Dupa operatie acuza dureri abdominale... este grav?

03-11-2011
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
Mama mea a fost operata acum 3 ani pe colon, de ceva vreme acuza dureri abdominale, azi a facut examenul tomografic, este acolo o fraza care ma nelinisteste, , adenopatii multiple cu diametre axiale (cred ca asa scrie) de pana la 25mm si chiar blocuri... localizate periaortic, .iliac, mezenteric superior, duodenal superior.
Sunt tumori ?
Multumesc!
16 comentarii
0
04-11-2011, ora 00:02
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Adenopatiile atat de mari nu arata lucruri bune indiferent care e cauza. Si acolo unde e '...' cumva scrie 'blocuri tumorale', 'blocuri ganglionare' sau ceva de genul?
Mai multe informatii despre diagnosticul de acum 3 ani, stadiul bolii, varsta si tratament ar fi de ajutor.
0
04-11-2011, ora 09:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
revino cu informatiile de mai sus, te rog! in primul rand cu biletul de externare cu concluziile si recomandarile complete de la operatie. ori ai un buletin anatomopatologic trecut pe undeva, ori v-a fost recomandat sa-l ridicati la cateva zile/saptamani dupa operatie ori s-a comis o eroare pe undeva.
0
14-11-2011, ora 21:49
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
scuze ca nu am venit cu informatii ample pana acum, dar nu aveam buletinulde analize.Iata ce spune ultimul :
biochimie

ast/tgo - 23
bilirubina totala 0, 84
bilirubina directa 0, 27
fosfataza alcalina 85
ggt 22
glicemie 81
ALT/TGP 24
CALCIU TOTAL SERIC 9.4
UREE serica 39
creatinina serica 0.5
0
14-11-2011, ora 22:13
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
HEMATOLOGIE

VSH 1h coagulat * normal 2-13/mm
WBC 7.75
LYM 2.27
NEU 4, 86* normal 2.2-4.8
MON 0.48
EOS 0.08
BAS 0.06
LY% 29.3
NE% 62.7
MO% 6.2
EO% 1.0
BA% 0.8
RBC 4.22* normal 4.7-6.1
HGB 13.2
HTC 37.4
MCV 88.7
MCH 31.3* normal 27-31/pg
MCHC 35.3
RDWc 14.6
RDWs 43.0
PLT 254
PDWc 37.9
PDWs 23.6
MPV 11.1* normal 7.4 -10.4/fl
PCT 0.28

analizele sunt facute pe 1 nov 2011
0
14-11-2011, ora 23:08
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Inca nu ai precizat informatii despre diagnosticul clar de acum 3 ani, stadiul de atunci al bolii (nu e clar din mesaje daca a fost sau nu diagnosticata cu cancer acum 3 ani), varsta si tratament initial pentru boala cu care a fost diagnosticata.
0
14-11-2011, ora 23:16
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
diagnosticul de la operatie este:
"neoplasm colon transvers ulcerovegetativ sangerand"
"s-a practicat colectomie segmentara cu transvers-descendent si splenectomie tactica"
cand a inceput citostaticul, adica pe 24.03. 2008 are diagnosticul - neo colon transvers op in tr.PCT, dischinezie biliara, BCI, A.P. de efort, anemie mod. secundara.
In timpul internarii a primit tratament cu -PCT I serie 70L 70X + tratament simptomatic

pe rezultatele de la tomograf scrie
"in loja splenica se vizualizeaza masa.. (nu inteleg ce scrie ) cu diametre axiale 47.8/ 20mm
adenopatii multiple cu diametre axiale de pana la 25mm si chiar blocuri adenopatice, localizate periaortic, interaorticav, pericav, celiac, mezenteric superior, duodenal superior."
Adica a cuprins tot colonul ?
Nu mai sunt sanse, poate fi operat din nou ?
0
14-11-2011, ora 23:31
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
varsta -61 ani
0
14-11-2011, ora 23:58
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
70L 70LX ala e defapt FOLFOX si e numele regimului de chimioterapie pe care l-a facut acum 3 ani, sa inteleg.
din ce deduc acum 3 ani a avut un cancer de colon pentru care s-a operat si a facut si chimioterapie cu scopul de vindecare (adjuvanta), iar acum tomograful arata ce ai scris tu mai sus.
lucrurile par sa indice o recidiva a bolii. daca asta e adevarat, atunci din pacate nu mai poate fi operata cu scopul vindecarii. tot ce se mai poate face este in scop paliativ, chiar daca e vorba de o operatie pt. iminenta de ocluzie intestinala sau chimioterapie pentru prelungirea vietii/ameliorarea simptomelor.
consultul oncologic ce a stabilit si cand l-ati facut ? tomograful cine l-a recomandat si cine l-a vazut ? si cand l-ati facut ?
0
15-11-2011, ora 06:27
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
tomograful l-a recomandat medicul oncolog, pe data de 3.11.2011, l-a vazut medicul de specialitate si medicul oncolog
este programata din nou pe 5.12 pt inceperea chimioterapiei.
chiar daca se face operatie se poate extinde si la celelalte organe ?
0
15-11-2011, ora 10:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, pentru ca exista sanse ca chiar si in momentul operatiei sa existe boala microscopica raspandita la distanta, care nu se vad pe nici o invetigatie, din pacate.
0
15-11-2011, ora 12:46
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
sa mergem doar pe chimioterapie?
sau sa optam si pt operatie?
0
15-11-2011, ora 12:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
consultul chirurgical poate sa decida asta (adica medicul chirurg). dar operatia nu se indica decat daca are probleme de obstructie, fenomene de ocluzie intestinala, ischemie, etc., in nici un caz daca nu are simptome grave nu are rost operatia, pentru ca in cazul unei asemenea recidive ea nu mai poate fi vindecata. tot ce se poate face este tratamentul oncologic, in special chimioterapie in limita tolerabilitatii.
0
15-11-2011, ora 13:15
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
multumesc mult pentru tot !!!
0
15-11-2011, ora 13:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
no problem !
0
16-11-2011, ora 08:53
anaely37
Nu este medic/terapeut
anaely37
a primit zaldiar dar nu o calmeaza, poate lua mai mult de o pastila pe zi?, il mai poate conbina si cu altceva in afara papaverina, sau sa ia alt calmant mai puternic decat zaldiar
0
16-11-2011, ora 17:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai care e problema ? zaldiar e o combinatie foarte buna de tramadol cu paracetamol. papaverina e si ea foarte buna, dar depinde de sursa durerilor. initial se poate creste doza de antialgice, pentru a se incerca un control mai bun al durerilor, dar asta poate fi facut doar sub indrumarea medicului care a prescris asta.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.