Casatorit, 2 copii. Sotia ma respinge.

531 comentarii 1 2 ..... 17 18
0
02-11-2015, ora 22:05
gyanaioana
Nu este medic/terapeut
gyanaioana
Buna seara, multumesc pentru raspuns, cred ca aveti dreptate e posibil sa fi ramas acolo ceva urme de la depresie, nu am urmat nici un tratament. Sotul meu nici nu vrea sa auda de terapie.
1
03-11-2015, ora 08:15
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Atunci mergeti macar dvs la psiholog. Uneori, chiar daca un cuplu presupune doi parteneri, schimbandu-se unul, este influentat si celalalt, implicit relatia dintre ei.E ca intr-un sistem, in care o rotita daca s-a stricat, se opreste sau strica intregul sistem, iar daca reparam rotita, isi revine si sistemul :). Sau nu - nu e obligatoriu in cazul dvs sa ramaneti un cuplu daca nu va doriti asta - am observat ca sunteti constienta de acest aspect. Dar pt a fi linistita si a face o alegere constienta, e nevoie sa vorbiti, sa spuneti ce simtiti, sa analizati putin si sa nu renuntati din prima. Probabil mergand la psiholog pt psihoterapie individuala, veti intelege multe ucruri care va pot fi de folos atat in aceasta relatie, in altfel de relatii (nu doar de iubire), dar mai ales, in relatia cu dvs insiva. Toate cele bune!
0
09-11-2015, ora 17:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
GyanaIoana, relatia dintre voi poate fi imbunatatita. Te inteleg ca iti este greu insa operatia avuta nu inseamna neaparat ca ai pus punct sexualitatii tale. Intimitatea unui cuplu poate fi mentinuta si in aceste conditii insa atat relatia cat si sexualitatea e nevoie sa fie renegociata de ambii parteneri. Poate daca ii prezinti situatia in acest mod sotului tau, o sa-si schimbe opinia legata de terapia de cuplu.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
05-01-2016, ora 16:00
markos909
Nu este medic/terapeut
markos909
Nu exista boli ci doar simptome.Problema este ca se incearca tratarea simptomelor nu cauza lor.

Incearca Faster EFT, merge direct la cauza atunci cand vine vorba de emotii/depresie.

Cat despre partea sexuala, combinatia dintre balanta hormonala si emotiile negative (again faster EFT) duce la lipsa dorintei.

Corpul produce hormonii necesari daca este "angrenat " in proces. Exista o vorba in naturopathy..You don t use it, you lose it.

Maca..ajuta corpul indirect la a balance acesti hormoni sexuali. Partea emotionala se fixeaza cu faster EFT.

Este subconstientul care aduce rahatul in prezent.

Methylene blue..desi sintetic din toate clinical trial...(google is your friend)..este o buna optiune ptr mine daca as fi in aceasta situatie.
Ai nevoie de u medic aici ptr dose (este aprobat de FDA ptr alte conditii medicale)...
In naturopathy se foloseste deasemenea.
0
05-01-2016, ora 16:19
markos909
Nu este medic/terapeut
markos909
Multe clinici, doctori use faster EFT poti incerca aici -*

ori poti merge pe youtube si este usor de invatat..Practic nu este nevoie decat putin timp..

(*modificat de admin)
0
12-08-2017, ora 18:05
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Bună ziua oameni buni!
O problema asemănătoare cu a lui Risk, daca va aduceți aminte, că soția nu mai vrea sex sau nu-l mai dorește.Problema la mine este că soția mia zis deocamdată că nu mai suporta sa facem dragoste.Avem doi copii, mari și răspunsul ei la cum putem rezolva a fost că rămânem împreună doar pentru copii.
1
14-08-2017, ora 12:56
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@Beticeus: problema expusa de dvs atat aici, cat si prin ce mi-ati scris in privat, e una imposibil de rezolvat online, asa cum ati specificat ca ati dori. In tara unde va aflati, daca aveti forme legale, cautati un psiholog care va poate ajuta cu psihoterapie de cuplu (nu de familie, cum mi-ati spus in privat ca ati avea nevoie - nu reprezinta acelasi lucru). Pana ajungeti la un psihoterapeut, intrebati-va de cand au inceput refuzurile, ce ati discutat atunci si dupam ce anume ar fi putut duce relatia cu sotia in acest punct. E un subiect foarte des intalnit, deci nu sunteti singurul cuplu care ajunge intr-un moment in care dispare atractia sexuala. Nu inseamna ca e si normalitatea, daca multi trec prin asta. Insa, daca ne raportam la cuvintele dvs "sotia nu mai suporta sa facem dragoste", e posibil sa existe un disconfort fizic ce poate proveni dintr-o problema medicala netratata - trebuie mai intai eliminata orice posibila cauza medicala si apoi sa se caute cele psihologice. Poate fi de asemenea o cauza 100% psihologica care si ea poate fi rezolvata daca se discuta despre ce a generat-o si ce o mentine. Sunt multe lucruri care ar trebui luate in calcul, atat din partea sotiei, cat si din partea dvs, pentru ca intr-o relatie sunt 2 si ambele opinii conteaza - noi avem aici doar opinia dvs. si insist pe ideea de a incepe un program psihoterapeutic de cuplu, daca si sotia dvs doreste.
Sanatate!
0
15-08-2017, ora 14:04
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
O problema medicala are de ceva timp, dar din ceea ce zice nu cred că asta ar fi cauza pentru care nu mai facem sex.Eu mai toată viața noastră am fost plecat de acasă pentru un trai mai bun, deci am stat mult timp despărțiți.Doar de vreo 3-4 ani mergem împreună la munca in afara.
0
15-08-2017, ora 18:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Probabil ca si separarea aceea pentru un trai mai bun cum ati mentionat dvs si-a pus amprenta asupra relatiei. Orice relatie trebuie hranita cu emotii, ori a incerca sa mentii o relatie cu explicatii rationale (cum ar fi ca asa a fost firesc sa trait separat pentru a avea un trai mai bun), nu prea are cum sa mearga. Si faptul ca in prezent sunteti impreuna in afara tarii din acelasi motiv, nu inseamna ca ar fi trebuit sa vi se repare relatia care probabil s-a stricat de multa vreme - reiese din ce povestiti.
Cum v-am recomandat mai sus, mai bine discutati cu un psihoterapeut, ambii parteneri. Aici pe forum doar va descarcati dvs putin, dar asa nu se rezolva problema expusa de dvs.
0
16-08-2017, ora 11:57
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Vă mulțumesc încă o data pentru răspuns.As avea o întrebare, faptul că nu mai suporta contactul fizic asta nu înseamnă că nu mă mai iubește?Va rog părerea dumneavoastră că profesionist și că femeie.Va mulțumesc.O zi buna va doresc!
0
16-08-2017, ora 12:14
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Nu stiu daca cineva ar putea raspunde la ce ma intrebati. Fiecare om e unic, cu ganduri si emotii unice. Cum as putea eu sa stiu daca sotia va mai iubeste sau nu? Iubirea si sexul nu sunt acelasi lucru si nu exista vreo garantie ca unde merge una, merge si cealalta, sau ca unde sexul nu mai e, nici iubire nu mai e. Repet: aici totul devine foarte subiectiv si mai bine mergeti la un psihoterapeut(cu dna, sau doar dvs). Cantitatea, calitatea, frecventa actului sexual sunt dupa parerea mea, cele mai subiective lucruri dintr-o relatie. Ceva de genul: "ce-i frumos pt mine, nu-i frumos pt tine si invers".
0
19-08-2017, ora 05:38
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Bună ziua, este greșit daca eu că soț înțeleg faptul că nu mai suporta sa facem sex, că fapt că nu mă mai iubește?Eu așa percep, atât timp cât ea zice că stăm doar pentru copii împreună ?.Îmi cer scuze daca abuzez de bunăvoință dumneavoastră, sper că mă înțelegeți.Va mulțumesc.
0
19-08-2017, ora 10:14
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Din ce povestiti reiese ca dvs si sotia evitati niste discutii serioase, care se vor lasa cu suferinta de ambele parti. Cine poate spune ce e bine sau gresit pt dvs? Daca dvs sau sotiei va convine ideea de a avea o relatie in care copiii sunt responsabilizati sa va tina cuplul impreuna, este alegerea dvs. Doar ca acei copii nu au nicio vina pt relatia parintilor si minciunica asta va tine cat va tine - copiii cresc si ce scuza va mai ramane atunci?
Nu stiu daca refuzul sotiei se datoreaza exclusiv ei, tocmai de aceea insist cu recomandarea de a urma o terapie de cuplu. Aici nu va putem ajuta mai mult. Stiu ca fiind in afara tarii e mai greu, dar sunt si acolo psihoterapeuti
0
20-08-2017, ora 05:13
Beticeus
Nu este medic/terapeut
Beticeus
Deci tot ce am zis că se întâmplă, se întâmplă după 25 de ani de căsnicie și doi copii de 23 și 16 ani.Motivul asta de a sta împreună doar pentru copii e venit doar din parte soției.Din aceasta cauza eu pun problema așa că dacă nu mai vrea sa facem sex nu mă mai iubește.Cu apelatul la un psihoterapeut, cred că această metodă durează până la un an că să se vadă rezultate, sau mă înșel?Oricum va rog sami recomandați daca cunoașteți un medic in Iasi.Va mulțumesc!
0
20-02-2018, ora 20:23
Iahusca81
Nu este medic/terapeut
Iahusca81
Buna ziua tuturor,
Risk vroiam sa aflu daca a progresat spre bine cazul tau, sper ca da.
Eu sunt in aceeasi situatie ca si tine 11 ani casatorit, 14 ani de relatie, 2 copii 9 si 5.Sotia mea nu mai suporta sa ma ating de ea de vre-o 6 luni, Daca acum 1 an reuseam sa avem relatii intime cel putin 1 data la 2 saptamini acum au trecut 6 luni si-mi spune ca nu se vede cu mine in pat. Problema a inceput acum 2 ani de cind i-mi spune ca nu prea a avut orgasme vaginale ca ala clitorial nu e destul de intens pentru ea.Problema este ca ea i-mi spune ca are visuri erotice dar ca nu vrea sa faca nimic cu mine.I-am propus sa mergem si la terapeut de cuplu si sexolog dar refuza.Eu cred ca ea este acum destul de confuza chiar depresiva, fara lipsa de viata, pofta de mincare tot timpul trista.Va rog sa ma ajutati, ce as putea face ca sa-i aduc din nou zimbetul pe fata, ea spune ca sa divortam dar eu nu cred ca asta e solutia.
1
23-02-2018, ora 00:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai nu te mai place, ce sa faci la psiholog ? Nu prea ai nici o sansa. Oricum la psiholog nu o sa vrea sa vina, o sa zica ca nu e cazul. Daca o sa discuti cu ea, nu te intelegi, deci...
Poate nu o satisfaci vaginal. De ce nu o satisfaceai ? Normal ca nu mai vrea cu tine daca nu te mai doreste, vrea cu altul.
Insa este destul de primitiva daca ptr ea doar asta conteaza si strica o familie doar pentru atat, si de aia e deprimata si trista asa, ce crede ca altul e mai bun ? E o iluzie, ala o sa o foloseasca doar pentru sex si atat, o sa fie a saptea roata la caruta.
Foarte bine, sa divorteze si las-o sa si-o ia, dar inapoi sa NU mai vina la o adica.
Vrea sa-si faca fanteziile cu altul, de ce sa tragi de ea ?
Daca nu era satisfacuta de la inceput, de ce n-a zis ? De ce abia acum 2 ani ?
Ce o sa zica la psiholog "nenea psihologul eu m-am saturat de asta, vreau altul, cred ca altul e mai bun, nu m-a satisfacut vaginal, eu nu am spus la inceput ca sa vedem cum rezolvam, eu ca o femeie cu minte putin mai scurta vreau sa stric o familie doar ptr un sex, ce sa fac ? S-ar putea sa nu-l fi placut de la inceput dar l-am luat ca nu aveam pe cine sa iau", se face de ras.
0
23-12-2019, ora 01:37
oneill
Nu este medic/terapeut
oneill
Mai stie cineva de tipul acela Risk, care avea probleme cu sotia depresiva, ce vroia sa se desparta de el? Sunt tare curios in ce stadiu e azi omul si copiii, fosta (presupun) sotie. Sunt intr-o situatie similara si incerc sa-mi fac ordine in suflet ca sa-i pot oferi "libertatea" de care-mi tot vorbeste, si greutatea vine din faptul ca avem un copil pe care-l iubim nespus, si el pe noi in aceeasi masura.
0
16-01-2020, ora 13:42
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Incearca oneill sa nu compari situatia voastra cu a altor cupluri. Comparatiile de acest fel mai mult dauneaza, chiar daca initial par tentante prin faptul ca vezi ca altul trece prin ceva asemanator.

Mai bine incearca sa iei in considerare sugestiile terapeutice ce le-a primit Risk……iar in cazul in care ea nu accepta sa vina cu tine la terapia de cuplu, mergi singur si poate asa o sa ajungi sa o convingi si pe ea sa incepeti impreuna terapia.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
29-01-2020, ora 03:30
oneill
Nu este medic/terapeut
oneill
Mda, stiu ca aveti dreptate. Acum e pe o linie mai buna situatia, am ajutat-o intr-un moment in care era mai "acasa" si a inteles ca trebuie ea in primul rand sa depaseasca niste piedici puse de ea in calea linistii ei si a noastra. In cateva luni, daca reusim sa mergem asa, putem ajunge intr-un punct mai bun de unde sa continuam. Desigur, psihoterapia e pe lista.
0
18-11-2020, ora 21:32
lum29
Nu este medic/terapeut
lum29
Supararea este modul prin care se ajunge la respingere totala. Mai degraba mangai-o pe cap, pe mana, spune-i ca e frumoasa, ca e minunata, ce inseamna ea pentru tine. Fa-o sa se imprieteneasca iar cu tine. Supararea rade orice dorinta. Exclus zilnic. E nebunie cu zilnic.
0
07-02-2021, ora 18:45
Roma2
Nu este medic/terapeut
Roma2
Risk cei la tine, terog scrie-ne și noua problema ta sa rezolvat ? Sau divorț? Cum soția ta se comporta, vrem detalii... am fost în situația ta, la fel ca și a ta.
Adaugă un comentariu / răspuns
531 comentarii 1 2 ..... 17 18

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul