durere la degetul mare de la piciorul stang

Buna ziua, de cateva zile ma doare unghia mare de la piciorul stang, mi se pune foarte des carcei si daca nu ma opresc din mers, ajung sa nu imi m-ai simt piciorul.Noaptea imi amorteste mana stanga.As vrea sa stiu din ce cauza am aceste simptome.Multumesc!
3 comentarii

Maria, pot fi mai multe cauze.
1. Daca nu te-ai lovit la picior in zona unghie, poate fi o unghie incarnata.
2. Carceii de care tu vorbesti din picior (probabil zona pulpei)sunt urmare a unui deficit de circulatie sangvina(cum iti sunt picioarele, reci?);muschiul se contracta si apar aceste spasme.Sunt destule medicamente pe piata, dar pana sa le iei, ar fi indicat daca ai reusi sa-ti faci un ecco-doppler(stiu ca e scump dar pt. sanatate...).In felul acestavei vedea cum stai la nivelul membrelor inferioare cu circulatia, daca este vreo obstructie.Cred ca ai si varice(de suprafata sau profunde, te dor?);daca da -vei cedea ca si angiologul iti va recomanda sa porti ciorapi medicinali de 70 sau 140 den;sincer iti spun ca iti va da o usurare pt.picior.
3.Mai poate fi si o tasare de nerv ce ajunge in piciorul care spuneai ca uneori nu-l mai simti.Si pt. mana e valabil acelasi lucru.Ar fi bine daca poti sa-t faci si o radiografie a coloanei vertebrale(sau mai bine un RMN), asa vei vedea eventuale tasari de inele si concomitent ce nervi sunt implicati.
4.Incearca sa te dezobisnuiesti sa dormi pe partea stanga a corpului(pe inima)
Din relatarile tale partea stanga este cea afectata, deci ceva s-a intamplat la nivelul hipotalamusului pe dreapta;cu un consult neurologic se vor evidentia factorii determinanti.
Sanatate multa.
1. Daca nu te-ai lovit la picior in zona unghie, poate fi o unghie incarnata.
2. Carceii de care tu vorbesti din picior (probabil zona pulpei)sunt urmare a unui deficit de circulatie sangvina(cum iti sunt picioarele, reci?);muschiul se contracta si apar aceste spasme.Sunt destule medicamente pe piata, dar pana sa le iei, ar fi indicat daca ai reusi sa-ti faci un ecco-doppler(stiu ca e scump dar pt. sanatate...).In felul acestavei vedea cum stai la nivelul membrelor inferioare cu circulatia, daca este vreo obstructie.Cred ca ai si varice(de suprafata sau profunde, te dor?);daca da -vei cedea ca si angiologul iti va recomanda sa porti ciorapi medicinali de 70 sau 140 den;sincer iti spun ca iti va da o usurare pt.picior.
3.Mai poate fi si o tasare de nerv ce ajunge in piciorul care spuneai ca uneori nu-l mai simti.Si pt. mana e valabil acelasi lucru.Ar fi bine daca poti sa-t faci si o radiografie a coloanei vertebrale(sau mai bine un RMN), asa vei vedea eventuale tasari de inele si concomitent ce nervi sunt implicati.
4.Incearca sa te dezobisnuiesti sa dormi pe partea stanga a corpului(pe inima)
Din relatarile tale partea stanga este cea afectata, deci ceva s-a intamplat la nivelul hipotalamusului pe dreapta;cu un consult neurologic se vor evidentia factorii determinanti.
Sanatate multa.

Multumesc mult pentru raspuns, o sa va urmez sfaturile si va tin la curent:)!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Degete amortite.. sufar si de cifoza si scolioza
- 6Ce se intampla in cazul netratarii unui encondrom la falanga medie a unui deget?
- 4Cauzele deformarii degetelor
- 3De ce nu mai cresc degetele patru de la labele picioarelor?
- 1obiceiul de a-mi pocni degetele
- 5Durere degete mici picior.
- 3degetele mari de la mana
- 2Dureri degetul mare mana dreapta
- 5dureri de cot, dureri de palma si degete.
- 5dureri laba piciorului drept - degetele 3-4
- 1Reconstructie deget-picior!
- 2Deget mana stanga - nu se vascularizeaza
- 1Durere degetul mare de la piciorul drept
- 5am dureri la degetele de la maini
- 1Umflatura dureroasa la degetul mare de la piciorul drept
- 7Taietura falanga 3 deget mijlociu
- 1umflatura degetul mare la picior
- 3tendon falanga deget 4 rupt
- 5deget traumatizat
- 1Durere deget picior.
Mai multe informații despre: degetul