Acupunctura ar putea trata afecțiunile dermatologice

©

Autor: Redacția ROmedic

Acupunctura ar putea trata afecțiunile dermatologice
Studiile clinice au arătat că acupunctura ar putea avea efecte benefice în tratarea diferitelor afecțiuni dermatologice, precum dermatitele, pruritul sau urticaria, efecte chiar mai pronunțate decât în cazul tratamentelor uzuale.

Acupunctura este o tehnică medicală complementară, utilizată în special pentru ameliorarea durerilor.

O meta-analiză realizată în cadrul Universității din California, denumită Acupunctura ca modalitate de tratament în Dermatologie: Meta-analiză a integrat un număr de 24 de studii privind utilizarea tehnicilor de acupunctură ca modalitate primară de tratament pentru o serie de afecțiuni dermatologice.

Varianta completă a analizei sistematice va fi publicată în Journal of Alternative and Complementary Medicine pe data de 14 august a.c. Efectele benefice ale tehnicii complementare au fost studiate comparativ cu metodele uzuale de tratament ale respectivelor boli, cu acupunctura placebo și lipsa oricărui tratament.

Rezultatele statistice au arătat ameliorări semnificative ale afecțiunilor pacienților, inclusiv în cazul comparării acupuncturii cu tratamentul placebo. În cazul tratamentului placebo, acele de acupunctură sunt inserate, însă în zone diferite de locul afectat ce necesită tratament.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 16-07-2015 | creare: 16-07-2015 | Vizite: 4224
Bibliografie
Acupuncture can improve outcomes in dermatological conditions, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/296806.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • Noi medicamente pentru dermatita atopică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum