criza puternica de depresie

01-07-2012
ioanasilv
Nu este medic/terapeut
ioanasilv
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat. Ma aflu cu fat mea in Germania. Are asigurare de turist pentru o luna. Are o criza puternica de depresie. Tipa, ne uraste pe toti. Maine trebuie sa ma intorc in Romania si sa o las aici. Ar fi bine sa sun la urgenta? Nu vrea sa vina cu mine in Romania. Ce sa fac?.Ce se intampla daca sun la urgenta? Ajutor.
4 comentarii
0
01-07-2012, ora 16:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu doreste sa se intoarca dar nici sa o lasi singura...Cred ca mult mai dramatic ar fi sa o lasi singura acolo.Pentru ce trebuie sa ramana ea si tu sa pleci ? Tu nu poti sta cu ea ?A mai avut probleme psihice inainte ? Nu ai nici un calmant la tine ? Iti mai spun inca o data, este periculos sa ramana singura in tara straina.
0
01-07-2012, ora 17:12
ioanasilv
Nu este medic/terapeut
ioanasilv
Multumesc pentru sfat!
A venit aici pe langa o ruda ca sa caute de lucru. Pot sa raman cateva zile, , dar nu vrea sa vina in Romania ca sa-si rezolve problema. A mai avut probleme, dar imi pare rau ca n-am apreciat gradul mare de depresie in care se afla. Trebuia luata..."pe sus" din Romania si dusa la doctor. Partea proasta este ca problema este ereditara. Are si perioade bune.pacaleste. Inca o data, recunosc, nu trebuia sa ajung cu ea aici. Nu stiu cum sa fac s-o aduc in Romania sa o tratez. Sau...ce ma asteapta daca in disperare apelez serviciul de urgenta de aici.
0
01-07-2012, ora 17:52
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Va primi un tratament pe termen scurt si se va intoarce " acasa "...Fiind mama si o persoana mai in varsta, mai cu experienta, trebuie sa stii ca pentru problemele de ordin psihic cel mai important si cu sanse mari de succes nu sunt medicamentele [ care si ele au importanta lor, nu se pot exclude de tot ], ci suportul si ajutorul familiei in primul rand, prietenilor; sub nici o forma nu o lasa singura acolo daca nu e stabila psihic, caci chiar daca isi va gasi de lucru va creea probleme unde va lucra si neplaceri cu autoritatile. Pentru a lucra printre straini trebuie sa fii foarte bine structurat psihologic, cu control si gandire lucida, clara, cu un psihic tare si puternic, adaptat oriunde si la orice, altfel clachezi usor.Eu te sfatuiesc sa-i vorbesti calm, cu dragoste si sa o iei acasa ; stai cateva zile, apoi ruda ta poate spune ca s-a interesat si ca acum, in periada de vara nu e de lucru, avea niste promisiuni dar nu s-au confirmat, poate ca spre toamna se va gasi ceva ; intoarce-te cu ea acasa si mergi la medic. Problema e serioasa, mai ales ca este ereditara.Cauta sa o intelegi si se va face bine. De lucru are ea timp sa gaseasca..
0
01-07-2012, ora 18:16
ioanasilv
Nu este medic/terapeut
ioanasilv
Multumesc din nou.asa am sa fac! Mi-a fost de mare ajutor sfatul dumneavoastra!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •