Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme

©

Autor:

Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
Un gel cu acțiune antibiotică pe bază de azitromicină (antibiotic cu proprietăți antibacteriene) ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării boreliozei, numită și boala Lyme, din urma mușcăturii de căpușă.

Studiul a fost realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie Clinică al Universității Medicale din Viena, iar rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul The Lancet Infectious Diseases.

Gelul antibiotic a fost dezvoltat de către compania elvețiană Ixodes AG.

La studiu au participat 1000 de pacienți ce au suferit recent o mușcătură de căpușă, și au fost tratați ulterior cu gelul antibiotic în primele 72 de ore de la mușcătură. Niciunul dintre subiecți nu a dezvoltat boala Lyme, în schimb, în grupul celor care au beneficiat de tratament placebo au fost înregistrate 7 cazuri de borelioză.

Avantajul gelului este și că nu are efecte adverse, putând fi utilizat și de către copii. De asemenea, tratamentul este unul simplu, fiind  necesară aplicarea gelului la fiecare 12 ore, timp de 3 zile.

Borelioza este o afecțiune gravă ce poate afecta inima, sistemul nervos, articulațiile și poate cauza complicații. Aproape 5% dintre mușcăturile de căpușă duc la apariția bolii Lyme, în jur de 20% dintre căpușe fiind infectate.

Aflați din articolele noastre mai multe despre boala Lyme și despre mușcătura de căpușă.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 05-01-2017 | creare: 05-01-2017 | Vizite: 2161
Bibliografie
Antibiotic gel prevents borreliosis resulting from tick bites, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/314941.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Antibioticele sunt medicamente universale, ce pot trata orice afecțiune
  • Antibioticele comune ar putea cauza confuzie mentală temporară
  • Tratamentul pentru infecțiile rezistente la antibiotice ar putea fi deja existent pe piață
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum