durere sau psihoza?

04-03-2007
Tonia
Nu este medic/terapeut
Tonia
Am o prietena operata de ~2 luni pentru un adenom benign tiroidian care prezinta dureri postoperatorii. Durerea cedeaza la analgezice, dar revine iar mai nou ( de aproximativ o saptamana ) se plange de un discomfort local destul de deranjant pentru ea. A facut un CT si nu s-au observat modificari. A trecut recent si printr-o pareza de nerv(?), insa teama de a nu fi uitat un pansament la locul operatiei care sa-i produca discomfortul nu ii da pace. Ca sa o linistesc, ce ar trebui sa fac? Este o psihoza sau ar trebui investigata pentru teama ei??
Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
12-03-2007, ora 00:00
aida
Nu este medic/terapeut
aida
Buna.

Trebuie linistita si chiar cu ajutorul unui psiholog
0
22-03-2007, ora 00:00
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
Se poate ca prietena ta se prezinte un gen de tulburare de natura psihologica.Se intampla in astfel de cazur, operatii, amputari, dar se remediaza cu ajutor specializat.la un psiholog.de regula astfel de pacienti sunt descurajati si se simt altfel decat ceilati.Cauta justificari ale comportamentelor lor, ale neputintei, ale suferintei lor si isi creaza singuri simptome.as mai avea un sfat:sa isi reia treptat activitatile de dinainte de operatie. Sa se simta utila si folositoare pentru ea si pentru ceilalti.
Luminita psiholog din Braila
0
01-04-2007, ora 00:00
sledge
Nu este medic/terapeut
sledge
eu zic sa vedeti daca sigur nu i-au uitat nici un pansament acolo (ca se mai intampla). incearca sa fii alaturi de ea si sa o sustii pt ca e foarte greu sa treci prin asa ceva.
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Inainte de vizita la un psiholog, va fi util sa eliminati obiectiv banuielile legate de operatie.
Cea mai directa cale este chiar discutia cu un medic de specialitate, care sa va confirme faptul ca fizic totul e ok si nu au aparut complicatii.
Pasul 2 - ajutorul si sustinerea din partea celor apropiati
Pasul 3 - discutia cu un psihoterapeut bun...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: