Dorsolombalgie sau hernie de disc?

10-03-2014
DianaBorodi
Nu este medic/terapeut
DianaBorodi
Buna ziua. Sambata l-am ridicat pe nepotelul meu in brate si in acel moment am simtit o durere insuportabila la nivel lombar si mi-am pierdut puterea in piciorul stang. Durerea persista, si se transmite si la nivelul membrului inferior stang. Am fost la medicul de familia care mi-a spus ca am dorsolombalgie care iradieaza si mi-a prescris calmante injectabile (ketoprofen) si milgamma. Sunt putin ingrijorata sa nu se fi produc vreao fisuri, sau hernie de disc. As fi recunoascatoare daca cineva mi-ar da un sfat! Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
10-03-2014, ora 20:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui un examen fizic la un medic ompetent in patologia coloanei (neurochirurg, neurolog) pentru a stabili daca aveti vreo problematica motorica sau sensorica a membrului inferior, si in functie de examenul fizic pot fi necesare investigatii imagistice
0
10-03-2014, ora 21:36
DianaBorodi
Nu este medic/terapeut
DianaBorodi
Va multumesc pentru timpul acordat raspunsului. Daca nu ma simt bine dupa tratament am sa apelez la un specialist.
0
28-04-2014, ora 12:52
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Dorsolombalgia nu este un diagnostic alternativ la hernia de disc. Exista dureri si fara hernie de disc, adevarat, dar de cele mai multe ori hernia de disc cauzeaza dureri lombare. Asa incat spui dorsolombalgii ca simptome clinice ale pacientului, dupa care investighezi imagistic si dovedesti (sau infirmi) substratul durerii si anume hernia de disc sau alta patologie locala. Mergeti va rog la un neurolog din zona Dvs care poate face explorarile imagistice de rigoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: