Dinte rupt la copil

22-03-2017
Denisa38
Nu este medic/terapeut
Denisa38
Baietelului meu de doi ani si jumatate i s-a rupt un dinte in fata, aproape de gingie a ramas si nu stiu ce e de facut.Nu intelege ca sa-l pot duce la stomatolog si nu ar sta ca sa-i umble la dinte.Il deranjeaza ca mereu da cu limba si duce mana acolo.De durut nu -l mai doare ca la inceput cand plangea si ma intreb daca o fi murit nervul.Care ar putea fi consecintele pe termen lung?
2 comentarii
1
23-03-2017, ora 00:20
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, sfatul meu este sa va prezentati la un medic specialist (pedodont) cat mai repede. Este posibil ca dintele sa fi suferit o fractura. Fracturile sunt de mai multe tipuri (ma refer strict in cz dvs):

- fracturi coronare in smalt care sunt nedureroase
-fracturi coronare nepenetrante ale smaltului si dentinei- aici durerile sunt provocate in special la rece; pulpa(nervul) nu este afectat
- fracturi coronare penetrante - aici durerile sunt provocate de agenti chimici si fizici si masticatie; durerile sunt uneori spontane si indica INFLAMATIA PULPARA!!!

Trebuie sa va prezentati la medicul pedodont, chiar daca baietelul nu intelege, medicul pedodont va sti cum sa lucreze cu copilul dvs. Acesta va decide ce tip de fractura este si tratamentul de electie. Ideea este sa nu mai stati pentru ca pot aparea complicatii la nivelul acelui dintisor, cum ar fi modificarea culorii, necroza pulpara("moartea nervului"), retractia gingivala, rezorbtie radiculara patologica interna/externa, etc. Toate aceste complicatii afecteaza mugurele dintelui permanent.

O seara buna.
0
27-03-2018, ora 21:05
Denisa38
Nu este medic/terapeut
Denisa38
Am fost, singura solutie a fost anestezie generala si extractii dentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul