Casatorit, 2 copii. Sotia ma respinge.

531 comentarii 1 2 ..... 161718 Înainte ›
0
04-05-2015, ora 11:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Care mai e situatia ta risk? e tacerea ta un semn bun?
0
07-05-2015, ora 11:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Casatorit, cu doi copii, banuiesc, deci neschimbata ! Va dati seama daca nu era casatorit sau nu avea copii ce se intampla !?




:)
0
08-05-2015, ora 15:09
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Dna. Cristina, asa este cum ziceti :)
Am sa raspund si domnului Rares, spre "deliciul" lui stevens: situatia nu este buna.

Stevens, cea mai potrivita replica pentru tine este: "CIOCU mic si joc de glezne!" :) Nu impresionezi pe nimeni :))
0
11-05-2015, ora 23:16
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
imi pare rau risk, poate nu strica insa sa discuti macar tu cu un psihoterapeut despre situatia voastra.
0
12-05-2015, ora 10:40
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@stevens: atentie la limbaj - ti-am spus asta si pe alt topic - starea ta psihica nu te scuza de la a fi civilizat! Banuiesc totusi ca esti adult si nu un copil care sa ceara atentie oricum, chiar si intr-un mod negativ :)!
@risk: Te neglijezi pe tine, sotiei nu-i e nici ei bine, insa doar tu poti stabili cand vei dori sa faci ceva cu viata ta. Asa cum a spus si colegul meu, pe sotie n-o poti obliga sa mearga la un specialist, insa macar tu o poti face. Poate iesind un pic din spatiul in care locuiesti si in care ai incercat sa gasesti solutii problemelor ivite, vei reusi sa privesti lucrurile dintr-un alt unghi - e un mod simplist de a actiona, dar ajuta la provocarea gandirii laterale de tip "out of the box", cea care produce solutii noi, diferite. Metaforic vorbind, acum esti tot sub nor, n-ai nici umbrela si te ploua - daca te-ai indeparta putin de nor, nu te vei mai uda si poate vei gasi solutii pt a te usca.
0
12-05-2015, ora 11:04
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
De acord si eu cu ceea ce s-a scris mai sus, mergi in primul rand tu la un psihoterapeut, starea ta nu e prea buna, stressul zilnic, continuu iti afecteaza modul de gandire, de reactie, fizic de asemenea.
Incep sa cred ca iti faci singur rau in mod intentionat.
Tu esti mai lucid ca sotia, asa ca ia tu masuri daca ea nu poate.
0
13-05-2015, ora 15:27
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Multumesc pentru raspunsuri.

Dupa cum ziceam, sotia da si semne de bunavointa... dar din cauza batjocurii de pe acest forum, nu-mi permit sa le expun, sa primesc ironii. Se stie cum decurge conversatia pe acest topic.
Deci domnul Rares, data trecuta ziceam ca lucrurile nu stau bine, dar de atunci sotia a facut niste gesturi pe care nu mi le explic, decat ca ar vrea sa treaca peste frustrari.

Ca si masura psihoterapeutica pentru mine, m-am inscris si am participat la o sedinta de dezvoltare personala, in grup.
Apoi, discut cu persoane apropiate, oameni bine intentionati si care nu-mi "canta in struna". Nu asta urmaresc. Dar cu siguranta caut ajutorul.

Katy, nu-mi fac rau singur, INTENTIONAT. Nu stiu cum ai ajuns la aceasta concluzie. Poate de ce nu renunt dupa atata vreme? Va mirati?? Tu crezi ca stau intr-o astfel de casnicie pentru ca-s sado-masochist? Stevens ar sari in sus de bucurie sa scrie "Dadadaaaa". Stevens, stai flexat.

Nu stiu daca exista un "termen standard" in care cineva renunta la casnicie si lasa partenerul depresiv in plata Domnului - "Noa, du-te fa!... cu prunci cu tot la ma-ta si da-mi pace ca m-am saturat de tine!".

Nu stiu cum stau cu psihicul, dar de baut nu beau, de fumat nici atat. La prostituate inca nu mi-am facut abonament... lucrez mai departe, nu-s izolat social, am colegi, colege... puteam sa ies in oras. Din contra... ma ocup de copii, ma descurc.
Ce va tot mirati atata de zici ca sunt ultimul mohican in ceva salvare martirica de casnicie? :)

Sunt un om in felul meu si nu ma pretind barbat... adica nu vreau sa fiu unul de ala care spune fraza de mai sus. Am anumite convingeri si incerc sa ma tin de ele. Chiar daca voi renunta, voi renunta in stilul meu "caracteristic". Adica de "presh". Am sa zic: "ok, ne separam si ma asigur ca primiti tot ce trebuie, sa va fie bine.". Desigur ca am mandrie si toate alea, dar sunt implicati copii. Daca se intelege acest aspect, cel putin un "puzzle" s-a rezolvat. Nu?
0
13-05-2015, ora 15:31
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Risk, nu ti-am zis-o cu rautate, eu ma refeream la faptul ca induri atitudinea rece a sotiei pe motiv ca si tu i-ai facut la fel la un moment dat.
La asta m-am referit cu 'intentionat'.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru toti..
0
13-05-2015, ora 15:36
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Doamna Cristina, multumesc pentru hint-ul cu OOB. Am sa citesc despre acest concept.
0
13-05-2015, ora 15:40
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Multumesc pentru precizare katy. Se schimba modul in care interpretez comentariul tau. Eu am mai precizat cu alte ocazii ca sotia mea merita si probabil toleranta si actiunile mele sunt si urmare a unei "datorii" pe care o simt.
0
13-05-2015, ora 20:44
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cu placere @risk! Sper sa-ti fie de folos! Daca iti place ideea dezvoltarii gandirii laterale, citeste cartile lui Eduard de Bono, in special "Gandirea laterala" si "Curs de gandire". Se gasesc si in romana.
Toate cele bune!
0
27-05-2015, ora 09:08
AW
Nu este medic/terapeut
AW
Am citit intamplator cele 17 pagini de intrebari si raspunsuri...ce pot sa va zic este ca risk nu este nici singurul si nici primul dar cu atat mai mult nici ultimul barbat care are probleme cu relatiile intime cu sotia lor...Si eu ma regasesc cam in acceasi stare/situatie.sau cum vreti voi sa o denumiti...iar la mine treneaza de ceva vreme lucrul asta...Nu am sfaturi...ce am sunt cateva concluzii pe care as vrea sa vi le spun:
1) Sunt 100% convins ca risk nu a fost sincer...si ca intre ei mai exista ceva..ceva pe care omul a "omis" sa ne spuna si care e un factor decisiv in comportamentul sotiei;
2) in cazul meu.discutiile nu au dus la nimik productiv atata timp cat ea este setata ca sa zic asa pe un anumit lucru...singura solutie este asa cum spunea cineva in randurile trecute este sa incerci sa demonstrezi prin comportament.
3) as mai avea multe dar sunt curios daca se mai citeste topicul pentru a nu scrie degeaba.
Numai bine!
0
28-05-2015, ora 12:12
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Se citeste.
Asteptam parerile tale.
0
04-06-2015, ora 13:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
interesant AW si senzatia mea e ca ceva important nu a fost atins...de aceeea iti recomand in continuare risk sa vorbesti/vorbiti si cu un psihoterapeut
0
12-06-2015, ora 15:08
AW
Nu este medic/terapeut
AW
Ce pacat e cand ne inchidem in noi...si nu comunicarea nu mai este ceea ce a fost odata..sau ajungi in situatia zicalei: Unde dai si unde crapa.Tu ii spui ca o iubesti si ca iti doresti sa faci dragoste cu ea.mult mai des decat poate simte ea nevoia.iar ea...o percepe ca pe un maraton.risk...sincer sa fiu am mai recitit odata ceea ce s-a scris...si imi mentin parerea si anume ca exista ceva intre voi ce nu ai expus aici...o sa-ti zic si de ce...eu inainte de a ne casatotori am avut o aventura...motivele pentru care am facut acest lucru tin ca sa zic asa tot de viata intima.repet...motiv...dar nu si scuza...sotia a aflat...cu 2 luni inainte de nunta propriu zisa...au urmat 2 saptamani in care nici nu am stiut pe unde calcam.pe de o parte mahnit si vinovat de ce facusem pentru am ranit-o, iar pe alta parte parca eliberat de faptul ca in sfarsit am demonstrat ceva...pentru ca probleme la capitolul asta am avut de cand ne cunoastem...mai bine spus "a avut"...Am reusit de ne-am impacat.au urmat 2 ani parca mai frumosi decat toti cei 9 de cand eram impreuna (pe toate planurile...spiritual, intim...etc).apoi s-a nascut fetita noastra.ei.si de aici.m-am intors ca sa zic asa in epoca de GHEATA.Nu vreau sa devin eu subiectul topicului creeat de tine, pentru ca nu despre mine se vorbeste...ce vreau sa iti spun si sa arat si celor care citesc este faptul ca daca exista scheleti in debara..asa cum sunt la mine...care pot influenta intr-un fel...mai mult sau mai putin comportamentul ei..Tin sa dau dreptate si celui care spuneam..."pai mai frate daca stiai cum e..de ce ai mai mers inainte?"...sincer sa fiu nu am un raspuns.Pentru ca am iubit-o si inca o iubesc.Numai bine! si voi reveni...Spor la toate!
0
15-06-2015, ora 19:46
risk
Nu este medic/terapeut
risk
AW, nu am inselat-o.
"Scheleti" exista.
Evident, nu tot ce am in "debara" pot sa zic aici.
0
17-06-2015, ora 09:07
elenalexandru
Nu este medic/terapeut
elenalexandru
Am si eu nevoie de cateva sfaturi.povestea mea este cam asa..
Suntem inpreuna de 5 ani, de 4 ani locuim impreuna si de 7 luni avem o comoara...un baietel...nunta urmeaza in august...de vreo cateva luni s-a schimbat radical...este o fire foarte ne rvoasa, asta stiam inca de la inceput insa cred ca nu au existat pana acum situatii incat sa ajunga la extrem...a ajuns la jigniri foarte urate la adresa mea, am primit si o palma in urma careia am plekt de acasa cu cel mic si am revenot dupa 2 saptamani in care m-a sunat, m-a implorat sa vin inapoi ca se va schimba, ca nu se va mai intampla...ce-i drept nu s-a mai intamplat dar vocabularul nu si l-a schimbat..ce este mai crunt este ca nu are rabdare cu cel mic, mai nou iese din casa nu spune unde pleaca si vine peste cateva ore iar eu sincer nu stiu ce sa fac pt k nu mai simt sa fac pasul cel mare alaturi de el...nu este omul pe care eu il stiam si cu care imi doream o familie.recunoste ca are probleme cu nervi si la un mom dat a fost dispus sa mearga la psiholog insa nu a mai ajuns...va rog da-ti-mi niste sfaturi

Ce credeti ca ar fii mai bn sa fac?
0
17-06-2015, ora 09:27
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Elena, grea situatia ta. Poate mai grea decat a mea.
Este greu sa-i zici ce simti, ca nici nunta nu-ti mai vine sa o faci, cand te ia la injurii sau palmi.

Dupa parerea mea, nu exista scuza, pentru nimeni, sa accepti agresiuni fizice. Niciodata.

Cum este situatia financiara? Ai cine sa te ajute?
0
17-06-2015, ora 09:45
elenalexandru
Nu este medic/terapeut
elenalexandru
Nici nu se pune problema de situatia financiara.eu am un venit sigur...ai mei parinti stau songuri intr-un ap cu 3 camere...as avea sincer conditii mai bune ca aici...dar nu pricep schimbarea radicala...poate datorita faptului ca inainte oeseam amandoi iar acum nu ne mai permitem din cauza copilului...eu dintotdeauna i-am dat libertate...niciodata nu i-am interzis sa.mearga undeva...simt k ma oubeste...imi demonstreaza asta...insa in mom acelea de furie a lui nu il mai recunosc
0
17-06-2015, ora 10:02
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Cati ani aveti?
0
17-06-2015, ora 10:21
elenalexandru
Nu este medic/terapeut
elenalexandru
25
0
17-06-2015, ora 10:29
risk
Nu este medic/terapeut
risk
La cat timp, dupa ce te-ai intors acasa, a inceput sa te jigneasca?
0
17-06-2015, ora 11:39
elenalexandru
Nu este medic/terapeut
elenalexandru
Dupa 3 luni, insa se vede k ii pare rau dupa c o face si isi exprima regretele dar eu in momentele acele uit de tot ce a fost frumos si imi vine sa imi iau baiatul si sa plec sa nu mai stie de noi
0
17-06-2015, ora 13:36
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Iti scriu mesaj privat.
0
19-06-2015, ora 12:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Trimite-l la un psihiatru sa se trateze.
Fara un ajutor de specialitate nu faceti altceva decat sa va invartiti in jurul cozii..
0
29-06-2015, ora 20:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu daca in cazul sotului elenei psihiatrul e solutia. Mai nou ma intalnesc cu tot mai multe situatii similare, in care absenta unor discutii prealabile legate de ceea ce implica prezenta unui copil in familie duce la aparitia unor conflicte. Orgoliu masculin afectat de faptul ca partenera ofera acum mai multa atentie bebelusului, zdruncina echilibrul cuplului si poate conduce chiar catre ganduri de genul: merita oare sa ramanem impreuna sau mai bine ne despartim de acum? Alegerea e una deosebit de dificila si o serie de sesiuni de psihoterapie pot ajuta familia sa gaseasca raspunsul potrivit.
0
30-10-2015, ora 15:04
risk
Nu este medic/terapeut
risk
Va salut!
0
02-11-2015, ora 13:46
gyanaioana
Nu este medic/terapeut
gyanaioana
Buna ziua, sunt noua pe acest forum si am citit intamplator acest topic (cautand pe internet o solutie la problema mea) si am descoperit ca nu sunt singura in aceasta situatie.Sunt casatorita, am 2 copii frumosi si un sot care a fost alaturi de mine in momentele grele. Dupa care s-a schimbat total, s-a refugiat sa zic asa in hobbyurile lui. Dupa a doua nastere ( prin cezariana) am suferit o operatie de histerotomie partiala cu pastrarea anexelor, de la care cred eu se trage necazul meu. Nu mai vreau sa fac sex cu sotul meu.Nu ca nu il mai iubesc, nu ma intelegeti gresit, dar nu mai imi vine.El vrea mereu sex, zilnic daca s-ar putea si nu ma intelege cand ii spun ca nu pot. Sunt zile in care sunt ff obosita dupa servici, casa toate cele, si sunt zile in care toate sunt bune si frumoase pina scoate o critica pe gura si imi piere cheful.Dupa operatie am fost in depresie si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut familia linga mine si m-a ajutat sa ies din acea stare, dar de atunci am devenit mai irascibila mai nervoasa si el mai retras.Nu ii mai suport observatiile, glumele, acum mi se par jigniri si neaprecieri din partea lui. E mereu nemultumit cu orice as face eu si asta ma deranjeaza.Am tot incercat sa ii spun ce ma deranjeaza dar eu zic eu aud, ca nu reactioneaza in niciun fel.Singurul raspuns care mi-l da e ca "asa e el si nu se poate schimba si nu intelege ce ma deranjeaza, cu ce greseste". Din pacate aceste lucruri mici se aduna si fac ca relatia noastra sa se raceasca.In concluzie nu vreau nici sa ne despartim dar nici asa nu mai pot continua mult daca nu incearca sa se schimbe.
0
02-11-2015, ora 17:18
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara @gyanaioana,
ai trecut prin momente dificile, spui ca ai avut depresie si ca familia te-a ajutat sa treci peste acele momente grele. Dar asta nu inseamna ca ai scapat de acea depresie - probabil a ramas acolo ascunsa, pana cand a inceput sa se iveasca din nou, activandu-se la fiecare gest sau solicitare a sotului care pe tine te deranjeaza. Mai ales daca nu ai urmat un tratament psihiatric si psihoterapeutic, riscul ca boala sa isi reduca sau sa-si schimbe simptomele e mare. Spui ca ai devenit irascibila dupa operatie: si urmarile acelei operatii pot fi de aceasta natura, pt ca indiferent daca au ramas anexele sau nu, o schimbare apare in organism. Pt ca din cele scrise de tine reies multe intrebari de pus, va recomand tie si sotului sa mergeti impreuna la un psihoterapeut, care va va ajuta sa va spuneti intr-un alt mod decat cel de pana acum, ce aveti de zis. Poate si sotul e afectat, daca spui ca s-a retras cu hobby-urile lui si poate nici nu stie cum sa se comporte cu tine in situatiile in care esti irascibila, incearca sa faca glumite care tie ti se par jigniri. Poate nu e rau intentionat, habar n-am, dar o discutie cu un psihoterapeut v-ar fi de folos, cu siguranta. Si tu ar fi mai bine sa vorbesti si cu medicul tau care te-a operat, sau cu medicul de familie, sa-i spui de starile tale - poate ai nevoie de tratament.
0
02-11-2015, ora 17:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
cand spuneam ca riscul ca boala sa-si reduca simptomele, ma refeream ca e posibil ca boala sa fi ramas tot acolo, doar cu alte manifestari: mai slabe, sau altfel. :)
Adaugă un comentariu / răspuns
531 comentarii 1 2 ..... 161718 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul