Probleme de sănătate. transaminazele tot timpul ba se apropie de normal și iar se ridică

09-12-2021
Brandis
Nu este medic/terapeut
Brandis
Bună seara. Vă scriu cu speranța că voi primi careva sfaturi, pentru că sunt disperată.
În anul 2010 mi-au înlăturat vezica biiară (fierea). Până în anul 2016 analizele /transaminaze s.a. au fost în normă.
Din 2016 au început a se ridica Asat, Alat, ggt, fosfataza alcalină, vsh.Dureri nu aveam deloc. În 2018- ficatul puțin mărit și transaminaze mărite.Timp de 2 ani am făcut diferite analize: Marcheri hepatici /de 4 ori/ - negativi. Boli autoimune, oncologie, paraziți - rezultate toate bune.Gastroenterologul m-a diagnosticat cu -hepatită cronică de etiologie nedeterminată. Tratamente am făcut diferite. Acum transaminazele sunt: Alat-72;Asat-68;ggt-310;FA-300.
Si tot timpul ba se apropie de normal și iar se ridică.În rest biochimia e tot în normă. Respect dieta nr.5.Alcool-nu, fumat-nu. Vreau sa specific ca din 2010 primesc clonazepam /2 mg/ - 1/4, dimineața și seara.Aveam niste disfuncții organice vegetative groaznice.Tratamentul mi l-a prescris medicul psihoneurolog, epilepolog /doctor în științe medicale/. În acest răstimp am încercat de 2 ori sa las clonazepamul, dar problemele reveneau. Medicul mi-a zis sa urmez tratamentul în continuare, ca doza este ca pentru un copil de 3 ani.Acum gastrologul zice ca e hepatită medicamentoasă si trebuie de scos clonazepamul.Medicul neurolog epilepolog, spune că nu se poate, că pricina transaminazelor mărite e de la altceva.
Am făcut colonoscopia -e tot bine. La endoscopie - gastrită antrală cu focare de atrofie și exces de bilă în stomac, gastroreflux. La ambii rinichi am avut chisturi -mi-au facut puncție cu sclerozare /laparascopia nu era posiil din cauza transaminazelor.
Acum stau și mă gândesc ce sa fac și care medic are dreptate.Retrăiesc f.mult pentru ficat, însa medicul imi spune ca nu e de la clonazepam.Poate sa fie ceva ereditar? Vă implor, dacă citeșe acest mesaj un specialist în domeniu - psihoneurolog, gastrolog, din tot sufletul vă rog ajutați-mă. Îmi cer iertare pentru mesajul lung și obositor. Toate cele bune.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Enzimele hepatice - ce sunt și când sunt crescute
  • Aspartataminotransferaza (TGO / GOT / ASAT / AST) crescută - cauze
  • TGP şi TGO mărite - cauze posibile şi explicaţii (transaminazele)
  •