Dureri coloana - interpretari radiografie

07-11-2016
Claudia Toma
Nu este medic/terapeut
Claudia Toma
Buna ziua! Cam de aproximativ o luna am inceput sa am dureri in partea stanga spate resimtite spre mijloc si pe coapsa stanga, si in acelasi timp in partea stanga in fata jos la incheietura dintre picior si burta.
Astazi am facut o ecografie generala, nu mi s-a gasit nimic anormal in partea stanga la ovar (am o anexita in dreapta), putin nisip la rinichi (dar nu ingrijorator dupa cum a spus medicul) si cam atat. Mi-a recomandat si o radiografie lombara de coloana. Rezultatul radiografiei: tasarea spatiului L5-S1 (exprimarea medicului "putin ingustat spatiul dintre cele doua")
Aceasta sa fie cauza durerilor? Am observat ca ma doare mai rau la efort. Imi puteti spune ce tratament se poate urma sau ce este de facut in cazul acesta? Durerea tot persista si antiinflamatoriile parca nu au efect. Multumesc!
5 comentarii
1
08-11-2016, ora 20:42
florinexu
Nu este medic/terapeut
florinexu
Buna Claudia,
Iti recomand sa vizualizezi linkurile de mai jos, pentru a stii despre ce este vorba, si sa iti alegi ce simti tu ca te atrage.
https://www.youtube.com/watch?v=KvkA2MBnyO8
https://www.youtube.com/watch?v=cE4ffbDPoSs
https://www.youtube.com/watch?v=K-8gAqbA5Vc

Am un inceput de scolioza si cand aveam dureri de spate, ma duceam la Cabinetul dr Brandusa Sandu, acuma are cabinetul vis a vis de Spitalul de Urgenta si dupa procedura, in functie cat de grav am fost, in cel mult doua zile imi reveneam. Puteam sa merg la servici, sa merg drept, nu intr-o parte, tinundu-ma de toti peretii de durere cu o faceam in momentele dureroase la coloana. Se face programare prin telefon si costa 150 lei o sedinta, care dureaza cca 15-30min, depinde de fiecare.

In primele doua linkuri am vazut ca se fac mai multe exerciitii fata de Dr. Brandusa. Nu am avut timp sa ma informez cat costa o sedinta insa sunt interesat sa incerc pe viitor si acolo, penrtru problema mea cu spatele.

Sper sa-ti fie de folos ce am scris.
0
09-11-2016, ora 10:47
Claudia Toma
Nu este medic/terapeut
Claudia Toma
Multumesc pentru raspuns! :)
0
09-11-2016, ora 19:14
Marian1234
Nu este medic/terapeut
Marian1234
Buna ziua.ma doare de aproximativ 1 saptamana spatele in partea de jos.prima oara am crezut ca am un junghi ca ma durea doar in partea dreapta.dar dupa o saptamana la munca am dat cu matura si dintr-o data parca ma corentat spatele si am inceput sa am dureri foarte mari.ma doare foarte tare cand ma aplec, conduc sau cand merg.ma doare atat de tare incat imediat imi schimb pozitia.ma mai doare cateodata si cand trag aer in piept.va rog sa imi dati si mie un sfat si cam ce ar putea sa am.eu sunt in germania si aici dureaza foarte mult pana se face un termin pentru consultatie(aproape 1 luna) si as dori sa stiu cam ce as putea sa am.va multumesc mult
0
10-11-2016, ora 08:49
Claudia Toma
Nu este medic/terapeut
Claudia Toma
Buna ziua! Ati ridicat greutati in ultima perioada? Eu am tot carat diverse bagaje, stau la etajul 4 fara lift, de fiecare data simteam ca mi se taie spatele cand ridicam ceva mai greu, cand stateam prea mult in picioare. La radiografie mi-a iesit ingustarea spatiului intre 2 vertebre. Doar o radiografie va poate spune exact ce aveti si apoi medicul va poate recomanda tratament/fizioterapie sau chiar operatie in functie de cat de grav este. Singurul lucru care-mi calma durerea era o sticla cu apa fierbinte pusa in zona durereoasa si antiinflamatorii (nurofen, ibalgin, tador etc.).
0
20-11-2016, ora 02:28
florinexu
Nu este medic/terapeut
florinexu
Explicatii, cum apar durerile la coloana, pentru unele cazuri.
https://www.youtube.com/watch?v=UogxbusNOVo
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.