Cum sa mi dau seama daca am Borelioza_Lyme?

07-06-2015
fitness21
Nu este medic/terapeut
fitness21
Am 28 de ani, probleme de la 17 ani, colon iritabil, fotofobie, transpiraţii, tremor, dureri de cap, spate, umeri, furnicături in tot corpul, oboseala, vedere incetoasata etc.Analizele sunt bune.Am facvu acum ai microscopia in camp întunecat, se vad pe film spirocheţi si confecţii rare, am făcut si testul elisa nova tec.IgG mi a ieşit 10, 740.E zona gri intre 9 si 11.Si IgM 8, 8.gri intre 9 si 11.va rog...ce sa fac, doar pt cine cunoaşte.Am făcut si teste pt leptospira etc, sunt ok toate.Ce sa fac...wb pt borelia?pls help, sfaturi
7 comentarii
0
08-06-2015, ora 16:40
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca testele sunt in zona gri, trebuie completata testarea cu Western Blot, doar IgG, daca simptomatologia dureaza de mai mult de o luna sau atat IgG cat si IgM daca este mai recenta.
0
08-06-2015, ora 20:04
fitness21
Nu este medic/terapeut
fitness21
Mulţumesc frumos pt răspuns.Astaziam vb cu un domn doctor parazitolog, o sa repet Miercuri testul Elisa.Mi a zis ca western blot-ul nu i bun:(.Ca reacţionează la multe tipuri de anticorpi.Oricum o sa fac si wb.Da, e veche.Mulţumesc inca o data!!!
0
09-06-2015, ora 06:28
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Western Blotul nu se utilizeaza ca prim test, tocmai pentru ca da multe rezultate fals pozitive. El se face intotdeauna pentru confirmarea testului ELISA la pacientii cu ELISA pozitiv sau echivoc. Doar cu cele doua teste confirmate si un context clinic sugestiv se poate pune diagnosticul de boala Lyme. Vorbiti si cu un medic de boli infectioase.
0
09-06-2015, ora 10:24
fitness21
Nu este medic/terapeut
fitness21
Am vb cu parazitologul Gogoaşe de la spitalul Fundeni, dansul mi a zis sa nu fac wb.V am zis, Miercuri fac Elisa la dansul si apoi o sa fac in alta parte wb.Mulţumesc!
0
09-06-2015, ora 13:42
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Nu cunosc medicii din Bucuresti si oricum nu are nici o importanta. V-am repetat doar ce-am scris in primul mesaj ca sa va atrag atentia ca noi nu reinventam medicina, exista un protocol pentru aceasta testare si daca doctorul Gogoase va pune diagnosticul de boala Lyme fara confirmare prin WB sau va exclude acest diagnostic pe baza rezultatului ELISA incert, fara sa ceara WB, daca aveti simptomatologie care se incadreaza, atunci dansul greseste.
O zi buna va doresc!
0
10-06-2015, ora 12:21
fitness21
Nu este medic/terapeut
fitness21
Da, azi am fost la domnul Gogoaşe.A văzut cd ul, a văzut confecţia, a văzut 3 spirocheţi cum înoată prin sânge...A zis ca e bartonella si spirochetele nu ştie daca e borelia pt ca nu i vede piciorusele.Doamne ajuta sa găsesc calea, caut alt doctor.I am zis din nou de western blot si mi a spus ca înainte il folosea si dansul si ca din experienta a observat ca nu i bun deloc.Ca raspunde si la alti anticorpi, bla bla bla.A zis ca are un aparat nou, ca nu e inca instalat si ca e cf performant, vede direct adnul.Aşa a zis si acum un an.Ca are nevoie de 4 Gb de placa video ca sa mărească filmul cu spirochete sa vadă clar daca i borelioza(nu are aşa ceva).I am zis de simptome, i am zis, daţi mi un tratament, ca nu rezist aşa, sa încerc...sa vad cum ma simt.Da, îmi zice 2 pastile de doxaciclina pe zi.pffff, mi a dat aşa si acum 6 luni, nu făcusem Elisa, nici o analiza.Pana si eu stiu ca doxaciclina se da la începutul bolii, infecţiei, muşcăturii.Si 2 capsule e frecţie la picior de lemn.Dansul a zis ca a fost primul cu microscopie, ca a învăţat pe domnul Moscu sa facă, ca a tratat de borelioza pe sotia domnului Moscu, ca domnul Moscu a învăţat de la el si ca LymeDyagnostic a furat procedură de la asistenta domnului Moscu.Ce poveste, nimic pt pacient, adică pt mine.O sa fac wb si apoi voi căuta un doctor cu adevărat preocupat.Alte sfaturi, păreri...?!Mulţumesc!
0
17-06-2015, ora 17:20
AndMar
Nu este medic/terapeut
AndMar
Poti face testul Borelli la o clinica privata. Si eu am fost muscata de o capusa si am fost sfatuita sa fac acest test, dar in lipsa unor simptome clare, am renuntat la idee. Am fost totusi sa intreb la Clinica Sante. Analiza costa 260 de lei si consta, de fapt, in doua analize. Rezultatul vine in aproximativ 3 saptamani. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: