Noi medicamente pentru dermatita atopică

©

Autor:

Noi medicamente pentru dermatita atopică
Două noi medicamente pentru dermatita atopică ar putea îmbunătăți opțiunile de tratament pentru cei care se confruntă cu această problemă.
Dupilumab (Dupixent), primul biologic pentru dermatita atopică, a fost aprobat în martie de către FDA pentru tratamentul dermatitei atopice severe sau moderate. Tratamentul injectail poate fi utilizat cu sau fără corticosteroizi topici.

Crisaborol (Eucrisa) este inhibitor al fosfodiesterazei de tip 4 (PDE4), aprobat în decembrie 2016 pentru tratamentul dermatitei atopice ușoare și moderate la pacienții cu vârsta de peste 2 ani. Este primul medicament antiinflamator aprobat cu aceste indicații în ultimii mai bine de 15 ani.

Dupilumab a întrecut așteptările chiar în ciuda faptului că, fiind injectabil, nu a fost preferat de unii pacienți. Pentru Crisaborol, se recomandă un curs ușor de steroizi topici inițial, iar unguentele să nu fie aplicate pe pielea inflamată acut deoarece pacienții uneori raportează senzație de usturime. 

Mai sunt și alte astfel de medicamente în studii clinice, inclusiv câțiva anticorpi monoclonali. Unii sunt în stadiul 2 de testare, dar unul – tralokinumab, care țintește receptorul interleukinei-13, a ajuns deja în faza 3.

Inhibitorul enzimei JAK, Upadacitinib (ABT-494), este studiat ca terapie zilnică pentru dermatita atopică, iar pacienții ar prefera formula orală în locul celei injectabile. ABT-494 este la finalul fazei 2b de studiu, iar faza 3 va începe anul acesta.

Dermatita atopică este o afecțiune destul de frecventă a pielii. Nu se cunosc încă exact cauzele dermatitei atopice, dar ar putea fi vorba de o combinație de factori genetici și nu numai. Astfel, unele variații genetice pot afecta abilitatea pieli de a conferi protecție, permițând ca pielea să fie afectată de factori de mediu, agenți iritanți sau alergeni. Simptomele sunt pielea uscată și solzoasă, roșeață, prurit, piele crăpată, rash, cruste sau leziuni. Apare de obicei la copii, dar poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Tratamentul general presupune măsuri generale de protecție și îngrijire a pielii, unguente pentru repararea pielii și controlul pruritului, medicamente pentru prevenirea infecției, tratament pentru controlul inflamațiilor etc.

Sursa: Medscape

Data actualizare: 14-11-2019 | creare: 28-03-2018 | Vizite: 6066
Bibliografie
New Drugs for Atopic Dermatitis Boost Treatment Options https://www.medscape.com/viewarticle/887732
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Importanța produselor emoliente pentru pielea cu dermatită atopică
  • Prevenirea rezistenței la antibiotice – Ghid pentru pacienți!
  • Efectul nocebo al unui medicament – influențat de prețul lui?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum