Depresie sau psihoza maniaco-depresiva?

19-02-2013
luknionutz
Nu este medic/terapeut
luknionutz
Salut. Ma numesc Ionut si am 19 ani. De aproape un an am probleme foarte mari. Sunt nervos tot timpul, nu mai suport pe nimeni in jurul meu, vreau sa moara toti cei din jurul meu. Am momente cand imi vine sa zbier, sa plang, sa ma dau cu capul de toti peretii sau chiar sa iau cutitul si sa ma ranesc. Starile de dispozitie mi se schimba foarte repede, nu mai am pofta de mancare, seara nu pot dormi, simt ca ma sufoc. Am inceput tot mai des sa ma gandesc la sinucidere. Nu am spus familiei si prietenilor mei deoarece nu cred ca ar intelege ce simt eu si de teama de a se indeparta de mine crezandu-ma ciudat. Va rog frumos sa-mi spuneti de ce anime sufar si cat mai repede posibil. Va multumesc.
8 comentarii
0
19-02-2013, ora 08:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ionut, unii dintre noi inteleg. Nu cred ca este vorba de psihoza maniaco-depresiva..

Eu iti sugerez sa mergi sa vorbesti cu un medic, pentru ca daca ai scris aici inseamna ca nu te simti deloc confortabil cu aceste stari. Ti s-ar recomanda niste sedinte de terapie, in care sa te descarci.



Sport faci?
Ai hobby-uri?

Sanatate!
0
19-02-2013, ora 16:59
luknionutz
Nu este medic/terapeut
luknionutz
Am jucat fotbal, imi placea sa merg la pescuit, dar activitatile ce imi placea sa le fac in trecut, acum nu mai am nici o atractie fata de ele.
0
19-02-2013, ora 19:46
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Ionut, cred ca ai nevoie de atentie. Refuz sa cred ca suferi de psihoza. Stii de ce? Traiesti intr-o perioada in care ai parte de tot ce tehnologia, stiinta si inventivitatea oamenilor au putut creea. Te poti bucura de toate aceste minuni si ai acces la lucruri pe care altii n-au apucat sa le cunoasca. Stii cum e sa mananci banane doar de Craciun? Stii cum e sa mananci paine pe cartela, cu portia? Stii cum e sa nu ai dreptul la opinie si sa fi persecutat daca ai propriile convingeri care nu coincid cu cele ale unui anumit regim?Tu...dragule, esti liber sa te exprimi, sa zambesti, sa-ti traiesti cei mai frumosi ani din viata asa cum iti place. De ce nu-ti canalizezi energiile spre toate minunatiile secolului 21 in loc sa le doresti moartea celor apropiati tie? Tu realizezi ca ei sunt tot ce ai tu mai de pret? Realizezi ca ei sunt identitatea ta morala si spirituala? Copile! Familia ta este sprijinul tau. Incearca sa comunici cu ei, sigur te vor intelege. Ai atatea lucruri extraordinare de facut si tu te gandesti la prostioare. Nu stiu...mergi la sala, la patinuar, la cinema, plimba-te cu o fata de mana prin parc, incearca sa iei tot ce e mai bun de la viata si nu forta lucrurile, chiar daca traim in secolul vitezei. Tu esti un miracol si ai un scop bine stabilit pe acest pamant. De ce vrei sa renunti asa de usor? Tu esti unic si special! Gaseste-ti calea si lasa tampeniile. Ai primit sansa de a te naste cu un scop. Si nu, scopul tau nu e sinuciderea. Scopul tau e sa primesti si sa daruiesti iubire, fericire, zambete. Asa cum tu ai acum nevoie de sustinere...candva cineva se va baza pe tine pentru a-i reda optimismul si pofta de viata.
0
19-02-2013, ora 20:46
luknionutz
Nu este medic/terapeut
luknionutz
O sa incerc sa vorbesc cu familia mea, dar nu ma astept sa ma inteleaga, deoarece decat sa ma asculte, parinti mei m-ar critica ca nu sunt perfect, tot ce fac nu este bine, ma simt tot mai inutil. Imi este teama de ce s-ar putea intampla daca vor refuza sa ma inteleaga.
0
20-02-2013, ora 18:41
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Daca parintii tai nu te vor intelege, ne ai pe noi. Nici eu cu parintii mei nu puteam vorbi prea multe si ma consideram o neinteleasa, asa cum simti tu acum. Dar nu m-am gandit la sinucidere sau ca vreau sa-i vad morti. M-am autoeducat si mi-am canalizat energiile pe alte lucruri, citeam multe carti care sa-mi dea detalii si informatii despre chestiuni pe care nu le puteam vorbi cu ai mei, ma intalneam cu amicii, pur si simplu imi traiam viata intr-un mod frumos, chiar daca nu ma intelegea toata lumea. Nu mai lua lucrurile asa de tragic, gandeste-te la ce poti face pe viitor si fa-i pe ai tai sa fie mandrii de tine, chiar daca exista si momente cand nu te inteleg.
0
20-02-2013, ora 20:12
luknionutz
Nu este medic/terapeut
luknionutz
Multumesc pentru sfaturi si pentru sustinere.
0
21-02-2013, ora 01:37
andrei648
Nu este medic/terapeut
andrei648
Ionut, esti baiat tanar ai doar 19 ani, nu stiu ce probleme poti sa ai tu dar cred ca o problema foarte mare este ca ai prea mult timp liber.Incearca sa-ti gasesti ceva de facut eventual sa-ti faci o iubita.Si eu am avut astfel de stari si orice adolescent cred ca o data in viata a trecut prin starile astea, e ceva normal, varsta isi spune cuvantul.nu e nimic de speriat crede-ma ca stiu perfect starea ta si te inteleg, dar o sa treaca.nu uita ca singura problema este ca ai prea mult timp liber.si daca esti baiat istet gasesti tu ceva sa-ti ocupe timpul.fa asta cateva zile si imi spui daca afunctionat sau nu!
0
22-02-2013, ora 07:18
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
În acelaşi timp realizezi că lucrurile sunt sub control, iar astfel vei putea face faţă mai uşor bolii. Problemele există pentru a fi rezolvate, ceilalţi nu mor doar pentru că îţi doreşti tu acest lucru, iar impulsivitatea nu te ajută iar în consecinţă va trebui să depui un efort în plus când îţi ieşi din fire.
Comunică cu ceilalţi, evită mediile vicioase, investeşte timp în lectură şi educaţie.
Este dificil să punem un diagnostic on-line şi nimeni nu ar face acest lucru pornind de la 6 rânduri. În general simptomele pe care le descrii se regăsesc în depresie, tulburările de anxietate, tulburările de impuls şi personalitatea borderline.
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •