Dermatita alergica

09-03-2009
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Am fost diagnosticata cu dermatita alergica.Am fost la domnul doctor Nedelcu Ioan din Bucuresti.Mi-a dat niste pastile, o crema, putin regim, hainele trebuiesc spalate cu detergent pt piele sensibila...Peste vreo 2 luni ma duc la control dar as vrea sa stiu de la persoane care au astfel de dermatita sau care stiu cate ceva...dupa ce imi dispar petele care le am, imi vor mai aparea altele ? Sau cate ceva despre aceasta dermatita...multumesc:)
23 comentarii
0
09-03-2009, ora 00:41
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Citeste in linkul asta despre dermatita de contact : ----------*

(*modificat de admin)
0
09-03-2009, ora 10:20
maco
Nu este medic/terapeut
maco
buna
nu vreau sa te sperii, dar si eu trec printr-o situatie asemanatoare de un an de zile
si de un an ma chinui sa scap de dermatita alergica si nu pot
dupa ce am luat si eu pastile si tot felul de creme mi-a trecut dar reaparea dupa ce nu mai foloseam crema. Sunt foarte disperata si sincer stiu prin ce treci. Sper din tot sufletul sa nu patesti ca si mine. Apropos in ce zona a corpului ti-a aparut eruptia? Multa sanatate!
1
09-03-2009, ora 11:03
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Multumesc de raspunsuri. Pai pe ambele maini am, pana la umar.Le am de 1 an si ceva si la inceput erau f mici petele dar acum sunt imense...dar trebuie sa ma feresc de anumite chestii ? Si ar fi bine sa imi fac si acel test sa vad la ce sunt alergica ? Multa sanatate si tie :)
0
09-03-2009, ora 12:06
maco
Nu este medic/terapeut
maco
La fel s-a intamplat si la mine. Ulterior mi-au aparut si pe fata ceea ce este mult mai groaznic. Macar pe maini nu se vedea. Acum fac si eu tot felul de tratamente. Iti dau insa niste sfaturi. Cu siguranta te manaca foarte tare bratele, incearca pe cat posibil sa nu te scarpini altfel risti sa ti se infecteze. Sa nu te speli cu apa fierbine si pe cat posibil dusul sa fie cat mai scurt sai cu apa calduta. Dupa dus sa iti hidratezi f bine pielea dar atentie cu o crema fara parfumuri si sa nu fie din extracte de plante, Du-te daca vrei la Sensi blu si i-ati o crema pentru piele atopica sau f uscata (o crema hipoalergenica). Crema sa o folosesti zilnic. In ceea ce priveste sapunul incearca unul cremos sau Dove solid sau mai este unul de la Avene dar este mai scump. Imbraca-te numai cu haine din bumbac si pe cat posibil albe si mai largute ca pielea sa poata respira. In camera sa nu fie foarte cald si fara umiditate crescuta. Incearca pe cat posibil sa eviti sa consumi alune, nuci, ciocolata, peste, coca-cola. Stiu ca este foarte greu si sper din tot sufletul sa nu se extinda. Incearca sa elimini din camera in care dormi jucariile din pus flori in ghiveci sau alte surse care retin praful. Sper sa treaca si sa nu mai ai probleme. Ar fi indicat sa iti faci si testele la alergeni, dar daca il faci sa ii spui sa te testeze si la alimente pentru ca in general dermatitele se fac de la alergia la alimente sau acarieni si praf de casa. Sanatate
0
09-03-2009, ora 12:24
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Apropos
in ceea ce priveste detergentul de rufe, sa ai un detergent hipoalergenic, pentru piele senibila iar lenjeria de pat sa fie spalata cat mai des si la o temperatura mai mare de 65 grade. Si un lucru f important sa nu porti haine din lana direct pe piele.
0
09-03-2009, ora 12:53
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Pai legat de detergent si sapun, mi-a dat domnul doctor sa folosesc ca detergent Dermalin si sapun Sebamed, iar crema de corp una de la Deuteria.Sper sa nu imi apara pe fata.Multumesc mult de sfaturi.
0
16-03-2009, ora 09:29
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Dukky cum te simti? Ti-a trecut dermatita?
Ca eu nu stiu ce sa ma mai fac, sunt disperata.
0
16-03-2009, ora 21:27
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Ma dau de o saptamana cu crema(Dermovate)..pot sa spun ca se vede fff putin o schimabre. In schimb mi-e foarte greu sa mananc fara sare( datorita injectiei Diprophos) si iau pastile+regimul alimentar, Merg sap.viitoare sa imi fac acel test sa vad la ce sunt alergica. Dar la tine/dvs. e grav rau ? Din fericire pe fata nu mi-au aparut.La ce sunteti alergica ? Sanatate !
0
17-03-2009, ora 14:28
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Eu din pacate sunt alergica la f multi alergeni. Luni o sa imi refac si eu testele sa vad daca a mai aparut vreo schimbare fata de anul trecut. In plus o sa imi fac toate analizele sa vad daca exista si un alt factor care face ca aceasta dermatita sa nu mai dispara. Din pacate da, e grav in sensul ca mie dermatiata mi-a aparut acum pe fata, putin pe brate si pe spate. Si mie la inceput mi-a aparut numai pe brate eram foarte rau dar dupa un tratament de o saptamana mi-a disparut complet insa dupa ceva timp mi-a aparut pe fata. Din cate stiu eu sau cel putin asa am citit ca dermatita nu se vindeca practic, doar iti dispare aceasta iritatie dar apoi dupa un timp reapare. Oricum f mare atentie la cremele cu cortizon care folosite mai mult timp pot sa creeze probleme mai grave. Eu acum fac un tratament homepatic, nu stiu daca procedez bine si daca o sa ma vindec dar din cate m-am documentat acest tratament poate sa vindece dermatita. Spar sa fie asa. Singurul lucru este ca trebuie sa ai f mare rabdare pentru ca tratamentul dureaza mai mult timp. Sper sa fie bine si iti doresc si tie multa sanatate. La fel si tuturor celor care se confrunta cu o astfel de problema si nu numai. Apropos de faptul ca nu mananci sarat si eu am avut un astfel de regim si stiu ca e groaznic. Incearca la salate sa pui suc de lamaie asa nu vei simti chiar asa de tare lipsa de sare.
0
17-03-2009, ora 14:53
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Tocmai ma uitam pe net la anumite produse. Iti dau un sfat: ininte sa cumperi ceva de la farmacie chiar daca ti-a prescris medicul mai bine uita-te pe net si vezi ce scrie despre el. Si atentie la ce medic mergi, ca imi pare rau sa zic asta dar uni is paraleli cu medicina. Eu am fost la f multi medici pt problema cu alergia si dermatita si nu au facut decat sa imi dea tot felul de porcarii care mi-au facut mai mult rau. Ce mi se pare mie ciudat la uni medici este ca iti dau tot felul de medicamente fara sa iti faca analize. Sa ai grija. Eu de exemplu in urma cu un an am fost la medic pentru ca imi aparuse aceasta dermatita, pe langa pastile mi-a dat si o crema care fusese interzisa in alte tari din motivul ca producea cancer de piele. Asa ca mare ATENTIE la ce medic mergi si ce tratament iti da.
0
17-03-2009, ora 21:35
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Eu am aceste pete din 2007 si doar pe maini s-au extins in tot acest timp. Sunt din jud.HD, dar am fost la doctorul Nedelcu Ioan din Bucuresti.A cautat mama mea sa ma duca la unul bun din cate am auzit/citit.(fac de abia 18 ani). Ce parere aveti de el? De cand tin regim si ma dau cu crema+pastilele respective nu mai sunt atata de "saritoare-n ochi'. Abia astept sa merg sa vad la ce sunt alergica. Cam dupa cat timp v-au aparut pe fata? Multa sanatate va doresc !
0
17-03-2009, ora 21:40
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
Si cum arata petele dvs? la mine se vede o depigmentare fata de restul mainii si uneori sunt aspre.ma mananca doar cand fac baie.
0
18-03-2009, ora 09:43
maco
Nu este medic/terapeut
maco
buna dukky. Eu am 26 de ani iar aceste pete le am de un an. Petele mele sunt rosii iar uneori nici nu se mai vad doar ca pielea ramane aspra si sunt putin mai inchise la culoare decat pielea mea (putin maronii). Eu mi-am facut testele de alergie la cj si luni merg sa le refac. Poate mie mi-a aparut si pe fata pentru ca sunt alergica la multi alergeni. Despre dr. Nedelcu eu am auzit ca este f bun. Acum nu stiu ce sa zic. Pe fata mi-au aparut dupa cateva luni. Iti doresc multa sanatate.
0
18-03-2009, ora 09:45
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Apropos ce pastile iei?
Eu am luat Xyzal
0
18-03-2009, ora 12:49
Inna5
Nu este medic/terapeut
Inna5
buna
fetita mea are 2anisor si de 2 saptamini ia esit niste besicute marunt dar n-o ustura n-o maninca. am unso cu diferite cremuri si еще numai trec. ce pot face?
0
18-03-2009, ora 20:46
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
pt. MACO uite tratamentul meu : 1) Diprophos suspensie in ziua 1, ziua 15 si ziua 35 de tratament.
2) Nizoral 1 tableta seara timp de 10 zile-seara dupa masa
3) Telfast primele 5 zile 2 tablete/zi, 1 dimineata, alta seara. iar apoi 1 comprimat pe zi timp de 10 zile
4) Metronidazol 2 tablete/zi timp de 10 zile
5)Calciu lactic 4 tablete pe zi, 20 zile pe luna, timp de 3-4 luni
6)Magneziu Forte 2 tablete dimineata, 3-4 luni.
7) Crema DERMOVATE dat seara de seara pana dispar.
Pana sa incep tratamentul cand faceam baie mi se inrosau si ma mancau, dar doar dupa baie, in rest nu. Acum de cand sunt la tratament nu mi se mai inrosesc, nu ma mai mananca.Observ oricum o imbunatatire, nu mai sunt atat de albe. Pe saptamana viitoare voi face si eu test sa vad. Dar cum se face acel test ? Pupici si sanatate.
0
19-03-2009, ora 12:39
maco
Nu este medic/terapeut
maco
exista doua tipuri de teste:

Teste cutanate

Test cutanat Se bazează pe folosirea unei doze mici de alergen, care se amplasează pe piele sau se injectează intradermic pentru a urmări dacă apare o reacţie alergică locală. Sunt disponibile trei tipuri de teste cutanate:

Testul prick: se plasează pe piele o picătură de soluţie diluată de alergen şi se efectuează scarificarea sau înţeparea tegumentului subiacent, pentru a permite pătrunderea soluţiei în piele. Testul este pozitiv pentru alergenul respectiv dacă apare o induraţie sau înroşire pruriginoasă a pielii la locul de contact.
Testul intradermic: Se injectează intradermic o cantitate mică de soluţie diluată de alergen şi se urmăreşte dacă apare sau nu o reacţie inflamatorie locală, similară cu cea descrisă la testul prick. Este un test mai sensibil decât testul prick, dar cu un procent mai mare de reacţii fals pozitive.
Testul patch: se aplică pe piele un plasture pe care s-a plasat o doză mică de alergen şi se menţine pe piele timp de 24-72 de ore, urmărind apariţia reacţiei cutanate locale.
Avantajele testelor cutanate

sunt uşor de realizat şi mai ieftine decât testele sanguine
au sensibilitate mai mare faţă de anumite tipuri de alergene, cum sunt alergenele inhalatorii (praf, polen, păr de animale etc.)
rezultatele sunt rapid disponibile, imediat după încheierea testării
Dezavantajele testelor cutanate

sunt teste invazive şi prezintă riscul de a declanşa o reacţie alergică severă, numită anafilaxie, care poate merge pâna la şoc anafilactic şi deces. Cu toate că astfel de reacţii sunt rare, acest tip de teste necesită disponibilitatea asistenţei medicale de urgenţă, în eventualitatea apariţiei reacţiilor cu potenţial fatal.
sunt influenţate de administrarea anumitor medicamente (de ex. antidepresive sau antihistaminice) şi de aceea nu pot fi folosite la bolnavii la care nu este posibilă întreruperea medicaţiei
nu pot depista alergiile la diverse alimente, pentru care poate fi necesară efectuarea unor investigaţii suplimentare
interpretarea lor este influenţată de prezenţa afecţiunilor dermatologice preexistente (eczeme, urticarie etc.)

Teste sanguine

Sunt teste indirecte, bazate pe detectarea în sânge a anticorpilor produşi de organism ca răspuns faţă de un alergen specific. Măsoară concentraţia sanguină a anticorpilor de tip IgE faţă de alergene specifice. Există mai multe tipuri de teste de identificare a alergenelor, în funcţie de metoda de măsurare: testul de radioimunoabsorbţie (RIA), teste de imunocaptare, de imunofluorescenţă, testarea antigenică multiplă simultană şi reacţia ELISA (imunoabsorbţia enzimelor linkate). Un test sanguin se consideră pozitiv dacă titrul (concentraţia) IgE pentru un tip specific de alergen este de cel puţin 4 ori mai mare faţă de valorile normale.

Avantajele testelor sanguine

Se pot folosi în cazurile în care, din diverse motive, nu se pot efectua teste cutanate (boli dermatologice preexistente, anafilaxie severă în antecedente, medicaţie care nu poate fi întreruptă etc.).
Nu sunt afectate de administrarea de medicamente (de ex. antidepresive, antihistaminice) şi se pot folosi la bolnavii la care nu se poate întrerupe medicaţia pentru a efectua testarea.
Nu prezintă risc de a provoca reacţii alergice, nefiind teste invazive. Se pot folosi şi la persoanele care au prezentat reacţii alergice severe în antecedente.
Se pot folosi pentru depistarea alergiei faţă de latex (înainte de intervenţii chirurgicale, dacă au existat expuneri frecvente în antecedente).
Sunt mai eficiente în depistarea alergiilor alimentare, comparativ cu testele cutanate.
Dezavantajele testelor sanguine

Sunt mai puţin sensibile decât testele cutanate (uneori testele cutanate pot fi pozitive, iar testul sanguin negativ).
Rezultatele nu sunt rapid disponibile, ci după o perioadă de timp, în general 7 zile.
Sunt mai scumpe decât testele cutanate.
0
29-03-2009, ora 10:22
Gavaniuc
Nu este medic/terapeut
Gavaniuc
am si eu o problema asemanatoare.Mi-a aparut pe fata un fel de alergie, in jurul ochilor pe frunte si obraji.
Am fost la multi medici dar majoritatea au incercat experiente cu diverse unguente.Singurul unguent care ma ajuta este Dermovat.Totusi am inteles ca folosinta lui pe o perioada lunga este daunatoare, m-ai ales la ochi.As dori un sfat, o recomandare a unui medic specialist, un inlocuitor pentru Dermovat.
0
29-03-2009, ora 19:53
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
eu am fost la dr.Nedelcu Ioan(Bucuresti). Eu m-am dat timp de 3 sap seara de seara cu Dermovate dar acum am facut pauza de 3 zile...m-a pus pe ganduri pt.ca petele care erau albe s-au inrosit...si ma dor daca strang putin pielea...
0
01-04-2009, ora 14:33
maco
Nu este medic/terapeut
maco
buna dukky
Daca stranuti, iti curge nasul, ti se inrosesc ochii, ti se umfla si te mananca inseamna ca esti alergica. Asta in plus pe langa problema cu mainile si cel mai bine ar fi sa mergi la un medic alergolog. Multa sanatate.
0
01-04-2009, ora 21:07
dukky
Nu este medic/terapeut
dukky
nu am nicio simptoma precizata mai sus. doar ca s-au inrosit.
0
02-04-2009, ora 09:16
maco
Nu este medic/terapeut
maco
atunci probabil ca ceea ce ai tu nu este o dermatita alergica, si e doar o problema dermatologica. Oricum mi se pare anormal ca ti s-a inrosit mana, eu personal nu asi mai folosi aceea crema. Iti doresc multa sanatate si incearca sa ceri parerea si unui alt medic.
0
14-04-2010, ora 18:12
ankahy
Nu este medic/terapeut
ankahy
buna, si eu am o dermatita alergica dar se manifesta putin altfel: imi ies pe piele niste dungi umflate care mai intai ma ustura iar apoi ma mananca rau. Aceasta urticare imi iese de ex pe spate, dureaza 10-15 min, trece si apare in alta zona, (pe maini, picioare, fata, burta, ),... si tot asa de-alungul intregii zile dar cel mai tare seara. Aveti vreo parere?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  •