De la Orl am ajuns la Gastro. Ma mai vindec?

27-04-2017
stanescub
Nu este medic/terapeut
stanescub
Buna ziua!
Nici nu stiu cu ce sa incep. Pentru ca sunt multe de spus. Problema mea a inceput in ianuarie cu dureri la sanul stang si dureri ciudate in spate, undeva pe coloana in spatele sternului. Am pus durerea in spate pe seama durerii la san insa s-a dovedi ca nu am nimic la san. Am facut ecografie, makerul CA 125 este in limite normale, hemograma perfecta. La analizele uzuale VSH ul si fibrinogenul au iesit marite. Pentru o perioada spatele nu m-a mai durut. Acum aproximativ 3 saptamani am inceput sa am o tuse seaca si ciudata, transpiratii atat ziua cat si noaptea. Am fost la medicul de familie si mi-a dat antibiotic cu diagnostic de faringo amigdalita si trimitere la ORL. La ORL doctora mi-a dat alt set de analize care au iesit in limite normale (PCR, ASLO) in schimb VSH si fribrinogenul au iesit si mai marite (VSH de la 29 la 38 si fibrinogenul de la 428 la 485). Am facut si exudat care a iesit negativ la toti stafilococii. Concluzia: nu e raceala sau alta problema insa gatul meu iritat si are niste basicute pe faringe. In ultimele 2 saptamani, inclusiv intervalul cu Pastele, am avut senzatie de corp strain in gat, o afta ciudata pe limba si tuse seaca. Bineinteles ca am exagerat cu mancarea in perioada acestei sarbatori, iar dupa Paste am inceput sa am niste dureri abdominale si durere in spate si piept de aceasta data. Speriata am mers la spital unde am facut investigatii in sfera gastro si ORL din nou. In urma investigatiilor facute ( analize de sange, ecografii si consult ORL) am primit urmatoarele diagnostice: Brge, sindrom dispeptic, giardioza intestinala, infectie tract urinar, rinita cronica hipertrofica, microlitiaza renala. La iesirea din spital, VSH prezinta tendinta de scadere, ajungand de la 38 era 30, deci tot mare, desi pentru infectia urinara am luat monural in doza unica. Ceea ce ma sperie este ca noaptea transpir pe piept, frunte, ceafa, spate si am in continuare dureri in piept si spate, senzatii de sufocare iar cand am luat antibioticul pentru infectia urinara am avut si arsuri gastrice crunte. Am intrebat si doctorul despre aceste probleme si mi-a spus ca am analize perfecte, hemograma este perfecta, analize de ficat perfecte, calciu, magneziu ok, cu exceptia sumarului de urina de unde si infectia urinara, a vsh ului si fibrinogenului care sunt marite. Intrebarea mea este daca Brge poate da transpiratii nocturne si senzatii de sufocare? Sau poate fi de la giardia pentru care incep azi tratament? Cel mai mult ma speria faptul ca transpir noaptea si ca am senzatii de sufocare de 2 zile. Mentionez ca o saptamana am luat omeran si pepsane gel si an baut ceai de musetele cu tei, insotit de regim alimentar.
Totodata mentionez ca sunt foarte panicata, mananc numai regim de 10 zile si mananc putin si am si dat jos 3 kg. Sa fie ceva pe fond psihic, eu fiind mai panicoasa de fel si de aceea sa transpir noaptea? Lamuriti-ma va rog care e cauza transpiratiilor mele nocturne. Multumesc
4 comentarii
0
27-04-2017, ora 20:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 Varsta, inaltimea si cate KG ai?
2 trebue sa fii foarte atenta la alimentatie... sunt multe alimente si din regim care pot sa nu.ti faca bine
cel mai corect este sa mananci atent, cate putin..si ce simti ca nu iti face bine tai din lista pentru tot restul vietii
inflamatiile digestive NU se vindeca niciodata complet
0
27-04-2017, ora 21:30
stanescub
Nu este medic/terapeut
stanescub
Multumesc mult pentru raspunsul prompt domnule doctor Flueraru. Am 29 de ani, 1.72 cm si 77 de kg. Ce-i drept in ianuarie aveam 86 de kg si mi-am schimbat alimentatia, am renuntat la Pepsi si alte bauturi carbogazoase. Faptul ca am renuntat la cateva obiceiuri proaste, coroborat cu stresul si panica de a nu avea ceva grav m-au facut sa ajung la 77 de kg insa tot trebuie sa mai dau jos inca 10 kg dupa parerea mea. In foia de iesire din spital am descoperit ca mi-au fost facute si analizele pentru marketi tumorali CA 19-9 si CEA2 care sunt normale. Si totusi nu pot sa imi dau seama de ce transpir noaptea. Pentru ca si TSH-ul este normal, deci nu am probleme cu tiroida si conform varstei, nici la menopauza nu sunt. Sa fie oare de la faptul ca ma culc stresata si panicata si ma trezesc tot cam asa?
Cat despre regim in momentul de fata ca fructe mananc doar banane si mancare fie piuree de cartofi cu morcovi si sflecla, fie piept de pui la gratar, supa crema de legume, supa crema din fulgi de ovaz, orez cu legume, nimic prajit, calit, fara ceapa si usturoi, nici macar fierte. Nu mai zic de rosii, castraveti sau alte legume crude.
Va multumesc mult
0
03-05-2017, ora 09:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
transpiratia este a treia cale de eliminare a toxinilor dupa intestin si rinichi
asa ca mai ajuta colonul si rinichii sa functioneze corect..si scapi de transpiratie
0
04-05-2017, ora 09:36
stanescub
Nu este medic/terapeut
stanescub
Ce-i drept ma chinui sa beau apa sau ceai, am probleme in acest sens.
Mai am o intrebare: inainte sa incep tratamentul cu controloc si ibutin nu aveam gust acru sau amar in gura si nici dureri de cap.
Iau de o saptmana acest tratament (controloc si ibutin dimineata) si ma confrunt cu usturime pe limba, gust acru si amar si dureri de cap seara...
E posibil ca aceste simptome sa fie de la aceste pastile?
Adaugă un comentariu / răspuns