Chist ovarian de 4, 3 cm si analiza CA 125 foarte mare

16-05-2010
hadaza
Nu este medic/terapeut
hadaza
Buna ziua. Am 22 de ani si in urma cu o luna mi s-a gasit un chist ovarian pe ovarul stang, in urma unei ecografii. Nu mi s-a spus de ce natura e chistul. Am primit tratament cu anticonceptionale Yasmin si dna doctor ginecolog mi-a spus ca trebuie sa se retraga. De asemenea a trebuit sa fac analiza CA 125. Mi s-a parut dubios ca m-a trimis sa fac o astfel de analiza, deoarece o prietena are chist mai mare si ei nu i s-a spus sa faca aceasta analiza. Rezultatul analizei este de 164, 5 si limita maxima este de 35. Mentionez ca inca nu am inceput viata sexuala si nici nu am mai avut probleme de acest gen. Sa fie vb de cancer ovarian datorita numarului mare de la CA 125? Poate ar trebui sa consult si alt medic? Va multumesc anticipat pt lamuriri.
7 comentarii
0
16-05-2010, ora 11:58
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Mai repetati inca o data analiza CA 125 si daca este tot mare urgent trebuie sa mergeti la un oncolog.Eu am avut pe ovar 3 chisturi din care doua lichidiene si unul solid iar toate impreuna aveau cam 5 cm.Am facut CA 125 care a fost 54 si CA 19-9 care a fost 110.M-am operat iar diagnosticul a fost cancer ovarian in stadiul 2.Nu trebuie sa va speriati dar mergeti la doctor si cereti mai multe pareri.Multa sanatate.
0
16-05-2010, ora 16:37
hadaza
Nu este medic/terapeut
hadaza
multumesc de informatie, Am sa cer mai multe pareri..Sper sa nu fie decat un chist functional...si sa se resoarba...
0
14-10-2010, ora 17:24
hadaza
Nu este medic/terapeut
hadaza
Buna ziua. Azi am scos rezultatele analizei CA 125 si a iesit 69, 99 u/ml. In urma cu 3 luni rezultatul a fost 53, 5 iar in luna mai rezultatul a fost 163, 4. Am un chist fara ascita pe ovarul stang de 4, 3 cm. Dna doctor ginecolog spune sa nu imi fac griji pt ca e posibil sa fie crescut in caz de endometrioza. Dar nu stiu ce sa mai cred. Alte analize nu mi-a dat sa fac. Fac tratament cu yasmine din luna mai si nu mi se pare ca se observa imbunatatiri. Vreun sfat?
0
30-05-2011, ora 11:01
ADELIN@
Nu este medic/terapeut
ADELIN@
Buna ziua ! Ma numesc adelina am 22 de ani si in urma cu 2 ani jumate am fost operata de chist ovarian atunci mi sa extirpat ovarul drept si trompa.Dar acum o sapt am fost iar la doctor(ma duc o data la 3 lui la control) si mai descoperit al chist de 4.33 mm si mai dat sa fca analiza CA 125 este posibil sa am cancer ovarian nu am copii si nici avorturi va rog sa imi da-ti si mie un raspun pot sa mai am copii?Va multumesc!
1
18-06-2011, ora 12:58
mada83
Nu este medic/terapeut
mada83
buna..ca drept dovada ca operatia nu a ajutat la nimic.sincer /.te/a operat un medic in varsta, nu?nu concep faptul ca la o fata atat de tanara sa/i elimini totul..intrebarea mea este...fac ei copiii in locul nostru?drept dovada ca ti/au reaparut din nou chisturile...nu te gandii la cancer.exclude toate variantele gaindu/ti un medic bun.sanatate
0
21-05-2021, ora 17:55
Lavi.
Nu este medic/terapeut
Lavi.
Buna mă scuzați că mă bag peste postare dar sunt disperata.
Azi am mers pentru un control de rutină la medicul ginecolog și m-am trezit cu un chist pe ovalul stâng, mi s-a prescris o rețetă anticoncepționale yasmin și myo-sun plus supliment alimentar.. sunt foarte speriată momentan nu am anunțat pe nimeni de acest chist știu doar eu și iubitul meu îmi este frica sa îmi anunț familia..
0
08-09-2022, ora 18:31
denisuca54
Nu este medic/terapeut
denisuca54
Buna!
Eu va sugerez sa cautati un alt ginecolog/a care sa fie informat despre endometrioza.

Am trecut printr-o situatie f asemanatoare - am descoperit un chist in timpul unui control de rutina, care ginecoloagei ii parea totusi putin atipic. Am asteptat sa vedem daca se resoarbe (eu iam spus ca nu doresc tratamente hormonale din principiu), am facut CA 125 si mia iesit ff mare si asa mi-a sugerat ca ar putea fi vorba de endometrioza, iar chistul sa fie un endometriom. Vestea buna e ca nu e cancer, dar endometrioza e si ea o boala cu dureri mari de obicei.

Dupa un an de ecografii si un RMN pelvian care a confirmat ca sunt endometrioame, ma bucur ca ginecoloaga mea a fost informata si astfel am putut ajunge la o operatie laparoscopica pentru indepartarea chisturilor. In momentul in care se face operatia diagnosticul se poate pune absolut sigur si, de cele mai multe ori, se vor gasi alte mici bucati de tesut aderent in zona abdomenului...

Daca la scorul ROMA va ies ambele analize foarte ridicate (CA125+HE4), e un posibil indicator de cancer. Daca DOAR CA125 e ridicat, e mai degraba indicativ de endometrioza. Dar un diagnostic absolut il poate pune doar un medic ginecolog care este informat.

Sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: