Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului

©

Autor:

Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
Consumul de nuci poate modifica flora bacteriană intestinală, astfel încât să reducă riscul de cancer de colon, conform unor cercetări recente publicate în jurnalul Cancer Prevention Research.

Oamenii de știință de la Centrul UConn Health și de la Laboratorul de Medicină Genomică Jackson (Statele Unite ale Americii) au arătat că în cazul cobailor care au consumat nuci în proporție de 7-10,5% din totalul de calorii zilnice au prezentat un risc mai redus de a dezvolta cancer de colon. Efectul a fost mai pronunțat la cobaii de gen masculin, care au prezentat de 2,3 ori mai puține tumori după consumul nucilor. Consumul de nuci la cobai a fost echivalentul a 28 g de nuci consumate de o persoană pe zi.

Este primul studiu care sugerează o legătură între nuci și cancerul de colon. Efectul pare a fi unul probiotic, menținând colonul sănătos și oferind protecție antitumorală.

Nucile sunt bogate în compuși cu numeroase beneficii nutriționale, având o cantitate crescută de acizi grași polinesaturați - Omega-3 și Omega-6, precum și o cantitatea crescută de vitamina E și substanțe anticancerigene.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, au fost analizate probe de materii fecale de la cobai după consumul alimentar, examinându-se flora bacteriană intestinală. Astfel, s-a observat că nucile eliberează în urma digestiei anumiți compuși cu rol anti-inflamator și protector și reglează microflora de la nivelul colonului.

Cercetătorii menționează că sunt necesare și teste pe subiecți umani înainte de a se afirma cu certitudine că nucile pot reduce cancerul de colon.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 08-06-2016 | creare: 08-06-2016 | Vizite: 7899
Bibliografie
Walnuts may improve your colon health, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/310738.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Colonul iritabil
  •