De ce mi se lipește cornetul stâng după fiecare operație

20-01-2021
ardeleanu100@hotmail.com
Nu este medic/terapeut
ardeleanu100@hotmail.com
Buna ziua
Am o întrebare la dumneavoastră.
Am aproape 50 ani, masculin, 1, 80 m, 92 kg. In 2000 scos amigdalele ( vai ce amigdale mari și negre nici nu am văzut a spus d-na doctor), 2001 rupt ( nu tăiat)cornetele ( intre timp cornetul stâng s-a lipit la loc), 2006 tăiat cornet stâng ( cu foarfeca) in timp s-a lipit la loc, 2008, 2009, 2010 tăiat cornet stâng s-a lipit la loc. După ultima ( 2010) am aflat ce " beneficii aduce MARGARINA" in corp și am scos-o definitiv din farfuria mea, este mai bine. ( Luasem in greutate, 96 kg, dimineața 1 cană cu ceai 3-4 biscuiți simpli cu margarina și dulceață, se înfunda nasul de trebuia cu foarfeca desfundat. După ce am renunțat la margarina, nasul se mai înfundă dar se mai desfundă nu de tot pentru că cornetul stâng îi lipit ). Intre nas și urechea stângă parcă mi amortit, urechea stângă îmi țiuie ( pe înalte). De fiecare dată când am fost operat mi s-a făcut radiografie cervicala ( nimic). Tensiunea 12, 13/8, analizele bune chiar foarte bune, reflux gastro esofagian nu cred, nu știu că am, in schimb pe rinichi ( amândoi) am chisturi 7 cm și 5 cm. Înainte de ultima operatie am făcut RMN ( puteam respira doar pe gura) rezultat sinuzita maxilară și frontala bilaterală, normal că nu mai intrase aer demult pe nas.
De ce mi se lipește cornetul stâng de fiecare data?
De la rinichi?
Mulțumesc
O zi buna
2 comentarii
0
20-01-2021, ora 17:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Dacă Va referiți la Sinechii care se formează între setul nasal și cornetu stâng.. În acest caz e o problema de îngrijire postoperatorie.
Trebuiea ținut un film între cornet și sept 3 săptămâni. Cu tualeta zilnica la cab ORL a nasului. Ca sa nu permită creșterea acelor cicatrici
2.daca vorbiți doar de faptul ca se mărește cornetu în volum. Aici cauza e simpla. Un reflux gastro esofagian în somn. Care duce la iritație. Inflamație și refacerea cornetelor
0
21-01-2021, ora 11:53
ardeleanu100@hotmail.com
Nu este medic/terapeut
ardeleanu100@hotmail.com
Mulțumesc pentru răspuns
1 La ultimele 3 operații mi s-a pus film in nas 1 săptămână internat in spital ( a considerat că este suficient 1 săptămână)
2 Nu cred că se mărește în volum cornetul este lipit in spate cam jumătate.
Tot ce se întâmplă numai pe partea stângă, pe dreapta nu a fost nimic de prima dată.
La dinți nu sunt probleme.
Despre reflux gastro esofagian nu pot să zic nimic ( conștient nu am reflux gastro esofagian în somn nu știu ce să zic)
Ceva este pe partea stângă și ochiul este mai slab că dreptul. Port ochelari cu + sfera ( hipermetropie cred)
In timp se lipește cornetul nu imediat.
Mulțumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.