Cistita interstitiala - detalii despre aceasta afectiune cronica a vezicii | Forumul Medical ROmedic

Cistita interstitiala - detalii despre aceasta afectiune cronica a vezicii

110 comentarii 1 23 4 ÃŽnainte ›
4
24-01-2019, ora 16:27
davida andreea
Nu este medic/terapeut
davida andreea
Am făcut tratament cu fibrase 6 luni
Iar apoi cu tavanic 7 zile una pe zi si flucovim 7 zile una pe zi impreuna cu tavanic.
1
24-01-2019, ora 19:52
andreea minea
Nu este medic/terapeut
andreea minea
Si cum v-ati simtit dupa Fibrase?
1
25-01-2019, ora 18:36
davida andreea
Nu este medic/terapeut
davida andreea
Foarte bine
Pot sa spun ca m a vindecat
E important sa iei si tavanic impreuna cu flucovim
Acum sunt alt om
Am suferit aproape zece ani
Si fericirea emoțională e importanta
Căutați fericirea!
0
09-02-2019, ora 16:52
andreea minea
Nu este medic/terapeut
andreea minea
Buna ziua! Am reusit sa procur si eu Fibrase, cum îl luati mai exact? Cine vi l-a recomandat, vi s-au făcut testări inainte sa începeți tratamentul? Va rog sa-mi spuneti si mie cum să procedez. Multumesc din suflet!
0
09-04-2019, ora 11:11
Francoise
Nu este medic/terapeut
Francoise
Bună ziua.
Si eu sufăr de cistita interstitiala, adevărul este ca mi a făcut viata calvar.
Mi à fost descoperita în anul2012 în urma efectuării unei citoscopie unde mi a fost descoperita o tumoare vezicala.
Menționez ca pe baza biopsiei s a dat diagnostic de tumora benigna datorata cistitelor frecvente netratate de a lungul anilor instalând se la final cistita interstitiala.
Nici eu nu știu ce sa ma mai fac
Este o boala f dureroasa și pe mine ma doare burta apoi urca la rinichi și coboară pe picioare cu arsuri și zvacnituri.
Vara ma simt bine cum dau un pic de frig i mi da viata peste cap
0
01-05-2019, ora 21:52
andreea minea
Nu este medic/terapeut
andreea minea
Eu sunt dezamăgită de toate medicamentele pe care le-am incercat.. Nici unul nu a dat rezultate, am impresia ca sunt din ce in ce mai rau.. Am un psihic destul de puternic si asta mă tine pe linia de plutire. Urmează să mai fac o cistoscopie sa vedem cum mai sta treaba, mi e groaza.. Multa sanatate tuturor si sper ca intr o bună zi sa se descopere ceva care sa ne ajute cu adevărat!
0
03-05-2019, ora 20:38
AmyMary
Nu este medic/terapeut
AmyMary
Andreea minea, multa sanatate!
0
04-06-2019, ora 17:45
andreea minea
Nu este medic/terapeut
andreea minea
Multumesc! Am făcut cistoscopia din nou, nu am nici o ulceratie pe mucoasa vezicala, deci este non-ulcerativa.. Medicul mi-a recomandat sa dau nastere unui copil, nu ma asigură că o sa ma vindec, dar are speranța aceasta.. Sanatate tuturor!
1
09-08-2019, ora 14:35
Matei Avram
Nu este medic/terapeut
Matei Avram
Buna ziua,

Va recomand din toata inima pe dl dr Andrei Manu-Marin de la Evomed din Bucuresti. Este neuro-urolog si doar el a reusit sa ma vindece si sa scap de crizele de cistita interstitiala, dupa ce vizitasem vreo 3 doctori inainte (de fapt, pe dansul mi l-a recomandat tot un medic urolog). Desi ma simt bine, mai am inca teama sa nu cumva sa mai apara usturimile si durerile acelea. Foarte interesant, am vazut ca are mai multe abordari si ca este la curent cu tot ce este nou pe afara, ceea ce, sa fim sinceri, cam rar pe la noi :(.
Nu stiu daca va este de folos, dar de la ei am aflat de o pagina de facebook: Asociatia de Cistita Interstitiala si Reabilitare Perineala si acolo am gasit si o lista cu alimente de risc.
0
05-12-2019, ora 10:12
Fiica
Nu este medic/terapeut
Fiica
Buna ziua! Si mama mea sufera de cistita interstitiala si o usoara vezica hiperactiva. A încercat foarte multe tratamente, unele facandu-si efectul pe termen mai scurt sau mai lung, dar din pacate nu se vindeca. Ultimul medic la care a fost i-a recomandat un tratament din Germania, Instillamed. Speram sa vedem efecte benefice.

Ultimul tratament urmat, care a avut efecte bune o perioada, A fost Hyacyst instilatii. Acum a ramas cu 4 fiole, daca cineva este interesat doreste sa le vanda la un pret mai mic decat cel din farmacie.

Multa sănătate tuturor!
0
09-04-2020, ora 13:27
Silvia.D
Nu este medic/terapeut
Silvia.D
Buna ziua, dle Matei Avram cum va mai simtiti dupa instalatiile facute la dr Andrei Manu? Multumesc!
1
29-11-2020, ora 15:43
MarianaFL
Nu este medic/terapeut
MarianaFL
A gasit cineva vreun tratament minune?
0
09-01-2021, ora 00:55
Christiana71
Nu este medic/terapeut
Christiana71
A luat cineva tratament cu Betmiga? Și dc da, cum v-ați simțit?
0
01-03-2021, ora 13:22
Anonim12345678912
Nu este medic/terapeut
Anonim12345678912
Eu din iulie 2020 am niste usturimi ingrozitoare dupa urinare. Am umblat la N medici, urologi, ginecologi, nefrologi, am facut o gramada de analize si tratamente cu antibiotice si ovule.
Cert este ca la urocultura nu a iesit niciodata o bacterie si am facut analiza de vreo 12 ori pana acum.
In trecut imi iesea E. Coli si faceam tratament cf.antibiogramei si trecea dupa 1-2 zile de antibiotic.
Acum nu mai iese nimic la urocultura, iar ginecologic sunt bine asta dupa ce am scapat foarte greu de ureaplasma/mycoplasma si o vaginita nespecifica.
Totusi inca mai am o jena/spasme in vezica zilnic si am facut doua cistoscopii la care mi s-a spus ca nu as avea CI ci o iritatie in vezica, lipsind o parte din stratul de mucus protector dupa infectiile cu E Coli. Insa nu s-a vazut ceva concludent in vezica, gen ulceratii sau inflamatie.
Fac acum instilatii cu Hyacist si sper sa imi fie mai bine dupa ele.
Am luat toate suplimentele din RO si doar dupa Renostim m-am simtit mai bine.
Mi-a fost prescrisa si Betmiga sau Vesicare insa nu am luat pentru ca nu merg chiar asa des la baie si urologul mi-a spus ca in acest caz sa nu iau.
E foarte frustrant sa nu ai un diagnostic cert, dar sa ai simptome suparatoare si sa orbecai prin tratamente si medici.
Sper sa imi revin si va doresc tuturor sanatate si viata lipsita de griji, dureri si boli!
0
17-03-2021, ora 00:06
MarianaFL
Nu este medic/terapeut
MarianaFL
Christiana71 Da, am luat eu Betmiga. Pe mine nu m-a ajutat! Tot la fel de des urinez.
1
17-03-2021, ora 00:08
MarianaFL
Nu este medic/terapeut
MarianaFL
Daca are cineva nevoie de instilatii Cystistat, am eu 6 bucăți si le dau mai ieftine pt ca mi-au ramas!
1
19-04-2021, ora 20:33
Roxana 09
Nu este medic/terapeut
Roxana 09
Buna! Sufăr de aceasta boala cumplita, pe scurt în ro nimeni nu mi a pus diagnostic , m am dus în Turcia acolo mi s a făcut citoscopie cu cauterizare în luna noe, tratament cu elmiron 140 dolari , mi s au diminuat durerile dar nu mi a trecut, am răcit și m au apucat durerile rau , am auzit de ozonotetapie, am făcut 3 ședințe oxonoterapie rectala , ma simt minunat...va țin la curent, acum am comandat din Anglia cistoprotekt încă nu l am luat, adtept sa vad cum ma simt dupa 10 ședințe, am observat k durerile apar ( în cazul mri cand ma enervezvez), am comandat și o carte din America pt dieta la sf lunii imi vine
3
03-05-2021, ora 13:18
Amyral
Nu este medic/terapeut
Amyral
buna ziua, tuturor!
urmaresc acest forum cu interes, luptandu ma si eu cu cistita interstitiala de 15 ani. nu are rost sa va descriu toate interventiile dureroase, spitalizarile si eforturile depuse ptr a mi ameliora starea. Am fost in toate centrele din Cluj, Timisoara, Bucuresti. Mentionez ca si eu am folosit 9 luni Cystistat, ba mai mult si Ilarulir o varianta mai complexa super scumpa din italia, plus toate variantele de suplimente existente pe piata, insa, nu mi au folosit.
In sfarsit am gasit tratamentul potrivit mie. de 3 luni nu am simptome. Este incredibil, ptr ca am ajuns sa fac depresie din cauza suferintei si eram neputincioasa in fata dr lor care sustineau ca totul este doar pe fond psihic, pe kd defapt era invers, kd incepeau aersurile si intepaturile insuportabile si urinarile frecvente ma speriam si simteam ca nu fac fata.
tratam meu contine instilatii, 2 seringi: 1contine lidocaina ptr reducerea durerii imediata, iar all a, care se face la 5 minute dupa prima este un amestec de substante medicale protectoare a vezicii si uretrei care pe langa hialuronat de sodiu mai are alte 4 subst care se ajuta reciproc. Mi le fac singura acasa cu o sonda speciala super simplu procedeu si asa evit plimbarile la cabinet si manopera de 100 sau 150 ron.un tratament costa doar 300 de ron, deci e mult mai convenabil decat cystistat care e foarte simplu si slab pe langa acest cocktail.
Sper ca va sunt de ajutor aceste informatii. Va doresc multa sanatate!
0
04-05-2021, ora 20:55
MarianaFL
Nu este medic/terapeut
MarianaFL
Buna ziua Amyral! Ce contine acel amestec?
1
04-05-2021, ora 21:33
Amyral
Nu este medic/terapeut
Amyral
Buna seara! Condroitina, hialuronat de sodiu, heparina si inca o substanta ce nu imi amintesc acum. D ul dr m a intrebat despre fiecare dk nu am alergie si cum nu am alergii la medicamene nu am retinut. Seringile se prepara intr o farmacie la Budapesta dupa o reteta de la d ul doctor. Sunt 2 seringi de 20 de ml. Dr este tot in Budapesta, toata lumea vb f bine limba engleza. Foarte imp sa nu luati vitamina C ptr ca irita mucoasa vezicai si nici uleiuri esentiale. Cam toate capsulele din plante sau chiar si ceaiurile contin.
0
04-05-2021, ora 22:17
Anonim12345678912
Nu este medic/terapeut
Anonim12345678912
Buna Amyral!
Cum se numeste medicul si clinica din Budapesta la care ai fost?
Multumesc!
0
05-05-2021, ora 03:41
Lylou
Nu este medic/terapeut
Lylou
Buna ziua Amyral si tuturor celor care sunt pe forum,
Locuiesc in Canada de 30 de ani dar nu cred ca aici suntem mai avansati decat in Europa in ceea ce priveste tratamentul cistitei interstitiele. Depinde de la o persoana la alta. La mine s’a declansat brusc si criza a durat saptamani intregi cu dureri, arsuri si spasme. N’am avut asa dureri nici cand am nascut (fara épidural).
Am fost diagnosticata abia de cateva luni si dupa nenumarate teste (cistoscopie, biopsie a vezici ureteroscopie, ecografii abdominale, pelviene, endovaginale, colonoscopie... pentru ca ma doare peste tot si medicii au vrut sa inlature alte cauze...), medicamentatie (solifenacin contra spasmelor, celecoxib, diclofenac si chiar hidromorfona pe baza de morfina, toate contra durerii, plus clonazepam contra anxietatii si ca sa pot dormir ) nimic nu m’a ajutat prea mult. Azi am comandat la o companie farmaceutica din Ontario un medicament numit Instylan care pare a fi asemanator cu ceea ce spui tu ca folosesti. Este pe base de acid Hyaluronic. Trusa vine cu o sonda de instilare deci as putea sa mi’o administrez singura. Sunt totusi ingrijorata si ma intreb daca o sa fiu capabila, fara sa ma ranesc sau sa’mi produc vreo infectie sau sangerare...
As vrea sa’mi spui daca intradevar este posibil (un sfat te rog) sau ar fi mai bine sa fac apel la o infirmiera.
Nu imi fac prea multe sperante cu acest medicament, am devenit sceptica...
Singura chestie care ma ajuta cu adevarat este controlul acestei boli prin alimentatie.
Sunt foarte stricta, imi notez tot ce mananc si tot ce fac zilnic, ca sa’mi dau seama ce imi provoaca aceste crize.
Acum am o perioada calma, ma intreb daca nu ar fi bine sa astept o criza pentru a face instilatiile ?
Are cineva un sfat in privinta asta?
Va multumesc din suflet
Daca aveti intrebari, nu ezitati.
Sanatate si numai bine
Liliane
1
05-05-2021, ora 08:03
Amyral
Nu este medic/terapeut
Amyral
Clinica Rozsakert Medical Center. Dr Lovasz Andras urolog. Au pagina web si te poti interesa f bine. Eu azi ma duc la control.
0
05-05-2021, ora 10:26
Anonim12345678912
Nu este medic/terapeut
Anonim12345678912
Buna Lylou,

Nu iti face singura instilatiile, exista riscuri.
Trebuie mers prima data la un doctor/asistenta sa iti faca si apoi sa te invete cum sa le faci singura.
Urmatoarele ti le poti face tu, insa numai dupa ce iti arata cineva specializat cum trebuie facute.
1
05-05-2021, ora 10:45
Lylou
Nu este medic/terapeut
Lylou
Anonim, multumesc mult pentru raspuns.
Asa o sa fac.
0
05-05-2021, ora 18:51
Simi Miki
Nu este medic/terapeut
Simi Miki
Buna Amyral!! Daca as vrea sa cumpăr acele seringi, pt ca am si eu aceasta problema, sindromul vezicii dureroase.. Cum fac? Exista vreo posibilitate?
Ma confrunt si eu de la vârsta de 12 ani pana in prezent acum 31.
Într-adevăr in ce ai descris am citit lucruri noi fata de tot ce am citit. Mai ales ca nustiam ca vitC nu face bine acestei probleme. Asa ti a spus medicul din Budapesta? Ma interesează mai multe informații va rog!
1
05-05-2021, ora 20:08
Amyral
Nu este medic/terapeut
Amyral
Simi Mimi te ajut cu drag orice intrebari ai avea. Nush cum se procedeaza dk vrei sa luam legatura si in privat. Am putea vbi m multe. Eu tocmai de aceea am facut postarea, ptr ca venind acasa din Budapesta si vazand abordarea total diferita, am inceput sa le spun medicilor mei : de familie, ginec, urolog etc si din pacate nu au reactionat cu bucurie.defapt erau dezinteresati...pe kd d ul dr din Ungaria are 40 de ani de cercetari si 765 de pacienti diagnosticati si tratati cu fff mare succes si in prezent. Ptr ca am suferit multi ani, am fost sceptica cu el si i am spus orice intrebare ce am simtit ca ma nelinsteste. Azi am fost la control si din moment ce am reactionat atat de bine mi a spus sa astept cu instilatiile pana boi avea urmatoarea criza.desi initial era borba ca fac 3 saptamanal apoi la 2 saptamani si pe urma 1la luna. Dar dep si de organism. In cazul meu as putea sa ti dau 3 doze daca doresti si nu ai posib sa ajungi curand la Budapesta.
0
06-05-2021, ora 05:17
Anonim0000
Nu este medic/terapeut
Anonim0000
Buna tuturor! Eu inca nu am un diagnostic, sunt plimbara de la un medic la altul. Am dureri pelvine severe in timpul actului sexual si dupa cu urinari frecvente, presiune si nevoia de a urina des dar fara usturimile de care povestiti. Am usturimi usoare nu tot timpul in momentul urinarii si dupa contact. Am avut infectii urinare repetate iar dupa o perioada de cativa ani nu a mai iesit nimic la urocultura. In schimb durerea pelvina e insuportabila, mai ales noaptea. Nu reusesc sa dorm, am anxietate iar durerile nu cedeaza cu niciun antiinflamator obisnuit nurofen, refen, ketonal am incercat. Din punct de vedere ginecologic sunt foarte ok, nu mi-au gasit niciodata infectii sau chisturi. Am refuzat cistoscopia. Nu stiu cat de dureroasa este. La ce dureri am nu stiu cat as suporta dureri in plus. Se poate face sub anestezie? Instilatiile sunt la fel de dureroase? A auzit cineva de fizioterapie pt relaxarea muschilor pelvini? Imi puteti recomanda unde? Multumesc!
1
06-05-2021, ora 12:35
Amyral
Nu este medic/terapeut
Amyral
Nu trebuie sa te temi de cistoscopie! Da se poate face si sub anestezie totala. Eu am facut de 3 ori cu anestezie locala e f suportabil si merita ca sa afli ce te supara atat de tare. Sa iei dupa algocalmin si no spa si nu vei avea dureri si sa bei multa apa. E f probabil sa ai si tu mucoasa vezicai afectata. Din pacate la contactul intim devine f suparator intr adevar.
Mai poti incerca un RMN cu protocol ptr endometrioza. Nu este dureroasa si iti arata f bn daca ai leziuni pelvine sau chiar tesut endometric. In cazul tau cu siguranta e f indicat. Mie imi pare rau ca nu l am facut mult mai repede.
2
06-05-2021, ora 13:32
Anonim12345678912
Nu este medic/terapeut
Anonim12345678912
Asa este, nu este ceva de speriat cistoscopia.
Eu am facut doua, una cu gel anestezic local (pe uretra), am simtit o mica piscatura cand a intrat cistoscopul in vezica si apoi gata. Plus 30 de minute de usturime dupa investigatie, dar trece cu apa si un Augmentin.
A doua a fost cu sedare profunda si nu am simtit nimic, doar cand m-am trezit am avut usoare intepaturi pe uretra, am luat un Paracetamol si eram ca noua.
Idee e sa bei multa apa dupa investigatie si sa iei o antiinflamator.
Chiar nu este de speriat, dureaza 5 min cu totul.
Este bine sa faci analiza pentru a vedea despre ce este vorba.
Adaugă un comentariu / răspuns
110 comentarii 1 23 4 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele are putea fi soluÈ›ia pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •