Dupa o baie fierbinte, mai aveam putin si lesinam

01-10-2011
Bogdan V
Nu este medic/terapeut
Bogdan V
buna ziua, aseara am facut o baie fierbinte, dupa ce am iesit din baie mai aveam putin si lesinam si ma simnteam si slabit, si pulsu imi crescuse foarte mult cred ca imi ajungese la 120. toate bune mi-am mai revenit. mi-am luat pulsu in dimineata asta il aveam 60 si tensiunea 125 / 68... in general am tensiunea 110 / 62. Nu consum cafea nici alcool nici tutun. am cat de cat mesele regulate, apa consum intre 1.5 -2 litrii pe zi. aseara nu am putut sa dorm de loc, aveam o frica ca o sa patesc ceva... ca asi avea ceva la inima, ca nu se contracta bine. in urma cu cate-va luni am fost la cardiologie si am facut analize mi-a spus ca e perfect sanatosa, apoi am fost si la spital si acolo mi sa facut un ekg si ma ascultat de vro 4 ori mi-a spus la fel ca nam nimica la inima. dar eu tot traiesc cu impresia ca asi avea ceva la inima. Crede-ti ca ar trebui sa am ingrijorez dupa baia de aseara? si cum asi putea scap de frica asta continuie care o am in cap, ca nu se contracta cum trebuie. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! va multumesc!
11 comentarii
0
01-10-2011, ora 13:35
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
intrebare:
- ati mancat ceva sau Nu, inainte de baie?
- glicemia e ok?
- aveti pe cineva in familie cu diabet?
Sanatate.
0
01-10-2011, ora 13:49
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Par a fi atacuri de panica. Nu aveti absolut nimic la inima, totul este numai in mintea dvs. Duceti-va la un psihiatru sa va dea niste anxiolitice, eventual si un antidepresiv.

Sanatate!
0
01-10-2011, ora 14:41
Bogdan V
Nu este medic/terapeut
Bogdan V
sebesuldejos, programu meselor mele este cam asa : dimineata cand ma trezesc beau 0, 5 apa, apoi peste juma de ora manac 2 mere, sau depinde ce fructe am. in juru orei de 14-16 mancare gatita, apoi seara pe la 6-7 un fruct, si consum foarte multa apa. matusimea si unchimiu au diabt... dar in familie la mine nu este nimeni, doar ca tata e bolnav cardic... si ma ascultat de cate-va ori si mi-a zis ca bate perfect.


the_eye asa mj-a spus si tata-l meu, problema este ca nu prea dispun de bani necesari sa merg la doctor. nici nu stiu ce sa mai fac...

Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns!
0
01-10-2011, ora 15:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Bogdan, nu ai nevoie de bani ca sa mergi la psihiatru. Te prezinti la medicul de familie si ii spui ca ai nevoie de o trimitere la un medic psihiatru (alege unul la un spital/policlinica mai aproape de tine). Te duci cu acea trimitere la psihiatru si eventual cu adeverinta de elev/student/salariat sau dovada ca ti-ai platit CAS-ul si consultatia va fi gratuita, la fel si medicamentele pe care o sa ti le prescrie. O sa achiti la farmacie o suma simbolica pe ele, gen 2 lei (vezi sa iti iei buletinul la tine) sau chiar nimic. O sa vezi, daca iei un anxiolitic o sa ti se amelioreze starile astea.
0
01-10-2011, ora 18:28
Bogdan V
Nu este medic/terapeut
Bogdan V
the_eye la mine este o problema. nu am medic de familie, si nu muncesc pe nicaieri... si chiar nu stiu ce sa mai fac...
0
01-10-2011, ora 18:49
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut !

Parerea mea este ca daca exista astfel de episoade nu trebuie sa te complici cu medicamente.
De pilda dusurile prelungite cu apa calda acidifiaza sangele, scad testosteronul. Iar daca nu ai o rezerva de alcalinitate (evident adusa in dieta de alimentele alcaline), devii imediat vulnerabil si te "inmoi" cum bate vantul - daca s-a infipt cineva in tine si te-ai speriat sa zicem

Asta e doar un fir pe care ai putea sa mergi pas cu pas cautand noi informatii. Insa cand te apleci si cercetezi mai cu atentie, vezi ca multe din alimentele alcalinizante, sunt cele previn cresterea glicemiei. Afli despre prevenirea excesului de carbo si cresterea testosteronului, aportul de magneziu si omega 3 etc.

Adica evenimentele de genul asta pot deveni ceva tranzitoriu daca inveti si pui in practica niste reguli de baza a unei vieti sanatoase.
0
01-10-2011, ora 19:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
De fapt alimente ALCALINIZANTE pentru sange faceam referire. Ca si lamaia este acidifianta pentru stomac, dar alcalinizeaza sangele.
0
01-10-2011, ora 20:27
Bogdan V
Nu este medic/terapeut
Bogdan V
Rica Venturiano, va multumesc ptr. raspuns, ce crede-ti ca ar trebui sa fac in cazul acesta? si ar trebui sa ma ingrijorez?
0
01-10-2011, ora 20:37
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cred ca ai putea sa citesti ultimele mele mesaje in care am mai vorbit sau am pus link unde am detaliat niste banalitati foarte utile. Dar in egala masura trebuie sa ceri o parere avizata (nu stiu cat de usor o sa gasesti).
0
01-10-2011, ora 21:30
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Bogdan, iti alegi un medic de familie din zona in care stai si te duci si te inscrii la el, e foarte simplu.
In afara de asta, te duci la CASMB si intrebi de ce acte ai nevoie ca sa te inscrii ca si asigurat la ei. In principiu, iti vor cere adeverinta de venit pe ultimii 5 ani, care se ia de la Administratia Financiara a sectorului de care apartii, si certificat constatator de la Registrul Comertului (ca nu ai avut firma). Va trebui sa achiti CAS-ul apoi la CASMB probabil si pe o scurta perioada retroactiv, de cand nu mai esti asigurat (adica probabil de cand ai terminat liceul) si in fiecare luna, pentru persoanele fizice fara venit, suma de 37 lei. Si uite asa, alergi prin oras cateva zile dupa acte, dar te alegi cu asigurare de sanatate si doctor de familie si beneficiezi de consultatii si medicamente gratuite (sau compensate).

Sediul CASMB este pe strada Titeica nr. 142, sector 2. Urci la etajul 1 si pe stanga e biroul pentru depunere acte persoane fizice fara venit. Ca sa fii sigur ca le duci tot ce iti cer, intreaba ce acte trebuie depuse pentru asigurarea de sanatate la 0800800951 (tel. verde, gratuit) sau 021.315.39.29/30/31.

Registrul Comertului este pe Bdul Unirii nr. 74, bloc J3B (dupa sediul Zepter, o sa vezi unde ca scrie mare REGISTRUL COMERTULUI la intrare), iar Administratia Financiara a sectorului tau cauti si tu pe net si vezi pe unde este, daca nu stii deja. Te descurci tu!

Hai ca nu e greu. Daca nu esti din Bucuresti presupun ca trebuie sa urmezi aceiasi pasi, dar la institutiile corespunzatoare din orasul/judetul de care apartii.
0
02-10-2011, ora 10:33
Bogdan V
Nu este medic/terapeut
Bogdan V
the_eye iti multumesc foarte mult ptr. raspunsu, astazi e duminica de luni o sa ma duc sa-mi fac medic de fam. iti multumesc inca o data ptr toate raspunsurile.

Rica Venturiano iti multumesc. am intrebat medicul care mi-a facut analizele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  •