesionalism a chirurgilor care lasa resturi tumorale importante dupa operatie, resturi pe care medicina nucleara trebuie sa le "corecteze".
Expunerea la tratamentul radioactiv fara sa fie nevoie reprezinta un risc in plus de eventuale cancere secundare pentru pacient si se incalca un principiu medical de baza - sa nu supratratezi, sau mai degraba "do not harm".
Nu mai vorbesc de cozile imense pe la cabinetele de medicina nucleara.
Iar "cura" de I131 nu confera nici o siguranta: un cancer adevarat remanent va reveni cu sau fara iod,
Analiza markerilor tumorali si trendul acestora dupa operatie, scintigrafia intregului corp, ecografia cervicala, eventual CT scan - pot stabili daca e sau nu nevoie de I131.
Dar pentru pacientii cu adevarat de risc scazut, mai ales cu EFVPTC noninvaziv, nu exista un beneficiu documentat al iodului radioactiv, dimpotriva.
http://www.medscape.com/viewarticle/707327
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1104230
1. Nu mai este necesara tiroidectomia totala in conditiile in care celalalt lob al tiroidei eate normal. Pastrandu-se un lob functional, in multe cazuri nu mai este nevoie de tratamentul permanent de substitutie cu levothyroxina (euthyrox) sau in orice caz de doza mult mai mica.
2. Nu mai este nevoie de iod radioactiv, consecinta directa a punctului 1.
3. Controlul nu se mai face la 6 luni ci la perioade mai lungi.
@Ana.Maria12
Frenezia "curelor" de iod radioactiv "de siguranta" este o traditie in sistemul medical romanesc. Fie din nesiguranta medicului care nu citeste, fie datorita lipsei de profesionalism a chirurgilor care lasa resturi tumorale importante dupa operatie, resturi pe care medicina nucleara trebuie sa le "corecteze".
Expunerea la tratamentul radioactiv fara sa fie nevoie reprezinta un risc in plus de eventuale cancere secundare pentru pacient si se incalca un principiu medical de baza - sa nu supratratezi, sau mai degraba "do not harm".
Nu mai vorbesc de cozile imense pe la cabinetele de medicina nucleara.
Iar "cura" de I131 nu confera nici o siguranta: un cancer adevarat remanent va reveni cu sau fara iod,
Analiza markerilor tumorali si trendul acestora dupa operatie, scintigrafia intregului corp, ecografia cervicala, eventual CT scan - pot stabili daca e sau nu nevoie de I131.
Dar pentru pacientii cu adevarat de risc scazut, mai ales cu EFVPTC noninvaziv, nu exista un beneficiu documentat al iodului radioactiv, dimpotriva.
http://www.medscape.com/viewarticle/707327
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1104230
Sunt debusolata. Ce sa fac in acest caz? Sa consult si un alt medic de medicina nucleara? Oare chiar sunt in ipostaza de a nu trebui sa fac terapia cu iod? Scintigrafia whole body se face dupa administrarea de iod radioavtiv? Adica exista posibilitatea de a ma pregati pentru terapie iar in urma analizelor de dinainte de administrare sa se constate ca nu este nevoie?
Da, scintigrafia se face la 2-3 zile dupa administrarea pastilei si analizele markerilor vin tot atunci. Era bine daca se facea inainte scintigrafia, mai ales ca au trecut atatea luni de la operatie si se puteau face toate investigatiile. Acum sa speram ca va fi o doza mica, de ablatie, nu de tratament si nu vor fi probleme.
Oricum, se pot face markerii si in particular, separat de spital, inainte de internare. Un consult la dr. Goldstein n-ar strica, daca mai e timp.
Totusi, din rezultatul de la operatie nu reiese clar ca ar fi "varianta foliculara", ci papilar incapsulat.
Nici pentru asta nu se face iod in mod normal, insa varianta papilara clasica e considerata in continuare carcinom, nu non-cancer ca "varianta foliculara" incapsulata si neinvaziva.
Oricum, se pot face markerii si in particular, separat de spital, inainte de internare. Un consult la dr. Goldstein n-ar strica, daca mai e timp.
Totusi, din rezultatul de la operatie nu reiese clar ca ar fi "varianta foliculara", ci papilar incapsulat.
Nici pentru asta nu se face iod in mod normal, insa varianta papilara clasica e considerata in continuare carcinom, nu non-cancer ca "varianta foliculara" incapsulata si neinvaziva.
Ana.Maria 12, iti multumesc mult pt urari...imi fac curaj sa ma programez !! Multa sanatate!!
FFF bune vesti Blue-Tux!!!
Dar sa speram ca doctorii nu vor gresi ca in cazul meu. Adica: de la stadiul PT1N0M0 am ajuns la PT4N0M1- cu noduli la plamani!!! asta din cauza conduitei terapeutice gresite pe care am urmat-o la indicatia doctorilor.
Am mai scris despre problema mea. Stiu ca am avut varianta foliculara si trabeculara, dar cel mai trist este ca nimeni, DAR ABSOLUT NIMENI nu a sesizat acest lucru. Dc de la Cuj mi-a administrat numai o singura doza de iod, apoi mi-a zis ca TSH-ul = 3, 3 este bun, sa il tin tot asa, ca e periculos sa il scad (n cu toate ca nu aveam probleme cu inima) apoi si la Buc tot nu a zis nimeni nimic de aceasta varianta ( trabeculara ) am facut iar operatie - iar iod, apoi in Turcia iar am facut iod, si iar nu a zis nimeni nimic !!!
DECI, ff important este sa nimerim un dc care stie ce face si mai ales, un chirurg ff bun care nu lasa resturi !!!
Doamne ajuta pe toata lumea. Oricum, ff multa lume va fi confuza.
Dar sa speram ca doctorii nu vor gresi ca in cazul meu. Adica: de la stadiul PT1N0M0 am ajuns la PT4N0M1- cu noduli la plamani!!! asta din cauza conduitei terapeutice gresite pe care am urmat-o la indicatia doctorilor.
Am mai scris despre problema mea. Stiu ca am avut varianta foliculara si trabeculara, dar cel mai trist este ca nimeni, DAR ABSOLUT NIMENI nu a sesizat acest lucru. Dc de la Cuj mi-a administrat numai o singura doza de iod, apoi mi-a zis ca TSH-ul = 3, 3 este bun, sa il tin tot asa, ca e periculos sa il scad (n cu toate ca nu aveam probleme cu inima) apoi si la Buc tot nu a zis nimeni nimic de aceasta varianta ( trabeculara ) am facut iar operatie - iar iod, apoi in Turcia iar am facut iod, si iar nu a zis nimeni nimic !!!
DECI, ff important este sa nimerim un dc care stie ce face si mai ales, un chirurg ff bun care nu lasa resturi !!!
Doamne ajuta pe toata lumea. Oricum, ff multa lume va fi confuza.
Tot eu, voiam sa zic ca si la mine a fost totul incapsulat, totul neinvaziv s.a.m.d.
O seara buna tuturor!!!
O seara buna tuturor!!!
Decizia aceasta poate fi buna sau nu!!! Important este ca trebuie sa avem grija de noi si de sanatatea noastra. Sa punem intrebari sa cautam raspunsuri sa ne informam si din punctul meu de vedere sa cautam un medic dispus sa raspunda la toate intrebarile si mai ales un medic cu care sa te simti in siguranta dar din pacate rar mai gasesti asemenea oameni. Pana acum nu am scris diagnosticul complet...in urma operatiei de extirpare totala a tiroidei rezultatul anatomopatologic este: Carcinom papilar "varianta foliculara"focar incapsulat LDT 3, 4/2cm dezvoltat pe fondul unui adenom microfolicular compact preexistent. M8340/3, PT2, PN0, ST1, G1, RX. Cu decizia dr Golstein de la Parhon de a face o ecografie in iulie si o doza minima de iof in decembrie. Sincer acum nu stiu ce sa fac si cum sa fac. Saptamana urmatoare merg la analize la medicul endocrinolog care ma tine sub observatie. Vreau o parere sau un sfat ce sa fac si cum sa fac. Va multumesc
@fran57
Arhitectura trabeculara e controversata: in Europa si US+Canada nu e considerata grava pe cand in Japonia e considerata Carcinom slab diferentiat care e un diagnostic foarte grav. Probabil adevarul e pe la mijloc, dar controversa asta e de ajuns pentru a pune medicii si pacientii in garda. Evolutia la Dvs. demonstreaza o forma agresiva cu metastaze direct la distanta si fara metastaze in ganglionii regionali, o forma devenita rapid non-avida de iod.
Aceste metastaze nu se pot face fara invazie vasculara care, probabil, nu a fost evidentiata la patologie. Incapsularea conteaza foarte putin, patologul trebuie sa caute foarte amanuntit semne de invazie si sa aibe foarte multa experienta. In Romania doua centre pot aprecia foarte bine diagnosticul: Parhon si Babes. Din Turcia, cunosc un caz care a trimis lamele in Japonia la un profesor patolog renumit, pentru a fi sigur de invazie si de necesitatea iodului radioactiv.
Arhitectura trabeculara e controversata: in Europa si US+Canada nu e considerata grava pe cand in Japonia e considerata Carcinom slab diferentiat care e un diagnostic foarte grav. Probabil adevarul e pe la mijloc, dar controversa asta e de ajuns pentru a pune medicii si pacientii in garda. Evolutia la Dvs. demonstreaza o forma agresiva cu metastaze direct la distanta si fara metastaze in ganglionii regionali, o forma devenita rapid non-avida de iod.
Aceste metastaze nu se pot face fara invazie vasculara care, probabil, nu a fost evidentiata la patologie. Incapsularea conteaza foarte putin, patologul trebuie sa caute foarte amanuntit semne de invazie si sa aibe foarte multa experienta. In Romania doua centre pot aprecia foarte bine diagnosticul: Parhon si Babes. Din Turcia, cunosc un caz care a trimis lamele in Japonia la un profesor patolog renumit, pentru a fi sigur de invazie si de necesitatea iodului radioactiv.
@nico2610
Toti medicii de la "nucleara" din Romania o sa faca iod din comoditate si fara sa-si asume vreo responsabilitate: prima masurare a marcarilor tumorali/de tesut trebuie facuta cu oprirea tratamentului timp de minim 4 saptamani pt ca valoarea TSH sa fie cat mai mare. Ca sa nu faca de doua ori, o fac cu numai cu ocazia adminstrarii de I131, chiar daca se va dovedi ca iradierea nu era necesara. Adica aplica la toti pacientii la iod radiactiv, "in orb".
Daca raspunsul organismului dupa tiroidectomie este excelent, adica tiroglobulina stimulata este sub 1 in absenta anticorpilor antitiroglobulina, ecografia e negativa, eventual cu un CT scan sau/si cu o scintigrafie a intregului corp negativa - practic, nu mai e nevoie de iod, mai ales la varianta foliculara recent "declasificata" ca non-cancer.
E destul timp pentru investigatii in atatea luni pana la programarea iodului si acest tratament nu are beneficiu documentat decat in cazurile de cancer diferentiat pur cu metastaze locale sau la distanta dovedite.
Toti medicii de la "nucleara" din Romania o sa faca iod din comoditate si fara sa-si asume vreo responsabilitate: prima masurare a marcarilor tumorali/de tesut trebuie facuta cu oprirea tratamentului timp de minim 4 saptamani pt ca valoarea TSH sa fie cat mai mare. Ca sa nu faca de doua ori, o fac cu numai cu ocazia adminstrarii de I131, chiar daca se va dovedi ca iradierea nu era necesara. Adica aplica la toti pacientii la iod radiactiv, "in orb".
Daca raspunsul organismului dupa tiroidectomie este excelent, adica tiroglobulina stimulata este sub 1 in absenta anticorpilor antitiroglobulina, ecografia e negativa, eventual cu un CT scan sau/si cu o scintigrafie a intregului corp negativa - practic, nu mai e nevoie de iod, mai ales la varianta foliculara recent "declasificata" ca non-cancer.
E destul timp pentru investigatii in atatea luni pana la programarea iodului si acest tratament nu are beneficiu documentat decat in cazurile de cancer diferentiat pur cu metastaze locale sau la distanta dovedite.
Pentru toti care vor sa-si evalueze raspunsul organismului dupa tiroidectomie care reprezinta tratamentul radical pentru cancerul tiroidian diferentiat neinvaziv fara metastaze si care trebuie sa ia o decizie privind necesitatea iodului radioactiv, exista un studiu facut pe 507 pacienti consecutivi intre 1996-2013, numai cu tiroidectomie totala, care apreciaza clar gradul de risc:
1. Raspuns excelent (fara evidenta de boala, clinic, biochimic si structural): TG< 0.2 NESTIMULATA, sau TG< 2 STIMULATA, fara anticorpi si cu imagistica negativa.
2. Raspuns biochimic incomplet (TG crescuta sau anticorpi in crestere, in absenta unui tesut de tiroida localizabil) : TG>5 NESTIMULATA sau TG>10 STIMULATA, sau cresterea TG in timp cu valori similare ale TSH, sau cresterea anticorpilor antiTG cu imagistica negativa.
3.Raspuns structural incomplet (metastase persistente sau noi logoregionale sau la distanta cu sau fara TG si antiTG anormale) : evidenta bolii structural sau functional confirmata de TG si antiTG.
4.Raspuns nedeterminat (tesut nespecific detectat structural sau biochimic, care nu poate fi clasificat benign sau malign): tesut nespecific detectat imagistic sau usoara captare in loja tiroidiana la scintigrafie sau TG<0.2-5 NESTIMULATA sau TG=2-10 STIMULATA sau anticorpii antiTG stabili sau in scadere in absenta bolii structurale sau functionale.
Iodul radioactiv ar trebuie sa fie obligatoriu pentru punctele 2 si 3, la punctul 1 boala nu mai exista.
Pentru punctul 4 utilitatea I131 e discutabila, un doctor foarte bun poate decide corect.
SURSA:
DYNAMIC RISK STRATIFICATION IN DIFFERENTIATED THYROID CANCER PATIENTS TREATED WITHOUT RADIOACTIVE IODINE
Denise P Momesso , Fernanda Vaisman , Samantha P Yang , Daniel A Bulzico ,
Rossana Corbo , Mario Vaisman , R. Michael Tuttle
Endocrinology Service, Universidade Federal do Rio de Janeiro and Instituto Nacional do Cancer, Rio de Janeiro, Brazil; 2 Endocrinology, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY, NY, United States.
1. Raspuns excelent (fara evidenta de boala, clinic, biochimic si structural): TG< 0.2 NESTIMULATA, sau TG< 2 STIMULATA, fara anticorpi si cu imagistica negativa.
2. Raspuns biochimic incomplet (TG crescuta sau anticorpi in crestere, in absenta unui tesut de tiroida localizabil) : TG>5 NESTIMULATA sau TG>10 STIMULATA, sau cresterea TG in timp cu valori similare ale TSH, sau cresterea anticorpilor antiTG cu imagistica negativa.
3.Raspuns structural incomplet (metastase persistente sau noi logoregionale sau la distanta cu sau fara TG si antiTG anormale) : evidenta bolii structural sau functional confirmata de TG si antiTG.
4.Raspuns nedeterminat (tesut nespecific detectat structural sau biochimic, care nu poate fi clasificat benign sau malign): tesut nespecific detectat imagistic sau usoara captare in loja tiroidiana la scintigrafie sau TG<0.2-5 NESTIMULATA sau TG=2-10 STIMULATA sau anticorpii antiTG stabili sau in scadere in absenta bolii structurale sau functionale.
Iodul radioactiv ar trebuie sa fie obligatoriu pentru punctele 2 si 3, la punctul 1 boala nu mai exista.
Pentru punctul 4 utilitatea I131 e discutabila, un doctor foarte bun poate decide corect.
SURSA:
DYNAMIC RISK STRATIFICATION IN DIFFERENTIATED THYROID CANCER PATIENTS TREATED WITHOUT RADIOACTIVE IODINE
Denise P Momesso , Fernanda Vaisman , Samantha P Yang , Daniel A Bulzico ,
Rossana Corbo , Mario Vaisman , R. Michael Tuttle
Endocrinology Service, Universidade Federal do Rio de Janeiro and Instituto Nacional do Cancer, Rio de Janeiro, Brazil; 2 Endocrinology, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY, NY, United States.
Blue-Tux!!!
Felicitari, esti atat de bine informat!
Dar ma intreb: in Japonia vei muri de acest cancer iar in Europa -USA - vei trai?nici macar nu isi bate nimeni capul? nu este aceeasi medicina? Inseamna ca nu mai credem nimic din ce spun doctorii?
Felicitari, esti atat de bine informat!
Dar ma intreb: in Japonia vei muri de acest cancer iar in Europa -USA - vei trai?nici macar nu isi bate nimeni capul? nu este aceeasi medicina? Inseamna ca nu mai credem nimic din ce spun doctorii?
E o controversa permanenta intre patologi in stabilirea diagnosticului, numai in 40 % din cazuri acesta coincide. In functie de gradul de extindere a ariilor solide/trabeculare in cadrul leziunii foliculare diferentiate, tumora va fi mai mult sau mai putin agresiva si evolutia va fi mai mult sau mai putin indolenta. In cazul cancerului diferentiat in general, exista recidiva sau persistenta dupa primul tratament la 20% din cazuri, iar numai 8% eventual vor muri din cauza bolii. Asa ca moartea nu prea e asociata cu un diagnostic de cancer diferentiat, cu sau fara arhitectura mixta, in Japonia sau in alta parte si indiferent de controversele patologilor.
La Dvs. nu a fost cazul de un asemenea diagnostic (slab diferentiat) ci de o tendinta de de-diferentiere. Nivelul tiroglobulinei nu este deloc ingrijorator daca se stabilizeaza la valorile actuale, la fel marimea nodulilor de la plamani e destul de redusa. Am inteles ca nu e cazul acum de TKI, iar pentru viitor se pregatesc anticorpi monoclonali de generatia 3 mult mai eficienti decat cei prezenti. Nu trebuie ignorate nici iradierea externa moderna sau/si extirparea nodulilor unde este posibil.
Japonia are studii mai avansate in cazul cancerului slab diferentiat (care reprezinta un diagnostic foarte grav, arhitectura diferentiata dispare aproape complet) pentru ca a avut multe cazuri in studiu, majoritatea provenind dupa iradierea externa si dupa o evolutie a bolilor pe parcursul a zeci de ani - bombele atomice americane, accidentele de la centralele nucleare.
La Dvs. nu a fost cazul de un asemenea diagnostic (slab diferentiat) ci de o tendinta de de-diferentiere. Nivelul tiroglobulinei nu este deloc ingrijorator daca se stabilizeaza la valorile actuale, la fel marimea nodulilor de la plamani e destul de redusa. Am inteles ca nu e cazul acum de TKI, iar pentru viitor se pregatesc anticorpi monoclonali de generatia 3 mult mai eficienti decat cei prezenti. Nu trebuie ignorate nici iradierea externa moderna sau/si extirparea nodulilor unde este posibil.
Japonia are studii mai avansate in cazul cancerului slab diferentiat (care reprezinta un diagnostic foarte grav, arhitectura diferentiata dispare aproape complet) pentru ca a avut multe cazuri in studiu, majoritatea provenind dupa iradierea externa si dupa o evolutie a bolilor pe parcursul a zeci de ani - bombele atomice americane, accidentele de la centralele nucleare.
Buna seara tuturor va rog frumos cine poate sa- mi dea unele lamuriri iasi ramine dator pe viata Mam operat la Regina Maria pe data de 4 aprile doc Ghemigian Mircea cu Tiroidectomie totala pe data de 12 laboratoru da anatomie patologica m- a comunicat urmatoarele Carcinom PapilarMultifocal Focare Incapsulate Varianta Foliculara Microfocare Incapsulate stiu care e diacnosticul dar vreau sa stiu care sunt exact etapele de urmat Multumesc
Nu prea e clar diagnosticul din ce postati, cel mai bine ar fi sa scrieti exact ce apare pe raportul anatomo-patologic primit dupa analiza tesutului operat.
1.Carcinom Papilar Multifocal : Focare incapsulate lst 2.1/1.7 cmde tip varianta fuliculara, microfocare incapsulate - lst 0.2/0.2 cmsi ldt0.2/0.1 cm :: 2 Parenchim de fond micropolinodular, anizofolicular, cu epiteli izolate cu aspect hiperplazic hiperfunctional, discret infiltrat inflamator cronic si scleroza interstitiala. M 8340/3 Pt 2 m PNX ST2 G1 RX. Am scris exact dupa raportul de la laborator
Daca analiza s-a facut la Parhon si nu apar referiri la vreun tip de invazie, cel mai probabil boala a fost eliminata complet prin operatie.
Pentru faptul ca au fost implicati ambii lobi, cu mai multe focare tumorale in fiecare si se pare cu o forma de carcinom clasic in lobul stang, pentru siguranta, sunt necesare investigatii suplimentare care vor fi programate in continuare de endocrinolog, cel mai bine direct la medicina nucleara de la Parhon sau Fundeni. Suplimentar, puteti sa apelati la un endocrinolog particular bun si competent in ecografie tiroidiana.
Pentru faptul ca au fost implicati ambii lobi, cu mai multe focare tumorale in fiecare si se pare cu o forma de carcinom clasic in lobul stang, pentru siguranta, sunt necesare investigatii suplimentare care vor fi programate in continuare de endocrinolog, cel mai bine direct la medicina nucleara de la Parhon sau Fundeni. Suplimentar, puteti sa apelati la un endocrinolog particular bun si competent in ecografie tiroidiana.
Multumesc fffff mult dar dupa experienta dv la cit tinp se administreaza iodul
Nu e sigur ca trebuie iod, mergeti la medicina nucleara sau endocrinolog pentru consult si evaluarea dupa operatie. Daca totusi va fi nevoie de iod, nu cred ca veti fi programat mai devreme de 6 luni.
Doctorul Ioachim de la Parhon m-a recomandat sa merg sa fac cura cu iod la fel si doc care ma operat am ajuns la unitatea nucleara la Parhon si la fel a zis si doc de acolo numai ca locuri libere sunt in ianuarie 2017 de aceea vreau sa stiu cum sunt pasi mi se pare ffff tirziu in 2017 Multumesc
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2boli ale glandei tiroidiene
- 5Din ce cauza ma strang hainele?
- 3Sunt disperata! Va rog frumos, salvati-ma!
- 3probleme cu tiroida?
- 4va trebui sa faca tratament toata viata?
- 34Chist tireoglos sau branhial
- 5Interpretare analize sange (tiroida)
- 3o problema cu tiroida
- 13Am probleme cu glanda tiroida
- 5Lipoma langa tiroida - de eliminat sau nu?
- 5Sjogren, Hashimoto, Glaucom-Angioedem recurent
- 3tiroida valori ecograf marite
- 3cum iti dai seama ca ai probleme cu tiroida. ce analize necesita?
- 7ce este de facut?
- 0TIROIDA
- 7probleme de tiroida
- 0Marire doza Euthyrox in tiroidita autoimuna?
- 2nodul tiroida
- 1Rezultate analize anticorpi tiroida
- 4Tiroida
Mai multe informații despre: Tiroida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism
- Tireotoxicoza
- Boala Basedow-Graves-Parry
- Gușa multinodulară toxică
- Tiroidita autoimună Hashimoto
- Disfunctia tiroidiana indusa de amiodarona