Dureri de cap cu stări de voma
Buna ziua, Am varsta de 32 de ani, în urma cu un an de zile au început durerile de cap pe partea dreapta, cu stări de voma, presiune asupra ochiului drept, amorțeala, vena cervicala dreapta se umfla si se simte o mic glod pe ea când o masez, doar asa scap cat de cat de durerea cumplită, Am consultat si un neurolog si mi a recomandat niste calmante, durerile s au ameliorat dar tot sunt si aceeași amorțeala pe partea dreapta, am facut si rmn si rezultatul examinării este:
Examinarea irm cerebrală nativă, Cu secvențe angio, evidențiază sag+axT1, O/AX DWI, ax T2 FSE, cor T2 FLAIR si ax T2*GRE, corT1 3D FSPGR, 3D TOF 1 slab HR, cor 2D -TOF-V SPGR, ax 3D FIESTA, sau T2 FSE
-minime artefacte date de proteza dentară,
-structuri mediane cu topografie normală,
-sistem ventricular simetric pe linia mediana, dimensiuni normale,
-relief cortical, spatii lichidiene pericerebrale cu aspect normal,
-fara leziuni ischimice recent constituite,
-fara leziuni hemoragice intra sau pericerebrale,
-fara formatiuni inlocuitoare de spatiu intra-sau extranevraxiale, infra-sau supratentoriale,
-unghiuri pontocerebeloase si nervi cranieni cu semnal RM nativ in limite normale,
-axe arteriale si venoase cu semnal RM nativ in limite normală,
-hipertofie cornet nazal inferior drept, concha bullosa cornet nazal mijlociu 12/14mm CC/AP,
Examinarea IRM nativă a coloanei cervicala (ax+cor+sag T2 FSE, sag T1, sag STIR ), evidențiază:
-modificari de statică vertebrala la nivelul coloanei cervicale (scolioza cervicodorsala dextroconvexa;rectitudinea coloanei cervicale C2-T1),
-corpi vertebrali cervicali cu inaltime si semnal in limite normală,
-discuri intervertebrale cu inaltime si semnal in limite normale,
-fara conflicte discoradiculare decelabile RM nativ, la momentul examinării,
-cordonul medular cervical nu prezinta anomalii de semnal.
Va multumesc
Examinarea irm cerebrală nativă, Cu secvențe angio, evidențiază sag+axT1, O/AX DWI, ax T2 FSE, cor T2 FLAIR si ax T2*GRE, corT1 3D FSPGR, 3D TOF 1 slab HR, cor 2D -TOF-V SPGR, ax 3D FIESTA, sau T2 FSE
-minime artefacte date de proteza dentară,
-structuri mediane cu topografie normală,
-sistem ventricular simetric pe linia mediana, dimensiuni normale,
-relief cortical, spatii lichidiene pericerebrale cu aspect normal,
-fara leziuni ischimice recent constituite,
-fara leziuni hemoragice intra sau pericerebrale,
-fara formatiuni inlocuitoare de spatiu intra-sau extranevraxiale, infra-sau supratentoriale,
-unghiuri pontocerebeloase si nervi cranieni cu semnal RM nativ in limite normale,
-axe arteriale si venoase cu semnal RM nativ in limite normală,
-hipertofie cornet nazal inferior drept, concha bullosa cornet nazal mijlociu 12/14mm CC/AP,
Examinarea IRM nativă a coloanei cervicala (ax+cor+sag T2 FSE, sag T1, sag STIR ), evidențiază:
-modificari de statică vertebrala la nivelul coloanei cervicale (scolioza cervicodorsala dextroconvexa;rectitudinea coloanei cervicale C2-T1),
-corpi vertebrali cervicali cu inaltime si semnal in limite normală,
-discuri intervertebrale cu inaltime si semnal in limite normale,
-fara conflicte discoradiculare decelabile RM nativ, la momentul examinării,
-cordonul medular cervical nu prezinta anomalii de semnal.
Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Amorțeală intermitentă la mâna stângă (inelar și deget mic)
- 1Imi amortesc mainile noaptea
- 1RMN cerebral și coloană cervicală
- 1O părere parapareză spastică
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare