Care este starea dupa operatie de tiroida?
Ce inseamna absenta anticorpilor antitiroglobulina? Ar trebui sa fie 0? Sau e un interval minim pentru a fi ok? La ultima masurare ( sub tratament cu euthyrox) tg <=0.2 si anti tg la 6 sapt de la operatie 19 iar la inca 3 luni a crescut la 26. Sa inteleg ca sunt valori mari in continuare si in crestere? Cresterea dozei de euthyrox are vreo legatura cu cresterea anti tg? Pentru ca doza de euthyrox mi-a fost marita de la un control la altul de la 125 la 150.
Trebuie sa vedeti care sunt valorile de referinta ale laboratorului de analize, pentru ca difera.
La Parhon, de exemplu, valoarea antiTG este intre 30 si 70, adica sub 30 inseamna rezultat negativ.
Nu au legatura cu cresterea dozei de euthyrox, oricum nu aveti o valoare mare, nici variatia nu e importanta. Mai pot aparea modificari minore, pentru ca ceva tesut tiroidian mai ramane intotdeauna dupa operatie. Oricum, trebuie urmariti in continuare markerii.
La Parhon, de exemplu, valoarea antiTG este intre 30 si 70, adica sub 30 inseamna rezultat negativ.
Nu au legatura cu cresterea dozei de euthyrox, oricum nu aveti o valoare mare, nici variatia nu e importanta. Mai pot aparea modificari minore, pentru ca ceva tesut tiroidian mai ramane intotdeauna dupa operatie. Oricum, trebuie urmariti in continuare markerii.
Multumesc frumos pentru promptitudine Bluetux! Nu stiu intervalele de referinta. Toate analizele le fac in spitalul Elias, acolo este doctorul endocrinolog care ma urmareste, si nu sunt scrise nicaieri. Inteleg ca parcursul meu este imbucurator. Maine este prima zi in care renunt la euthyrox si incep regimul. Iar in legatura cu cura de iod...si doctorul meu endocrinolog si dna doctor Zamfirescu de la Fundeni mi-au recomandat sa o fac. Sunt curioasa: oare exista cazuri de carcinom la care nu s-a recomandat si facut iod?
Bluettux poti sa- mi recomanzi un endocrinolog fff bun pt ecografie si sau o clinica in strainatate? Cu multumiri
Ana maria12 te rog spunemi cit tinp ai de cind teai operat ?
@Ana.Maria12
Haha - in Romania cred ca nu, daca nu a recomandat medicul, a cerut pacientul "sa fie sigur" :) Depinde mult si de endocrinolog, cei de moda veche recomanda iod, eventual in doze cat mai mari. Daca erati in USA nici nu se punea problema de asa ceva, numai ca acolo se fac intai analize si investgatii si apoi, daca e cazul, urmeaza terapia cu i131.
Haha - in Romania cred ca nu, daca nu a recomandat medicul, a cerut pacientul "sa fie sigur" :) Depinde mult si de endocrinolog, cei de moda veche recomanda iod, eventual in doze cat mai mari. Daca erati in USA nici nu se punea problema de asa ceva, numai ca acolo se fac intai analize si investgatii si apoi, daca e cazul, urmeaza terapia cu i131.
@darius2
Programari mai rapide se mai fac la Inst. oncologic Cluj (med. nucleara) sau Ungaria. Nu stiu exact clinica din Ungaria dar se poate afla pe net. Cred ca in Ungaria operatia ar fi fost jumatate din pret fata de Regina Maria.
Endocrinolog bun este dna dr. Daniela Goldstein
------*
(*modificat de admin)
Programari mai rapide se mai fac la Inst. oncologic Cluj (med. nucleara) sau Ungaria. Nu stiu exact clinica din Ungaria dar se poate afla pe net. Cred ca in Ungaria operatia ar fi fost jumatate din pret fata de Regina Maria.
Endocrinolog bun este dna dr. Daniela Goldstein
------*
(*modificat de admin)
Asa este pretul e fff mare dar in ungaria nul gasesm pe doc Ghemigian. Multumesc pt raspuns
M-am operat in august 2015.deci sunt cam 8 luni de atunci. Am fost programata in aprilie pt iod, dar s-a decalat totul cu 1 luna din cauza lipsei iodului. Intre timp am facut controale periodice la doctorul endocrinolog care ma urmareste. Primul la 2 sapt de la operatie, apoi la 6 sapt, 3 luni si urmeaza cel de 6 luni de la ultimul control. Lunar imi faceam calcemia, pt ca am avut o cadere masiva de calciu dupa operatie, si in acelasi timp imi faceam si profilul hormonal (tsh, t3, t4, etc). Am tinut in permanenta legatura telefonic cu dna doctor endocrinolog pentru a imi regla doza de calciu si euthyrox.
@Bluetux: asa ma gandeam si eu! :)
@Bluetux: asa ma gandeam si eu! :)
Ana Maria12 Multumesc pt raspuns dar spunemi asa e protocolul medical la 8 luni sa faci cura cu iod ? Sau asta stabileste medicul de la unitatea nucleara cind si cum face fiecare? Nu crezi ca 8 luni de la operatie e tirziu? Nu stiu intreb
Nu stiu la cat timp este recomandat sa se faca tratamentul cu iod. Eu atunci am prins primul loc liber, dupa 8 luni. Si mie mi s-a parut fooooarte mult. Stiu pe cineva care a facut iod anul trecut, iar atunci programarile se faceau la aproximativ 6 luni. Presupun ca sunt mult mai multe cazuri acum. La Cluj nu m-am interesat, recunosc, nu stiu daca acolo se fac programari mai repede dar in Bucuresti cam asta e perioada, si la Parhon si la Fundeni. In momentul in care mi-am facut eu programarea, la Fundeni m-au programat cel mai repede. Acolo imi si recomandase dna doc endocrinolog sa merg. Ambii medici de la medicina nucleara sunt foarte buni, si Parhon si Fundeni, ideea este unde gasiti cel mai repede primul loc disponibil. Nu ar strica daca v-ati interesa si la Fundeni, eventual si Cluj.
Darius2. eu m- am operat pe _23 februarie anul acesta la Parhon. Pe 28 martie am fost la rezultatul biopsiei si vizita la dr care m- a operat. Biopsia nu a fost ok si mi s- a dat fisa sa merg la medicina nucleara la dr Goldstein tot in parhon. Am asteptat sa intru la d- lui si mi- a explicat clar ce avem de facut. Am programare in iulie la ecografie si iod in decembrie.Dr de la medicina nucleara iti explica toti pasii.
Multa sanatate!!
Multa sanatate!!
@Ana Maria12 Multumesc, pentru mine e un mister ca nimeni numi raspunde la intrebarea : Medical Stiintific tratamentul cu iod cind trebuie facut? Ca nu sunt locuri am inteles ca sunt doar 3 unitati nucleare in Romania am inteles dar numi spune nimeni ca daca fac terapia cu iod la 3 luni 5 luni 8 luni e prea tirziu si trebuia facut mai devreme cine raspunde? Tot noi pacienti.
Daca e clar ca trebuie iod, protocolul international este sa se faca la 4 saptamani dupa operatie si astfel nu se introduce tratamentul de substitutie decat dupa iod.
Concluziile le trageti singuri.
Concluziile le trageti singuri.
@Bluetux Va rog spunetimi daca stiti in strainatate se da iod la 4 saptamini? Si la noi la 8-9 luni ? Cred ca suntem condamnati la moarte de acest sistem medical nenorocit si corupt
Mai precis la 4 pana la 6 saptamani se recomanda, dar mai sunt tari cu liste de asteptare pana la un an.
In USA nu am vazut tratament de regula la peste 2 luni, dar acolo sunt multe centre nucleare.
Un interviu cu medicul de la Cluj de medicina nucleara trateaza si problema asta:
http://www.cotidianul.ro/cancerul-nu-trebuie-sa-mai-fie-astazi-o-sentinta-la-moarte-175943/
Sunt numai 3 centre in Romania si majoritatea cazurilor nu sunt urgente la terapia cu iod radioactiv.
De fapt iodul radioactiv se recomanda obligatoriu in prezent conform ghidurilor numai pentru:
. tumori mari peste 4 cm
. metastaze la distanta cunoscute
. extindere importanta in afara capsulei tiroidiene.
Mai poate fi recomandat in urmatoarele cazuri, la decizia medicului:
. tumori intre 1 si 4 cm SI metastaze in ganglionii locoregionali
. focare multiple mari, importante
. forme cu histologie agresiva
. pacient de risc mare: varsta peste 45 ani + istoric de iradiere in zona gatului si capului + istoric familial de cancere de tiroida
NU se recomanda iod pentru:
. microcarcinoame solitare. focar sub 1 cm
. microcarcinoame multifocale. toate focarele sunt sub 1 cm.
http://emedicine.medscape.com/article/2007769-overview
.
In USA nu am vazut tratament de regula la peste 2 luni, dar acolo sunt multe centre nucleare.
Un interviu cu medicul de la Cluj de medicina nucleara trateaza si problema asta:
http://www.cotidianul.ro/cancerul-nu-trebuie-sa-mai-fie-astazi-o-sentinta-la-moarte-175943/
Sunt numai 3 centre in Romania si majoritatea cazurilor nu sunt urgente la terapia cu iod radioactiv.
De fapt iodul radioactiv se recomanda obligatoriu in prezent conform ghidurilor numai pentru:
. tumori mari peste 4 cm
. metastaze la distanta cunoscute
. extindere importanta in afara capsulei tiroidiene.
Mai poate fi recomandat in urmatoarele cazuri, la decizia medicului:
. tumori intre 1 si 4 cm SI metastaze in ganglionii locoregionali
. focare multiple mari, importante
. forme cu histologie agresiva
. pacient de risc mare: varsta peste 45 ani + istoric de iradiere in zona gatului si capului + istoric familial de cancere de tiroida
NU se recomanda iod pentru:
. microcarcinoame solitare. focar sub 1 cm
. microcarcinoame multifocale. toate focarele sunt sub 1 cm.
http://emedicine.medscape.com/article/2007769-overview
.
@Bluetux Acum am primit confirmarea de la clinica de oncologie de la Paris - GUSTVE ROUSSY la profesor Marta Schumberger pe data de 27 ora 9
Blue-Tux,
Multumim din suflet pt toate informatiile care ni le dai. Am aflat de la tine tot ce ma framanta de 3 ani incoace si nimeni nu putea sa raspunda. Am uitat sa iti spun ca si dr de la Fundeni ( care vrea sa imi dea iar iod ) nu a zis absolut nimic de situatia mea. Si acum cred ca ii dau dreptate lui Darius: DA, suntem in pericol in aceasta tara din cauza incompetentei, din cauza lipsei de medicamente si mai ales din cauza lipsei centrelor care dau iod!! Cu toate ca CE a recomandat deschiderea a noi centre in Rom. cred ca nu se vrea. Ca de bani nu cred ca e vorba, atata timp cat tara este furata de toti care vin la putere !!!!! Da, !!!!!!in loc sa se deschida noi spitale pt aceste boli toti fura de la A la Z !!!
Inca o data... Blue- Tux : esti cel mai tare!!!D-zeu sa te ocroteasca si sa fii sanatos, sa traiesti 120 de ani!!!!
Multumim din suflet pt toate informatiile care ni le dai. Am aflat de la tine tot ce ma framanta de 3 ani incoace si nimeni nu putea sa raspunda. Am uitat sa iti spun ca si dr de la Fundeni ( care vrea sa imi dea iar iod ) nu a zis absolut nimic de situatia mea. Si acum cred ca ii dau dreptate lui Darius: DA, suntem in pericol in aceasta tara din cauza incompetentei, din cauza lipsei de medicamente si mai ales din cauza lipsei centrelor care dau iod!! Cu toate ca CE a recomandat deschiderea a noi centre in Rom. cred ca nu se vrea. Ca de bani nu cred ca e vorba, atata timp cat tara este furata de toti care vin la putere !!!!! Da, !!!!!!in loc sa se deschida noi spitale pt aceste boli toti fura de la A la Z !!!
Inca o data... Blue- Tux : esti cel mai tare!!!D-zeu sa te ocroteasca si sa fii sanatos, sa traiesti 120 de ani!!!!
Blue-Tux,
Esti mai tare decat toti doctorii din domeniu !!! Poti oricand sa profesezi la orice spital la sectia medicina nucleara, endocrinologie, asta e sigur!!!
Esti mai tare decat toti doctorii din domeniu !!! Poti oricand sa profesezi la orice spital la sectia medicina nucleara, endocrinologie, asta e sigur!!!
Buna tuturor! Ieri a fost prima zi fara euthyrox. Am o nelamurire pt ca nu am putut sa dau de dna doctor de la medicina nucleara. In pezent iau un supliment de la secom, se numeste MSM. Este ok sa-l iau in continuare? Am niste inflamatii musculare si vertebrale pe care le-am capatat din cauza jobului si a mediului de la birou. Nu as vrea sa-l intrerup, peste 2 saptamani urmanad sa fac si niste sedinte de kineto si masaj. Multumesc!
Daca nu stiti sigur ca nu contine iod, n-ar tb sa luati. De fapt, ar trebui sa va abtineti de la orice „Naturist" in perioada asta.
Multumesc Bluetux! O sa mai incerc sa dau de dna doctor. O zi frumoasa!
AnaMaria12,
Dupa cate am citit si eu, masajul nu e prea indicat la boala noastra. Mai bine nu risti.S-ar putea sa gresesc dar vreau sa spun la toti ceea ce mie nu mi-a spus nimeni si am trait in ignoranta multi ani, ... cu nodulii la gat si nimeni nu imi zicea sa ii scot!!!!!
Doamne ajuta!!!
Dupa cate am citit si eu, masajul nu e prea indicat la boala noastra. Mai bine nu risti.S-ar putea sa gresesc dar vreau sa spun la toti ceea ce mie nu mi-a spus nimeni si am trait in ignoranta multi ani, ... cu nodulii la gat si nimeni nu imi zicea sa ii scot!!!!!
Doamne ajuta!!!
Fran57 multumesc pentru sfat. Intradevar, dl doc de recuperare fizica mi-a zis ca fizioterapie nu pot sa fac, dar de masaj nu a zis nimic. Ideea e ca daca nu fac nimic, durerile astea nu or sa dispara. S-au facut renovari in iarna asta in birouri (si-au ales perioada ideala) si am cam indurat frigul, plus ca era curent de mi se infundau urechile. Au inceput incet, incet sa am dureri musculare si articulare, imi trosneau incheieturile de parca eram un robotel. Apoi a inceput durerea cervicala. La rmn nu s-a evidentiat nimic la coloana iar dupa 1 luna de tratament cu MSM situatia s-a imbunatatit major. O sa discut cu doc, macar kineto sa fac, iar MSM o sa-l reiau dupa iod.
Fran, tu ai facut cura cu iod la Fundeni? Acolo o sa fac si eu. Poti sa-mi lasi o adresa de mail pe privat, as vrea sa aflu mai multe despre cum decurge totul. Multumesc!
Fran, tu ai facut cura cu iod la Fundeni? Acolo o sa fac si eu. Poti sa-mi lasi o adresa de mail pe privat, as vrea sa aflu mai multe despre cum decurge totul. Multumesc!
Anamaria,
Inca nu am fost la Fundeni , vreau sa merg acolo, sa incerc inca o data sa fac iod, cu toate ca sunt sigura ca nu voi capta nici de data aceasta. Dna dc zice sa incercam iar, merg pe mana ei ca alta sansa nu mai am, apoi poate voi trece si eu pe TKI ( care sunt la noi in tara-adica medicamente de ultima generatie -un fel de citostatice ) Ma gandesc ca poate acopera asigurarea medicala, altfel costa fff scump.
Iti doresc sanatate multa si Doamne ajuta!
Inca nu am fost la Fundeni , vreau sa merg acolo, sa incerc inca o data sa fac iod, cu toate ca sunt sigura ca nu voi capta nici de data aceasta. Dna dc zice sa incercam iar, merg pe mana ei ca alta sansa nu mai am, apoi poate voi trece si eu pe TKI ( care sunt la noi in tara-adica medicamente de ultima generatie -un fel de citostatice ) Ma gandesc ca poate acopera asigurarea medicala, altfel costa fff scump.
Iti doresc sanatate multa si Doamne ajuta!
Multumesc pentru raspuns Fran! Sper din tot sufletul sa dea roade tratamentul de aceasta data. Ai incredere! Sanatate multa si sa auzim numai de bine!
Buna tuturor stie cineva la cite zile de la operatie se fac primele analize si ce fel de analize trebuie sa fac. Astept un raspuns va multumesc
Eu primele analize le-am facut la 2 sapt, dar priveau mai mult calcemia. In mod normal, pentru stabilirea dozei de euthyrox, primele amalize se fac la 6 sapt de la operatie. Eu am mers la doc endocrinolog care ma supravegheaza. Se fac: tsh, t3, t4, tg, antitg (pentru cei cu diagnosticul nostru), hemoleucograma, biochimia, eu am facut si urina, si evident ecografie.
Dar spuneati ca pe 29 aveti programare la iod la Paris. Luati euthyrox in prezent?
Dar spuneati ca pe 29 aveti programare la iod la Paris. Luati euthyrox in prezent?
@darius2
Pentru un pacient de risc scazut cum se pare ca sunteti, dupa operatie urmeaza:
- evaluarea postoperatorie cu analiza tiroglobulinei si anticorpilor anti-tiroglobulina
(la cel putin 1 saptamana dupa operatie), dr hotaraste.
- eventuala ablatie cu iod radioactiv a tesutului restant dupa operatie - la 4-6 saptamani dupa operatie, probabil doza minima de 30 mci.
Daca luati deja euthyrox in Franta se poate opta pentru stimularea TSH fara intrerupere de euthyrox (doua injectii cu thyrogen in 2 zile inainte de iod) sau pentru oprirea tratamentului cu euthyrox timp de 4-6 saptamani dupa consultatie, cu dieta saraca in iod)
- noile ghiduri pentru risc scazut de recidiva prevad ca dupa operatie/iod daca totul e in regula sa se mentina TSH intre 0.5-2 daca TG nestimulata e mai mica decat 0.2 si sa se mentina TSH intre 0.1 si 0.5 daca TG nestimulata e mai mare sau egala cu 0.2, plus masurarea TG nestimulata la 12-24 luni si ecografie cervicala periodica.
Cam totul despre tiroida, diagnostic, tratamente, urmarire
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwjFupSX1J3MAhXD1xQKHfobBscQFggvMAE&url=http%3A%2F%2Fonline.liebertpub.com%2Fdoi%2Fpdf%2F10.1089%2Fthy.2015.0020&usg=AFQjCNG3P8_EjyI1iQmdI-lOY36owI2-LQ&cad=rja
Pentru un pacient de risc scazut cum se pare ca sunteti, dupa operatie urmeaza:
- evaluarea postoperatorie cu analiza tiroglobulinei si anticorpilor anti-tiroglobulina
(la cel putin 1 saptamana dupa operatie), dr hotaraste.
- eventuala ablatie cu iod radioactiv a tesutului restant dupa operatie - la 4-6 saptamani dupa operatie, probabil doza minima de 30 mci.
Daca luati deja euthyrox in Franta se poate opta pentru stimularea TSH fara intrerupere de euthyrox (doua injectii cu thyrogen in 2 zile inainte de iod) sau pentru oprirea tratamentului cu euthyrox timp de 4-6 saptamani dupa consultatie, cu dieta saraca in iod)
- noile ghiduri pentru risc scazut de recidiva prevad ca dupa operatie/iod daca totul e in regula sa se mentina TSH intre 0.5-2 daca TG nestimulata e mai mica decat 0.2 si sa se mentina TSH intre 0.1 si 0.5 daca TG nestimulata e mai mare sau egala cu 0.2, plus masurarea TG nestimulata la 12-24 luni si ecografie cervicala periodica.
Cam totul despre tiroida, diagnostic, tratamente, urmarire
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwjFupSX1J3MAhXD1xQKHfobBscQFggvMAE&url=http%3A%2F%2Fonline.liebertpub.com%2Fdoi%2Fpdf%2F10.1089%2Fthy.2015.0020&usg=AFQjCNG3P8_EjyI1iQmdI-lOY36owI2-LQ&cad=rja
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme cu tiroida sau atacuri de panica?
- 5cam de 2 saptamani transpir destul de tare noaptea nefiind racita
- 3Cancer tiroidian?
- 8glanda tiroida, gusa nodulara
- 4tiroidita autoimuna?
- 1poate fi tiroida?
- 3anticorpi tiroidieni
- 3interpretare analize tiroida
- 5Interpretare analize sange (tiroida)
- 5m-am ingrasat 10 kg.. tiroida?!?
- 0afectiuni tiroidiene - epilare IPL
- 0Tiroida interpretare rezultate
- 4glanda, tiroidita cronica autuimuna
- 0tiroida - analize
- 0Tiroida de la anticonceptionale?
- 0Endometrioza, Tiroida autoimuna, Boala LYME.(imunitate scazuta)
- 4Operatie tiroida
- 2Analiza glanda tiroida
- 4Tiroidita autoimuna - tratament seleniu
- 4Analiza tiroida autoimuna
Mai multe informații despre: Tiroida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism
- Tireotoxicoza
- Boala Basedow-Graves-Parry
- Gușa multinodulară toxică
- Tiroidita autoimună Hashimoto