Cazeum
In urma cu 1 luna mi-au aparut pe amigdala niste pungi ca de puroi, care au fost identificate de medic ca fiind de fapt cazeum: alimente patrunse in orificiile amigdalei. Nu mi-a dat nici un tratament, mi-a zis ca o sa imi mai apara si altele si ca singura solutie este o operatie cu laser de netezire a orificiilor amigdalei. Puteti sa imi spuneti daca exista tratament pentru asa ceva? De ce apare acest cazeum?
4 comentarii
tratamentul pentru tratamentul amigdalitei cronice..
este de durata.. si necesita multa rabdare
consta in gargara zilnic. si antiseptice locale de supt
periodic.. exudate faringiene +antibiograma.. si tratament cu antibiotic daca e cazul
regim strict alimentar fara acru, rece si acidulat( toata viata)
in acest mod.. amigdalele se micsoreaza in volum.. si nu mai produc acel cazeum
este de durata.. si necesita multa rabdare
consta in gargara zilnic. si antiseptice locale de supt
periodic.. exudate faringiene +antibiograma.. si tratament cu antibiotic daca e cazul
regim strict alimentar fara acru, rece si acidulat( toata viata)
in acest mod.. amigdalele se micsoreaza in volum.. si nu mai produc acel cazeum
Domnule dr. am apreciat si eu sfaturile dvs., si promptitudinea raspunsului la intrebarea mea, ca dovada mi-ati facut la cabinet in Pascani, reducerea amigdalelor cu radiofrecventa, dar mi-ati promis ca se vor reduce si nu voi mai avea probleme cu cazeumul. Ei, aflati ca s-au redus amigdalelele, dar nici vorba de disparitie a cazeumului, asa cum mi-ati spus, ba chiar mai evident, ca sa nu mai zic, ca sub antibiotic fiind, am facut ulterior ditamai infectia, cu febra si dureri de vreo 10 zile, cumplite. Asta ca sa nu mai adaug 'the payment'.Asa ca radiofrecventa nu are asa rezultate cum ati promis pe mail. Tare mi-as fi dorit.sa aveti dreptate!
odata ce criptele au devenit mai largi ' cu gargara facuta dupa fiecare masa ar fi trebuit sa dreneze si sa nu se mai cumuleze cazeum.
exista 2 solutii
1. de luat un exudat direct din cripta si de facut antibiograma
2. daca distanta permite si au trecut 3 luni de la interventie, puteti reveni la cad. va fac gratuit inca o sedinta de criptolizis si rezultatul o sa fie vizibil.
exista 2 solutii
1. de luat un exudat direct din cripta si de facut antibiograma
2. daca distanta permite si au trecut 3 luni de la interventie, puteti reveni la cad. va fac gratuit inca o sedinta de criptolizis si rezultatul o sa fie vizibil.
La cât timp dupa terminarea antibioticului pot face exudatul de control? Am urmat 10 zile ofloxin pt stafilococ si streptococ, conform antibiogramei, si tot mai am puncte albe pe amigdala stânga? Nu am sterilizat bateriile? Va rog sa imi raspundeti. Multumeac !
Alte subiecte recente din această secțiune: