Copil 4 ani jumate întârziere in limbaj și vorbire

10-10-2022
annajessie
Nu este medic/terapeut
annajessie
Buna ziua..am un băiețel de 4 și 8 luni in Ianuarie face 5 ani sănătos din toate punctele confirmat și de neuropsihiatra doar ca are o întârziere in vorbire noi suntem stabiliți in Italia automat sunt doua limbi in casa pe el l-am înscris la 1 an și 8 luni la creșa am încercat săi vorbim și romană și italiana începuse ușor in italiana apoi a venit pandemia am stat mai mult acasa și i-am vorbit mai mult in romană și eu cred ca de acolo a intervenit o confuzie cumva in capul lui un blocaj nj mai stia pe ce limba sa vorbească am făcut lecții de logopedie mai rare fiind pandemia și ni sa spus săi vorbim mai mult in romană acasa așa învață o limba bine..problema este ca acum la gradinita refuza sa vorbească italiana intelege dar Răspunde in romană sau amestecat nu se face înțeles și nu socializează cu ceilalți copii..acum vreau săi reîncep lecțiile de logopedie și mai dese pentru a învață limba italiana..cum ar trebui sa mai procedam noi ca parinti?mai sunteți in situația noastră? Mulțumesc
1 comentarii
0
09-09-2023, ora 18:37
Alyzee
Nu este medic/terapeut
Alyzee
Buna ziua,
Imi pare rau, eu abia acum am vazut mesajul dumneavoastră. Ce face copilul, e aproape un an. Si noi avem aceeași problema doar ca al nostru e crescut cu trei limbi si pana la varsta de 3, 5 ani a mai avut si o problema cu auzul de care noi nu stiam. Povestea este luna, va scutesc de detalii. Abia la varsta de 4, 5 i-au pus tuburi de drenare si o luna dupa interventie a inceput si logopedia.
Si el arata foarte mult cu degetul, nu spunea foarte multe cuvinte. De 4 luni, fara vacanta, de cand a inceput logopedia inceput sa vorbeasca dar are o greutate in exprimare, repeta dupa tine, se exprima greu, uita destul de repede.
Nu stim daca are vreo intarziere in vorbire, autism sau adhd posibil ca nu are, e un copil foarte social dar evita sa vorbeasca si daca o face se exprima greu, nu isi gaseste cuvintele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: