Depresie? Suparare?

01-05-2012
skilloskillz
Nu este medic/terapeut
skilloskillz
Buna,

Am un amic care a trecut printr o despartire in urma cu aprox o luna iar comportamentul lui e din ce in ce mai ciudat, lucru care ma ingrijoreaza. Are momente cand repeta acelasi cuvant la intervale de timp destul de lungi pe un ton jos, momente cand se uita speriat in jur de parca ar uita unde ii, e foarte tacut si foarte retinut si deloc sigur pe el, pierdut as zice.Nu era asa deloc asa inainte de despartire si sunt ingrijorat.
Vreau sa stiu ce se poate intampla cu el din punct de vedere medical, pana unde se poate ajunge cu asta ?
Daca are relevanta, are 22 de ani aprox 1.90, ~80 kilograme, nu a avut probleme mari de sanatate in familie.
Va multumesc mult !
13 comentarii
0
02-05-2012, ora 08:57
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
Buna!
depresie clar, fuga la un medic psihiatru pana nu e prea tarziu, si o sa fie bine !
0
02-05-2012, ora 16:10
skilloskillz
Nu este medic/terapeut
skilloskillz
Iti multumesc mult pentru raspuns, saptamana viitoare mergem acasa amandoi si ma gandeam sa vb cu parintii lui despre asta pentru ca iam spus despre un control mai pe ocolite si nici nu vrea sa auda de asa ceva.El spune ca inca nu a trecut peste cele intamplate si ca de medicamente nici nu vrea sa auda.
Mersi mult inca odata !
0
02-05-2012, ora 17:20
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Intradevar, nu a trecut peste cele intamplate, o vizita la psihiatru atrage si un tratament psihiatric, care, fara dubiu l-ar ajuta, dar are nevoie sa depaseasca, sa inteleleaga, sa, , arda" momentul si in aceasta privinta un psihoterapeut il poate ajuta..Dealtfel un bun psihoterapeut il poate ajuta in multe alte privinte: sa intelega relatiile interumane, sa-si gestioneze stesul, sa se cunoasca pe sine mai bine etc, etc,...
Merita sa incerce, cu atat mai mult cu cat, daca nu este suficienta psihoterapia, va fi oricum trimis la psihiatru, parerea mea este, ca fiind atat de tanar, de-a lungul vietii, vor aparea inerent probleme, necazuri pe care TREBUIE sa le gestioneze, nu sa dea fuga la medic.
Bafta
0
03-05-2012, ora 12:32
skilloskillz
Nu este medic/terapeut
skilloskillz
Da, ai dreptate, de-a lungul vietii vor aparea multe probleme de genu asta la care vrei, nu vrei, trebe sa le faci fata. Am eu grija de el pana la urma sa fie bine, sper totusi ca nu e ceva foarte serios si ca e o faza trecatoare dar e mai bine sal conving acuma sa mergem la o persoana calificata care sa il ajute, mai bine sa fi prudent decat sa regreti dupa.
Nu credeam ca cineva poate fi atat de devastat si distrus din cauza unei despartiri.

Va multumesc pentru raspuns ! Sa aveti o zi buna
0
12-05-2012, ora 14:15
diana56
Nu este medic/terapeut
diana56
Buna ziua,
Ma numesc Maria si am 30 de ani.In urma cu un an jumate, in urma starii de rau, am fost diagnosticata cu derpresie si, tot de atunci am urmat un tratament cu seroxat, rivotril(care acum nu il mai iau), gabaran si cam atata.
De astazi, mi-a dat si ZYPREXA.Va rog sa-mi spuna un medic psihiatru daca e bine sa il iau.|((Am uitat sa va spun ca in urma bolii, am slabit f. mult, am dureri in tot corpul si mai ales dimineata ma doare capul si trebuie sa iau quarelin sa-mi treaca.)Am ctit pe net despre Zyprexa si este ptr.schizofrenie.
Va multumesc anticipat
0
13-05-2012, ora 00:00
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Ca sa poata sa-si spuna parerea- medicul caruia te adresezi- cred ca i-ar prinde bine niste amanunte; simtome, ( cat timp te-ai luptat cu ele ) diagnostic. Cine ti-a recomandat Zyprexa nu era psihiatru ? Cand ti se da reteta nu discuti cu medicul?
0
13-05-2012, ora 12:57
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua, Maria,

Sint medic specialist psihiatru. Zyprexa este recomandat in schizofrenie, dar nu numai. In psihiatrie folosim medicamente in mod simptomatic, adica o depresie cu simptome severe poate fi tratata, conform protocoalelor internationale, cu un antipsihotic pentru ca ajuta efectul antidepresivelor. Nu exista medicamente care se adreseaza doar unei singure boli, de asta decizia este luata de un medic in functie de tabloul fiecarui pacient si nu conform indicatiilor de pe prospectul medicamentului. Ideal ar fi sa poti stabili o relatie terapeutica f buna cu medicul tau astfel incit sa primesti raspuns la aceste intrebari, este f important. Oricum, trebuie sa te gindesti ca daca nu te simti bine cu tratamentul el poate fi schimbat oricind. Zyprexa este un medicament bun si se recomanda si in depresii, cam asta e tot ce pot sa spun avind in vedere ca acesta este doar un forum. Si din nou, ar fi bine sa ai un medic cu care sa poti discuta aceste intrebari. Ca pacient, este important sa ai incredere in medicul care te trateaza si in tratamentul pe care il incepi, sa fi multumita cu alegerea facuta. Ca medici, noi trebuie sa gasim timp sa raspundem la intrebari, raspunsul asteptat de la tratament, durata, efecte adverse etc. Asta au nevoie toti pacientii sa stie, nu numai tu. Este normal sa iti pui aceste intrebari si sa primesti raspuns la ele.
Dr Ileana Constantin
0
13-05-2012, ora 16:50
diana56
Nu este medic/terapeut
diana56
Buna ziua,
Va multumesc din suflet d-na. dr. Ileana C-tin.Aceste recomandari imi fac f. bine si imi dau incredere in continuare.
0
18-05-2012, ora 18:07
emiliana.mar
Nu este medic/terapeut
emiliana.mar
buna ziuua si eu am o problema care ma macina zi de zi as dori din suflet sa ma ajutati.in 2010am nascut un baitel ca un ingeras nasterea a fost foarte complicata.de atunci cred ca am ramas cu ceva urme ptr ca sunt foarte nervoasa ma consum din orice pun tot la suflet, noapte nu pot dormi ziua nu suport nimic nici galagi nici copilul plingind.eu totusi stau si ma gindes ca mam schimbat foarte mult de cind am nascut.va rog ajutatima cu ce puteti ca sa pot iesi din starea asta de nervi/va multumesc
0
20-05-2012, ora 11:06
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,

Pentru multe femei nasterea reprezinta un moment dificil; cu totii avem in minte faptul ca trebuie sa fim fericiti, ca trebuie sa fie extrem de frumos, cel mai frumos moment al vietii unei femei, etc. NImeni nu obisnuieste sa vorbeasca insa despre faptul ca este greu si uneori bulversant sa ti se schimbe viata dintr-o data, ca pot aparea depresii, anxietati. Dar nu e ceva neobisnuit- se intimpla multor femei, mai multe decit aveti impresia. Asta nu are legatura cu ce fel de mama sinteti, cu siguranta sinteti o mama f buna. Dar e in regula sa cautati un pic de ajutor pentru moment, in asa fel incit sa iesiti din starea aceasta. Un consult la psihiatru va poate oferi un ajutor suplimentar medicamentos, eventual in forma unui antidepresiv, care sa va ajute sa depasiti acest moment. Viata poate fi traita fara anxietate, fara nervi, iar dv si alte mamici meritati asta. In functie de evaluarea psihiatrului, poate fi de ajutor si psihoterapia -dar de preferinta un consult psihiatric la inceput, in asa fel incit daca ati beneficia cel mai mult de un tratament, sa nu il pierdeti pe acesta.

Dr. Ileana Constantin
Medic specialist psihiatru
0
23-06-2012, ora 11:40
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna ziua eu sunt veronica am 34 ani si eu sunt de mult intr-o situatie groasnica.Trec foarte greu prin niste simptome foarte rele stari de neliniste la stomac si tremur in tot corpul, dureri in piept, inima bate repede si simt nevoia sa fug cit pot de repede ce ma sperie foarte tare sunt durerile cele din piept care nu ma face sa ma gindesc decit ca o sa fac un infarct.Simptomele sunt de mult 3, 4 ani mie frica sa stau singura cu toate ca am 2 fete, nu mai ma pot gindi ca asi putea sa le afectez si pe ele cu problemele mele ma ascund cind mi se face rau sa nu ma vada dar deja mau observat.am ajuns cu aceste dureri la urg.si am facut al doilea ekg raspunsul a fost [nu sunt modificari] prima doctorita mia spus asa ;[tia murit pisica ?Sau soacra ?iam raspuns bineinteles ca nu, si atunci mia spus asa ;dute fetito nu mai sta acasa ca esti tinara.Bineinteles ca am vrut sa am servici dar am simtit ca nu fac fata nu sint capabila ma simt obosita tot timpul si numi mai place sa -mi fac treburile mele de care trebui sa ma ocup am incercat sa ma angajez si am cazut la cel mai simplu test oare unde se ascunde buba mea si daca vad o salvare la cineva pe care il stiu bolnav mai ales cu inima ma gindesc imediat ca am si eu acelasi lucru si mi se face rau asa cum vam spus va rog spunetimi ce sa fac
0
25-06-2012, ora 15:50
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
astazzi am din nou o zi foarte proasta ma simt groaznic la fel cum am mentionat mai sus ce sa ma fac sa nu mai am starile astea care ma sperie ?de dimineata de la ora 5si un pic mam trezit cind ceasul a inceput sa sune. Era timpul ca sotul meu sa plece la serviciu. mam trezit in niste emotii pe care nu le percepeam, si nu e prima oara cind ma trezesc asa si ma ia durerile in piept si tremur si mie frica sa nu fac infartc. Si ma tine mai mult nu doar 20 min ma tine si o ora pina adorm inapoi asa si acum la aceasta ora sint moale transpir si ma ia iar durerile si iar ma lasa si tot asa.nu stiu ce se intimpla cu mine va rog sami spuneti astept mie frica de mor
0
22-01-2013, ora 22:35
Lil71
Nu este medic/terapeut
Lil71
Buna seara.Am 41 de ani si sunt intr-o situatie disperata. In septembrie anul trecut am avut o stare de lesin, amorteli si furnicaturi in maini si picioare. In cele din urma mi-am revenit dar seara am avut iar un atac, simteam o frica nejustificata ca nu mai pot face fata.Am facut analize de sange, control endocrinologic si nu mi s-a depistat nimic. Starile au continuat mai multe zile plus m-au ingrijorat starile de confuzie.Parca aveam creierul amortit si nu puteam sa mai gandesc limpede.DIn decembrie 2012 parca mi s-a pus o ceata pe cap si o stare de confuzie puternica, memorie slaba si lipsa de concentrare plus o stare de frica nejustificata.Am fost la psihiatru si mi s-a dat zoloft 1 pastila ziua si jumatate anxiar noaptea. Am inceput sa iau tratamentul si sa fac psihoterapie dar nu vad niciun rezultat. Puteti sa ma ajutati cu un sfat?
Presupun ca ar fi vorba de depresie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •