Ce pot face dupa operatia PRK / Lasek pt astigmatism

12-11-2020
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,

Am o intrebare daca ma operez la ochi, am astigmatism cu metoda PRK / Lasek. Dupa voi mai putea face sporturi precum box sau arte martiale care mai implica si lovituri in zona ochilor, apasare a globului ocular ca tehnica de autoaparare. Sau dupa aceasta operatie va fii strict interzis. Ma refer in specila la stituatia in care trebuie sa imi puna ceva la ochi si nu este suficient sa imi slefuiasca ochiul pt a putea vedea mai bine. Nu stiu exact ce ti se pune asta este doar ceea ce am auzit de la medicul meu oftamolog
Multumesc
3 comentarii
0
13-11-2020, ora 08:25
Anonim211993
Nu este medic/terapeut
Anonim211993
Buna. Eu m-am operat la ochi având astigmatism cu laser. Nu mai stiu exact dar cred ca metodă PRK am folosit. E adevărat ca trebuie sa faci repaus câteva luni sa nu fortezi ochii, dar nu mi s-a spus sa renunt la activitati sportive. Nu fac sport, dar nu cred ca e adevărat. Vei folosi multe picaturi. Acuma depinde de ce ti-a comunicat tie doctorul. Ce te-a sfatuit. Dar mie nu mi s-a spus ca nu am voie sa fac sport. Mult succes si multa sanatate iti doresc.
0
17-11-2020, ora 15:47
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Adica voi folosi multe picaturi ce vrei sa spui prin asta? Indeferent daca fac sport sau nu va trebuie sa folosesc diferite picaturi pt a-mi mentine vederea? Sau doar daca fac sport. Zic de arte martiale si la PRK ca iti pune ca un cristalin pe ochi ceva ce iti sudeaza daca nu iti poate slefui cu laserul destul din ochi. Si ma intrebam daca iti face cu PRK si iti sudeaza acea chestie pe ochi daca mai poti face acest sport. Vreau sa scap in principal de ochelari ca lumea se tot leaga de mine ma provoaca la bataie si is satul.
0
01-12-2020, ora 21:26
Anonim211993
Nu este medic/terapeut
Anonim211993
Cel mai bine e sa întrebi medicul tău dacă poți face sport. Dar știu o persoana care s-a operat tot asa și a jucat fotbal după aia. De la tatăl lui am aflat de acea operație. Si nu mi s-a comunicat niciodată ca nu pot face sport. Eu folosesc în schimb foarte mult calculatorul și îmi obosesc ochii și de aia folosesc picături. Dar în primul an o sa folosești picături o data sau de 2 ori pe zi. După ce trece un an mergi la un consult și atunci îți va spune dacă vei mai folosi sau nu. Cum am spus mai sus, eu de atunci folosesc diferite picături. Ai grija ca în prima săptămână de operație va fi dificil pt tine. Mai ales in ziua operației și după. O sa te usture și îți vor lacrima ochii. Sa nu te panichezi sau ceva. E normal sa iti lacrimeze. Dar te vor ajuta picăturile. Depinde la ce oftalmologie mergi și ce doctor te va opera și ce iti recomanda sa folosești.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: