Dureri de cap la copil de 6 ani

16-04-2014
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Buna ziua.
Baiatul meu de 6 ani uneori imi spune ca are dureri de cap. De dormit doarme de la 10:00seara pina la 7:00dimineata. Mai e si nervos. Am mers cu el la neurolog. Neurologul mi-a spus ca poate fi din cauza ca el merge la scoala nu de la virsta corespunzatoare, el insa avea dureri de cap si inainte de a incepe sa mearga la scoala si in plus cind era mic a avut tensiunea intercraniana marita. Tratamentul a fost urmatorul: Magnicum 1/2 pastila de 2 ori/zi; Cinarizina- 1/2 pastila de 2 ori/zi si Alora 1/2 pastila de 2 ori/zi timp de 10 zile.
Dupa 10 zile am mers la control repetat. Deoarece dureri de cap mai sint am fost trimisi pentru inceput la oculist pentru a-i vedea fundul ochiului, medicul insa nu a facut-o spunind ca are pupilele dilatate, doar l-a pus sa citeasca literele de pe panoul indepartat.Care e diagnosticul oculistului nu am inteles spunindu-mi ca sa merg inapoi la neurolog. Medicul neurolog a citit in cartela si am auzit ca merge vorba de gradul 2 (oare aceasta sa insemne ca vederea e slaba sau ar putea fi altceva ???). In final medicul ne-a prescris urmatoarele:
Miligama-1ml/zi; Verospiron-1/2 pastila peste o zi; si Caventon-1/2 pastila o data/zi toate acestea sa le primim timp de 20 zile si apoi iarasi la control,
Ma intreb daca nu e prea serios tratamentul dat (cu miligama verospiron si caventon)poate trebuia sa continuam cu primul tratament (magnicum cenarizina si alora) sa-l primim mai multe zile, si in plus doza de 1ml de miligama pe zi timp de 20 zile nu este doza prea mare.
6 comentarii
0
17-04-2014, ora 07:24
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Din punctul meu de vedere, in conditiile in care copilul acuza o cefalee persistenta, ar trebui facuta si cicloplegie urmata de refractie, se poate evidentia astfel, o hipermetropie mica pentru care se prescriu ochelari care se poarta de obicei o perioada de 1 an -2 ani.Numai bine
0
17-04-2014, ora 12:27
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Mersi mult.
Dar as dori sa mai intreb care ar putea fi cauza ca pupilele sint marite tare. Spre exemplu azi dimineata m-am uitat la pupile si erau aproape normale iar peste vreo 10 minute deja erau pupilele marite tare.
0
17-04-2014, ora 14:59
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! De exemplu, pupilele isi maresc diametrul ca urmare a administrarii de medicamente cu efect simpaticomimetic, la lumina putina, cand creste activitatea sistemului nervos simpatic, cand se elibereaza adrenalina( descarcarea de adrenalina creste in conditii de stres cum ar fi frica, durerea, etc).Va recomand sa faceti si un angioRMN.
PS: Fundul de ochi ( examinarea retinei)se face cu usurinta cand pupilele sunt dilatate ( midriaza), asa ca nu inteleg de ce oftalmologul nu i-a facut examenul fundului de ochi. Iar daca pupilele sunt mici( miotice), oftalmologii pot obtine midriaza pentru a examina fundul de ochi, folosind coliruri midriatice cum ar fi Tropicamida( de preferat, intrucat efectul este de scurta durata, numai 4 ore ). Numai bine
0
17-04-2014, ora 19:27
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Dar pupilele dilatate ar putea fi din cauza ca cu 2 saptamini si ceva in urma a cazut jos in casa pe covor si s-a lovit puternic la nas si a fost inflamat tare chiar si prin jurul ochilor era putin inflamat. Noi atunci am facut roentghen la nas si fractura nu a fost am primit si tratament prescris de neurolog si anume MAGNICUM, CENARIZINA si ALORA timp de 10 zile.
Inainte de cazatura insa nu am atras atentie cum erau pupilele dar stiu ca prin august am fost la oftalmolog si atunci nu mi-a spus ca pupilele ar fi marite.
In plus am observat ca pupilele nu sunt dilatate mereu cind sint marite cind sint normale in acelasi perioada a zilei adica ziua.
Daca ar fi din cauza cazaturii ce ar mai trebui sa tin cont si la cine sa ma mai adresez in afara de oftalmolog
0
18-04-2014, ora 08:42
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Faceti un angioRMN si consultati neurologul. O zi buna
0
18-04-2014, ora 13:27
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Mersi mult si un paste fericit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: