Discuții despre TGO, GOT, AST - transaminaza glutamil oxaloacetica serica, aspartat aminotransferaza

24 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
3 mesaje
231 vizite
Tgo/ast 42, 07 copil 1 an si 8 luni
Autor: Selin0907
Ultimul răspuns: 12-03-2021 19:06, postat de Selin0907

Buna ziua ! As dori si eu informații despre un tgo mărit la un copil de un an si 8 luni si care ar fi cauzele unui ficat mărit, saptamana viitoare mergem la ecografie abdominala. Precizez ca fetita are diagnosticul de aplv Multumesc

0 mesaje
274 vizite
TGO si fostfataza alcalina marite copil 1 an si 6 luni
Autor: 22
Postat la data: 25-09-2020

Buna ziua, i-am facut fetitei mele analize de rutina hemoleucograma, analizele de urina, sideremia, calciul ionic seric, vitamina d sunt ok, insa au iesit valori marite tgo 40UI/l si fostfataza alcalina 419 U/l, tgp este in limite. Care ar putea fi cauza? Multumesc frumos!

3 mesaje
495 vizite
Valoarea AST crescuta la copil de 1 an
Autor: Mirka_Lorena
Ultimul răspuns: 22-09-2020 08:12, postat de Mirka_Lorena

Buna ziua! La recomandarea pediatrei (fara a avea vreun simptom, poate doar faptul ca mananca prost de cand ii dau dintii, mai mult suge) i-am facut analize de sange copilului de 1 an si 3 luni. Acum o luna i-a iesit AST crescut - 103 (limita fiind 34). I-am repetat...

0 mesaje
614 vizite
Analize TGO SI TGP
Autor: M9326
Postat la data: 08-12-2019

Imi puteti spune va rog o parere despre aceste analize? AST/GOT 37.2 U/L si ALT/GPT 56 U/L. Multumesc!

3 mesaje
790 vizite
Tgo si tup marit
Autor: Gdiana
Ultimul răspuns: 21-03-2019 07:18, postat de mark2011

Buna ziua. Va rog, ajutati-ma cu o parere, un sfat. Este vorba de mama mea 70 ani care are probleme cu ficatul. La analizele anuale a iesit tgp 75 si tgo 133, în rest glicemie, colesterol bune. Si-a facut o ecografie iar medicul i-a dat sa faca analizele de virus...

0 mesaje
425 vizite
Rezult analiza
Autor: Miruna1999
Postat la data: 30-01-2019

Am facut sapt trecuta un set de analize endocrine dar si generale. In urma lor am obtinut un niver ridicat la tgo(got/asat/ast), anume 91.1. Mentionez ca celelate elemente sunt in limita admisa. La fel daca are vreo influenta am nivelul marit la anti tpo, adica o tiroidita cronica posibila, si...

1 mesaje
2342 vizite
Analize de rutina: AST-TGO extrem de mare
Autor: M.C.P.
Ultimul răspuns: 23-03-2018 10:07, postat de M.C.P.

Buna, Chiar saptamana trecuta mi-am facut niste analize de rutina, doar asa, pentru mine, ca sa vad cum stau, fara sa ma trimita nici un medic. In urma analizelor de sange mi-au aparut niste valori mai mari decat ce le de referinta AST - TGO = 147 UI/l (valoare de referinta: 1-35...

26 mesaje
53153 vizite
TGO si TGP, uree serica
Autor: john1985
Ultimul răspuns: 06-04-2017 13:10, postat de Alexandruciprian

Buna ziua, Am 27 ani, sex masculin, 1.85 m si aprox 103 kg. Dupa ce am fost la o petrecere in noaptea de Sambata spre Duminica dimineata si, recunosc, am baut destul de mult(in special vodka si whiskey), Duminica m-am simtit destul de rau(dureri de cap, stare de discomfort, lipsa de...

9 mesaje
3426 vizite
interpretare analize medicale
Autor: maryna
Ultimul răspuns: 29-03-2017 19:53, postat de sgmaria

tatal meu in varsta de 47 de ani a facut analize din care nu se intelege mare lucru de aceea am apelat la ajutorul dumneavoastra...analizele au iesit asa: 1) electroforeza proteinelor serice( albumina:procent-48% cantitate-3.6g/dl VALOARE NORMALA:54.0-66.0%; alfaglobulina 1: procent1.1% cantitate 0, 08g/dl VALOARE NORMALA 2.0-5.5%; alfaglobulina 2 procent-5.1%, cantitate-...

0 mesaje
1963 vizite
tgo / tgp marite
Autor: f.ioana
Postat la data: 24-03-2017

buna seara. La analize de rutina mi-au iesit valorile TGO 43, 34 ( valori admise 10-40U/L), TGP 78, 48 (10-49 U/L), glicemia 115, 81 mg/dl (74-106mg/dl), colesterol total 246, 10 mg/dl ( maxim admis conform analizelor 200), Anti-TPO 37, 2 Ul/mL (valoarea maxima 35), leucocite 3, 9 (valorile normale conform...

3 mesaje
2580 vizite
Ascarizi, limbrici ?
Autor: CristianCristian12
Ultimul răspuns: 14-04-2016 12:04, postat de valicr

Salut acum 4 luni mi-a venit sa vomit la coltul blocului, a 2-a zi toata ziua am vomitat inclusiv a 3-a zi cand am chemat salvarea, Acolo cica 'gastrita hiperacida' am luat tratament 1 saptamana, am inceput sa vomit iara, fac 4 ture de analize de sange, aflu ca am...

0 mesaje
2684 vizite
interpretare analize- fier, TGO, TGP marite
Autor: marra1
Postat la data: 10-02-2016

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu interpretarea unor analize. Medicul de familie spune ca nu este grav, dar din ce am citit pe net lucrurile pot fi grave. Este vorba de barbat, 37 de ani, 1, 86m, 90 kg, activitate zilnica, conditie fizica buna, alimentatie diversificata, fumator, bautor de...

2 mesaje
4927 vizite
Transaminaze +colesterol +bilirubina marite
Autor: tynatwine
Ultimul răspuns: 03-12-2014 16:39, postat de MARTON

Buna ziua, Am 29 ani, sex masculin, nu sunt consumator de alcool, in schimb sunt fumator si un mare consumator de cafea. Sunt usor supraponderal. Mi-am facut analize in august, iar rezultatele anormale au fost: - Bilirubina 1 (N 1) - Colesterol total 326 (N200) - Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare (MCHC)...

5 mesaje
4396 vizite
transaminaze mari
Autor: lukas1867
Ultimul răspuns: 25-04-2014 19:25, postat de AnaRMD

Buna ziua, Am rafoit putin problemele, discutiile si sfaturil pe aceasta tema-transaminazele mari, multe din ele imi sunt foarte familiare dar tot nu am reusit sa gasesc o explicatie si solutie de a reveni in plaja unor limite normale. Acum 3 ani primele transaminaze mari au fost depistate la analize, valori...

3 mesaje
3222 vizite
tgo tgp mari. se datoreaza consumului de proteine?
Autor: bnk
Ultimul răspuns: 30-09-2013 21:55, postat de psh. ioana.Panculesc

Buna ziua, Rezultat analize tgo 48 (val normala 34) tgp 65 (val normala 55). Am 34 de ani si de 4 luni practic fitness cu un consum de concentrate proteice bisaptamanal (2 masuri de fiecare data) + regim alimentar din alimentatie uzuala (2 gr proteine pe kg corp + 1...

6 mesaje
1157 vizite
interpretare rezultat analize
Autor: adriana sava
Ultimul răspuns: 18-09-2013 17:08, postat de adriana sava

Buna ziua, Azi am ridicat analizele baietulului meu in varsta de 4 ani si 9 luni, am constatat ca, unele analize nu sunt in valori normale. Deoarece medicul de familie este in concediu, va rog daca ma puteti ajuta sa.mi spuneti daca poate fi ceva grav. Analizele care nu sunt...

6 mesaje
4204 vizite
TGO si TGP modificate copil 2 ani
Autor: mari76
Ultimul răspuns: 19-07-2013 15:45, postat de Geaninaleabu

Buna ziua, Am primit rezultatele analizelor ptr. baiatul meu de 2 ani si are urmatoarele valori modificate: creatinina serica 0.53 valorireferinta lab. 0.7-1.30 proteine totale 6.12 val. referinta laborator 6.2-8.0 TGO 66 val. refeinta laborator 0-37 TGP 56 val referinta laborator 0-41 Va rog sa imi spuneti ce investigatii trebuie sa ii fac ptr. a...

3 mesaje
2839 vizite
TGo+TGP marite
Autor: csillar
Ultimul răspuns: 03-06-2011 08:42, postat de nicoletuta

din buletinul de analize pe care l-am primit de curand imi apar niste rezultate iesite din limite, la TGO in loc de 5-34 am 47, iar la TGP in loc de 5-55 am 73. medicul meu de familie este in concediu si as vrea un raspuns mai curand sa vad...

15 mesaje
22413 vizite
dupa ce mi-am facut analize la sange, m-am speriat
Autor: nicholas70
Ultimul răspuns: 13-05-2011 14:51, postat de sabinuk

Buna ziua! Astazi am facut analize la sange si m-am speriat dupa ce am vazut rezultatele, TGO-97, TGP-250, COLESTEROL259, TRIGLICERIDE-150, va rog spunetimi ce sa fac pentru a micsora aceste valori. Multumesc.

3 mesaje
1868 vizite
tgo tgp
Autor: clipaa
Ultimul răspuns: 07-06-2010 09:11, postat de Dr. Ana-Maria Slanin

azi mi-am ridicat analizele medicale si incep sa fiu ingrozita..valorea TGO este 45.7 iar a TGP este 60.4, in conditiile in care de aproximativ 2 luni sunt la regim alimentar si tratament cu silimarina. Mi-e fricasa nu am o boala grava de ficat.In urma cu vreo 5-6 ani am fost...

6 mesaje
4177 vizite
TGO si TGP
Autor: radu4
Ultimul răspuns: 11-03-2010 15:45, postat de MikyStef

Mi-am facut si eu testarea aceea generala, ca tot romanu', si mi-a iesit la primul test TGP 104 (trebuia maxim 41). La vreo saptamana jumate am facut un test mult mai amanuntit, inclusiv pentru depistarea virusilor hepatitei, si care a iesit aproape perfect - negativ la virusi hepatici si excelent...

3 mesaje
2524 vizite
Analize medicame... tgo, tgp si trigliceride
Autor: radu 81
Ultimul răspuns: 29-10-2009 20:37, postat de geta51

Buna ziua ! In urma efectuarii analizelor anuale, au rezultat valori marite la urmatoarele analize: - TGO(AST)=40 - TGP(ALT)=98 - Trigliceride=221 Mentionez ca restul analizelor sunt in limitele admise(de pe buletinul de analiza). Va rog respectuos sa aveti amabilitatea unui raspuns de specialitate. Apreciez foarte mult utilitatea acestui site si...

4 mesaje
1931 vizite
tgo, tgp, gama gt mare
Autor: aabb
Postat la data: 11-01-2008

Daca anticorpi HCV si HBS mi au iesit negativ dar TGO-50, TGP-120, Gama GT-170 pot avea hepatita B sau C? Este nevoie sa fac o viremie pt hepatita B si C? Ce ma sfatuiti sa fac?

3 mesaje
2051 vizite
TGO SI TGP
Autor: petcu_nicoletamonica
Postat la data: 15-10-2007

Va rog frumos as vrea sa stiu cat e de grav sau foarte grav este faptul ca tgo=1102 si tgp=1192 la un copil cu handicap de gradul 1 si nu in ultimul rand cu o severa anemie iar hemoglobina 4 dar dupa transfuzie de sange isi revine catusi de cat....

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.