Halucinații la oboseala

24-04-2019
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Buna!

De ceva vreme am început sa observ reacții neobișnuite la oboseala. Adesea e vorba doar de lipsa de somn (dorm cel puțin 5-6 ore și in acele situații) sau condiții de stres deja obișnuite pentru mine in preajma examenelor care s-au și diminuat in ultima vreme.

Sunt situații in care am început sa gândesc aiurea dar cu multă intensitate, in sensul in care ajung sa cred la acel moment ca mă gândesc la o chestie reala și palpabila și mă chinui sa fac legături și conexiuni ca in secunda următoare sa realizez ca am “visat” cu ochii deschiși (uit despre ce era vorba imediat după) și uneori aproape deschid gura sa zic ceva legat de ce “visam”. Am avut și momente din ce in ce mai dese in care, in timp ce ascult pe cineva vorbind, aud un anumit segment din ce zice rostit cu o alta voce, apoi totul continua cu vocea normala a persoanei sau aud zgomotele venind din direcții greșite (de exemplu prietena mea vorbea din partea stânga a camerei si pana sa imi dau seama concret eu credeam ca se aude de pe hol, din partea dreapta). In cazurile acestea nu tine neaparat de oboseala din ce am observat.

Pe lângă asta, durează mult sa mă dezmeticesc dimineața, comparativ cu starea mea de dinainte (sa imi dau seama unde sunt, cine e in jur și unde mă aflu raportat la timp). Am avut la un moment dat un episod in care am ieșit dintr-o clădire și am uitat efectiv complet pentru cateva zeci de secunde ce caut acolo, cum am ajuns acolo și inclusiv drumul spre casa).
Am pus majoritatea acestor probleme pe seama oboselii dar nu pot spune ca am un program mai extenuant comparativ cu alți colegi și mananc corespunzător, dorm suficient de obicei și nu iau medicamente.

Ar trebui sa mă îngrijorez sau sunt reacții normale la oboseala?
4 comentarii
1
24-04-2019, ora 08:32
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineata
Ce vârstă aveți ?
Va știți cu probleme de sănătate?
Ați făcut vreodată un consult ORL? Sau neurologic?
0
24-04-2019, ora 09:12
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Buna dimineața!

Am 22 de ani. Am tensiunea destul de mica, de regula 9 cu 5, sau chiar 8 cu 5 dimineața.

Am avut probleme cardiace de mică (suflu sostolic și comunicație intra-atrială dar la ultimul control mi s-a spus ca s-au ameliorat și ca pot duce o viața normala).

Am fost la ORL cand aveam adesea hemoragii nazale și pentru vertij (acum 2 ani am luat tratament pentru vertij dar imi provoca agitație și stări de rau așa ca am renunțat la tratament; vertijul se manifesta oricum destul de rar).
Am făcut și un consult neurologic tot acum 2 ani, când încercam sa determin motivele ametelilor și a problemelor de coordonare dar mi s-a spus ca am reflexe normale și nu par a fi probleme de alt fel.
0
24-04-2019, ora 10:48
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Reluați consulturile ORL și neurologic daca sunt ok mergeți și la un psihiatru
0
24-04-2019, ora 11:00
Cornelia M.
Nu este medic/terapeut
Cornelia M.
Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hărți corporale ale halucinațiilor, create de psihologii britanici
  •