Diagnostic real?!

19-10-2007
knd
Nu este medic/terapeut
knd
Buna ziua,
De cand eram mica incerc sa gasesc cauza unor lesinuri si nu prea le-am gasit, desi am facut nenumarate analize.Au fost diagnosticate ca lipotimii. Se manifesta asemanator cu cele ale unei lipotimii, dar nu prea s-au rezolvat la administrarea calciului: senzatie de cald, transpiratii bruste, ameteli, "lipsa de aer", se intensifica bataile inimii, stele albe, si daca lipsa auzului se prelungeste lesin si imi revin foarte greu. Nu sunt dese adica 2-3 pe luna media pe an, dar de cativa ani am reusit sa nu mai ating stadiul de lesin, deoarece am observat ca imi revin la frig, dar unul ca in frigider.Dupa ce ma simt mai bine de fiecare data urinez foarte des timp de jumatate de ora. Acum 2 ani, la stetoscop un internist a auzit ceva si am facut un doppler. Rezultatul: prolaps de tricuspida, fara tratament. Insa, tot la stetoscop, in cadrul unui consult( pentru o cervicala care mi-a dat necazuri) un domn cardiolog de la Floreasca mi-a spus ca aude altceva decat diagnosticul dat si mi-a recomandat sa ma vada la cabinetul sau. Nu am fost.
De aproximativ jumatate de an am dureri in fiecare zi in zona inimii, iar uneori simt ca mi se pune un "nod" undeva in inima si ma doare, batai neregulate, lipsa de aer, ameteli. O singura data acestea au fost insotite si de dureri in toata partea stanga cu mana cu tot, dureri abdominale ameteli si apoi greturi. Mi-a trecut cu greu, dar a trecut. Nu am fumat niciodata, de la alcool ma simt mai rau, iar la cafeaua-ceai care imi mai crestea un pic tensiunea-sunt hipo-am renuntat.
In general iau calciu, magneziu si potasiu ca am observat ca ma simt mai bine la administrarea de electroliti. Recent mi s-a facut extrem de rau de la fumul de tigara, inima o luase razna, nu-mi mai reveneam, nu puteam sa respir, respiratia nu se sincroniza cu bataile inimii.
Mentionez ca acum 3 ani-la 25 ani am descoperit un vonWillebrand, iar mama este cardiaca.
Intrebarea mea este daca aceste semne sunt datorate diagnosticului precizat, si daca exista tratament.
Astept cu nerabdare parerea si sfaturile dumneavoastra.
Multumesc mult.
2 comentarii
0
21-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Intrebati daca aceste semne se datoreaza diagnosticului precizat- la care diagnostic va referiti, fiindca de fapt exceptind boala von Willebrand nu vorbiti despre un alt diagnostic... Simptomele dv se pot datora unei aritmii cardiace; ati avut vreodata ocazia sa vi se faca un EKG in timpul unei astfel de crize? De exemplu, ati ajuns vreodata la urgenta sau la o camera de garda, sau ati avut o astfel de criza in timpul unei internari in spital, etc? Daca nu, ar trebui sa stiti ca o astfel de tulburare poate sa nu arate nimic anormal intre crize. Sfatul meu ar fi sa vedeti un internist sau un cardiolog, si sa mergeti pina la capat cu investigatiile. Mergeti la acelasi medic, si urmati toti pasii de diagnostic. In final daca nu se vede nimic, va poate recomanda o monitorizare Holter- acesta este un aparat asemenator EKG, dar pe care pacientul il poarta si acasa, in asa fel incit sa "prinda" momentul aparitiei unei crize. Astfel, dupa aceea se poate vedea despre ce a fost vorba. Atentie la calciu, potasiu fara recomandare medicala- prea mult din acesti electroliti poate fi daunator. In concluzie, alegeti un specialist- internist sau cardiolog- si urmati toti pasii de diagnostic si tratament pe care vi-i prescrie. Este important.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
24-10-2007, ora 00:00
knd
Nu este medic/terapeut
knd
Va multumesc mult de tot. Va voi urma sfaturile. Intr-adevar in timpul acestor crize nu am aviut ocazia sa mi se faca EKG. Ma refeream la diagnosticul prolaps de tricuspida. In acest weekend din nefericire lucrurile au evoluat in rau si va fi urgent consultul unui cardiolog si mai ales o monitorizare Holter.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi, mai ales ca si eu banuiam ca este vorba de o aritmie cardiaca dupa semnele acestui weekend: durere in zona inimii, dificultati majore in respiratie, durere abdominala, neliniste generala, urinat f.des, imposibilitatea de a sta culcata, ci doar intr-o anumita pozitie.
Voi continua investigatiile.

Va urez mult succes in cariera si sanatate si dumneavoastra,

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •