Diagnostic - am halucinații auditive și vizuale dar sunt lucid

31-01-2024
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Bună seara ce diagnostic as putea sa am ? Am halucinații auditive și vizuale dar sunt mai lucid ca lucizi și cu tratament și fără nu am avut niciodată delir...poate fi schizofrenie sau depresie pshiotica ? Mie greu sa cred ca as avea schizofrenie.gândesc mai ceva ca un om normal
2 comentarii
0
01-02-2024, ora 09:52
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Halucinațiile, atât auditive cât și vizuale, pot fi simptome ale unor afecțiuni variate și nu sunt specifice exclusiv unui singur diagnostic. Luciditatea ta în ciuda prezenței halucinațiilor este un aspect important de luat în considerare. Diferitele condiții care pot avea ca simptome halucinații includ, dar nu se limitează la:

1. Tulburări psihotice: Includ schizofrenia și tulburările schizoafective, unde halucinațiile sunt o caracteristică comună. Totuși, schizofrenia implică și alte simptome, precum deliruri, gândire dezorganizată și simptome negative (de exemplu, retragerea socială, lipsa emoției).

2. Depresia cu caracteristici psihotice: Unele persoane cu depresie severă pot experimenta halucinații sau deliruri, dar acestea sunt strict legate de teme depresive.

3. Tulburări de spectru bipolar: În episodurile maniacale sau depresive severe, pot apărea halucinații sau deliruri.

4. Tulburări neurologice: Anumite condiții neurologice, cum ar fi epilepsia din lobul temporal sau boala Parkinson, pot cauza halucinații.

5. Stări induse de substanțe: Consumul sau retragerea de la anumite substanțe, inclusiv alcoolul, drogurile ilegale sau chiar unele medicamente, pot provoca halucinații temporare.

6. Tulburări de somn: Paralizia în somn și tulburările de somn REM pot fi asociate cu halucinații vizuale sau auditive.

Este important să reții că prezența halucinațiilor nu înseamnă automat că ai schizofrenie sau o altă tulburare psihotică majoră. Evaluarea amănunțită de către un profesionist în sănătatea mintală, cum ar fi un psihiatru, este esențială pentru a stabili un diagnostic corect. Aceasta va include de obicei o discuție detaliată despre simptomele tale, istoricul medical și poate și anumite teste sau evaluări.

Tratamentul va depinde de cauza de bază a halucinațiilor și poate include medicamente, terapie, intervenții de sprijin sau o combinație a acestora. Încurajez să discuți deschis și sincer cu un specialist despre experiențele tale pentru a primi îngrijirea adecvată.
0
19-02-2024, ora 13:04
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Sunt o multime de motive pentru care ai putea avea halucinatii! E nevoie sa mergi la un consult psihiatric si neurologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hărți corporale ale halucinațiilor, create de psihologii britanici
  •