Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
Autor: Mancaș Mălina

Studiul a fost realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie Clinică al Universității Medicale din Viena, iar rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul The Lancet Infectious Diseases.
Gelul antibiotic a fost dezvoltat de către compania elvețiană Ixodes AG.
La studiu au participat 1000 de pacienÈ›i ce au suferit recent o muÈ™cătură de căpușă, È™i au fost trataÈ›i ulterior cu gelul antibiotic în primele 72 de ore de la muÈ™cătură. Niciunul dintre subiecÈ›i nu a dezvoltat boala Lyme, în schimb, în grupul celor care au beneficiat de tratament placebo au fost înregistrate 7 cazuri de borelioză.
Avantajul gelului este È™i că nu are efecte adverse, putând fi utilizat È™i de către copii. De asemenea, tratamentul este unul simplu, fiind necesară aplicarea gelului la fiecare 12 ore, timp de 3 zile.
Borelioza este o afecÈ›iune gravă ce poate afecta inima, sistemul nervos, articulaÈ›iile È™i poate cauza complicaÈ›ii. Aproape 5% dintre muÈ™căturile de căpușă duc la apariÈ›ia bolii Lyme, în jur de 20% dintre căpuÈ™e fiind infectate.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Răspunsul imun puternic al liliecilor împotriva virusurilor ar putea determina o virulență și o infecțiozitate mai mare la oameni
- Clostridium difficile încorporat în biofilme nu poate fi eradicat de dezinfectanți
- Flora vaginală poate influența rezistența împotriva infecției cu Chlamidia trachomatis
- Acum puteti urmări în timp real dezvoltarea rezistenței la antibiotice
- Antibioticele vs Xanax & Escitalopram
- Exces de antibiotice?
- Sangerari anale de la antibiotice?
- Antibiotice si menstruatia
- Va rog, o sugestie. Minoz/Minociclina
- Intrebare Roaccutane si antibiotic
- Balonare de la Klacid?!
- Interpretare analize boala Lyme
- Ajutor! Cum trebuie sa arate o muscatura de capusa dupa 4 zile de la scoatere?