Consecinte ale paraliziei faciale sau e ceva grav?
Buna ziua.Fetita mea de 9ani si 5 luni a avut in urma cu 4 ani paralizie faciala pe dreapta.Si-a revenit fara medicamente dar imi zice ca o mai doare capul si ochiul pe partea dreapta, dureri suportabile, si de multe ori durerea trece dupa ce ia un nurofen-jeleu pt copii de 7-12 ani.De asemenea o mai dor uneori picioarele, cand unul, cand celalalt, dureri care trec de multe ori cu nurofen junior.Dr ortoped a zis ca e normal, cresc oasele, copilul.I-am facut rmn la 4 ani si 7 luni(in 2019)(la 4 luni si ceva de la paralizie, atunci abia am obtinut trimitere de la doctor pt rmn si apoi loc cu programare la clinica pt rmn)cu substanta de contrast sub anestezie fara incidente.Rmn-ul a fost vazut de un dr neurolog-pediatru si raspunsul lui a fost, , n-are nimic".Eu sunt ingrijorata din cauza durerilor de cap si ochi.Am mai fost la spital internate in 2023 amandoua pt gripa A iar atunci avea dureri groaznice de cap care o apucau din senin si dispareau doar cu analgezice dupa o ora, insa o chinuiau ingrozitor.Dr din spital spunea ca e normal sa aiba dureri severe de cap din cauza gripei.Rezultatul rmn-ului a fost:
-fara anomalii rm la nivelul jonctiunii cranio-cervicale
-fara anomalii de semnal endocranian pe secventa de difuzie
-fara stigmate de sangerare endocranian
-spot in hipersemnal FLAIR, T2, fara anomalii in difuzie, in substanta alba subcorticala superficiala frontal stanga, de 3mm
-usoara dilatare spatii perivasculare Virchow-Robin
-fara alte anomalii de semnal sau morfologie la nivelul encefalului intra si supratentorial
-fara anomalii de flux la nivelul arterelor poligonului Willis, fara stenoze sau dilatatii anevrismale
-pasaj AICA bilateral in vecinatatea pachetului acustico-facial, fara conflict vasculo-nervos
-fara anomalii de semnal sau morfologie la nivelul pachetului acustico-facial bilateral.Fara alte anomalii rm in unghiul ponto-cerebelos bilateral
-aspect normal al sistemului ventricular
-structurile liniei mediane in pozitie normala, fara anomalii rm
-hipertrofie de vegetatii adenoide la nivelul peretelui posterior al cavumului fara anomaii de semnal
-ingrosarea neobstructiva a mucoasei cornetului nazal inferior bilateral.
Concluzii:Spot demielinizant nespecific frontal stang de 3 mm-de corelat cu datele de laborator.
Este ceva grav sau sunt doar consecinte ale paraliziei faciale?Cum se poate stopa procesul de demielinizare?
Multumesc mult!
-fara anomalii rm la nivelul jonctiunii cranio-cervicale
-fara anomalii de semnal endocranian pe secventa de difuzie
-fara stigmate de sangerare endocranian
-spot in hipersemnal FLAIR, T2, fara anomalii in difuzie, in substanta alba subcorticala superficiala frontal stanga, de 3mm
-usoara dilatare spatii perivasculare Virchow-Robin
-fara alte anomalii de semnal sau morfologie la nivelul encefalului intra si supratentorial
-fara anomalii de flux la nivelul arterelor poligonului Willis, fara stenoze sau dilatatii anevrismale
-pasaj AICA bilateral in vecinatatea pachetului acustico-facial, fara conflict vasculo-nervos
-fara anomalii de semnal sau morfologie la nivelul pachetului acustico-facial bilateral.Fara alte anomalii rm in unghiul ponto-cerebelos bilateral
-aspect normal al sistemului ventricular
-structurile liniei mediane in pozitie normala, fara anomalii rm
-hipertrofie de vegetatii adenoide la nivelul peretelui posterior al cavumului fara anomaii de semnal
-ingrosarea neobstructiva a mucoasei cornetului nazal inferior bilateral.
Concluzii:Spot demielinizant nespecific frontal stang de 3 mm-de corelat cu datele de laborator.
Este ceva grav sau sunt doar consecinte ale paraliziei faciale?Cum se poate stopa procesul de demielinizare?
Multumesc mult!
4 comentarii
Spoturile demielinizante nu sunt ceva grav, nu pun viața in pericol. Sunt doar incredibil de inconfortabile pentru ca dau dureri de cap si ameteli.
Ideea e sa mergeti cu ea la un neurolog pediatru din nou, sau pana gasiti pe cineva care sa se ocupe de problema, majoritatea sunt nepăsători si dau doar tratament simptomatic.
Poate ar fi bine sa faceti si un rmn de nervi cranieni, sa se vada daca nu e un conflict nervos vascular.
Ideea e sa mergeti cu ea la un neurolog pediatru din nou, sau pana gasiti pe cineva care sa se ocupe de problema, majoritatea sunt nepăsători si dau doar tratament simptomatic.
Poate ar fi bine sa faceti si un rmn de nervi cranieni, sa se vada daca nu e un conflict nervos vascular.
Va multumesc mult pentru informatii!Nici un doctor nu mi-a dat nici macar tratament simptomatic ca a zis ca nu e nevoie si nici nu mi-a zis de rmn al nervilor cranieni(am fost la stat nu la particular).Eu i-am facut atunci 3T IRM cerebral nativ.Se poate cumva sa degenereze aceasta problema in ceva mult mai grav?In ziua de azi afli mai multe informatii vitale si pe intelesul nostru, al celor care nu avem studii de specialitate de la oamenii simpli, saritori decat de la doctori!Inca o data va multumesc pt sfaturi !
Stiu, nu prea le pasa ce e drept.
Ele nu pun viata in pericol si adesea nu evolueaza in ceva mai grav insa e bine sa se caute cauza pentru aceste probleme. Va spun asta pentru ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema.
Spotul pe care il are ea nu e problematic, e unul singur si e micut.
Din ce am mai citit acestea pot aparea ori de la anumiti virusi care se duc in nervi, ori de la respiratie proasta fiindca nu se oxigeneaza creierul cum trebuie sau de la conflicte dintre vasele de sange si nervi, cumva se incaleca si venele pun presiune pe nervi dand dureri de cap si de ochi, vedere in ceata, lipsa de echilibru si tot felul de simptome.
Mergeti si la un ORList bun sa vada daca nu cumva are si polipi sau eventual microbi in nas cum e streptococul, si astea pot sa dea asemenea simptome.
Multa bafta va doresc si mergeti sa cautati, nu va lasati descurajata, singura problema e doar sa gasiti un doctor bun si interesat.
Ele nu pun viata in pericol si adesea nu evolueaza in ceva mai grav insa e bine sa se caute cauza pentru aceste probleme. Va spun asta pentru ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema.
Spotul pe care il are ea nu e problematic, e unul singur si e micut.
Din ce am mai citit acestea pot aparea ori de la anumiti virusi care se duc in nervi, ori de la respiratie proasta fiindca nu se oxigeneaza creierul cum trebuie sau de la conflicte dintre vasele de sange si nervi, cumva se incaleca si venele pun presiune pe nervi dand dureri de cap si de ochi, vedere in ceata, lipsa de echilibru si tot felul de simptome.
Mergeti si la un ORList bun sa vada daca nu cumva are si polipi sau eventual microbi in nas cum e streptococul, si astea pot sa dea asemenea simptome.
Multa bafta va doresc si mergeti sa cautati, nu va lasati descurajata, singura problema e doar sa gasiti un doctor bun si interesat.
Da, asa este.Va mulțumesc din suflet pentru informații și pentru incurajare!Sper sa găsesc un doctor care sa ii facă analize cum trebuie, nu sa ma trimită acasă ca nu are nimic!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17Febra la copil de 4 ani
- 4drere de cap-copil de 4 ani
- 4sinuzita - baietel de 7 ani
- 4durerii de cap la copil de 6 ani
- 12operatie de amigdalita, durere de cap
- 1dureri de scalp si par
- 0cefalee la copil de 6 ani
- 1dureri de cap dupa operatia de polipi
- 0Se poate remedia fara tratament?
- 1Dureri de cap si ametili
- 1Leziune demielinizantă
- 0Leziune demielinizanta infracentrimetrica parietala dreapta
- 3Leziuni demielizante
- 1Stare de rău fetita de 11 ani
- 2Cum iau Pentoxi Retard și pramistar
Mai multe informații despre: Paralizia faciala durerea de cap la copil leziune demielinizanta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: