Edem cerebral netratat --> glaucom?!? | Forumul Medical ROmedic

Edem cerebral netratat --> glaucom?!?

05-02-2009
ank_01
Nu este medic/terapeut
ank_01
In urma unui accident am fost diagnosticata cu edem cerebral. Dupa 3 saptamani inca nu puteam citi pt ca vedeam umbre, nu ma puteam concentra, ameteam. Mi s-a recomandat un fund de ochi unde am aflat ca sunt suspecta de glaucom.
Vreau sa stiu daca in urma loviturii puternice si a edemului(NETRATAT! deoarece specialistii mi-au zis ca nu au ce sa imi dea) poate aparea aceasta boala, glaucom, sau este congenitala, ereditara...
Multumesc.
3 comentarii
0
05-02-2009, ora 22:30
cma
Nu este medic/terapeut
cma
tatal meu are edem cerebral, de la metastazele crebrale, si a facut tratament cu manitol si dexametazona, astea sunt pt edem cerebral, sau mai poti lua si asa...ser fizio+furosemid+algolcamin(daca ai dureri de cap)si dexa si manitol perfuzie.poate te ajuta..
0
06-02-2009, ora 16:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Edemul cerebral nu este o cauza a glaucomului; nu stim cauza exacta a glaucomului, s-a demonstrat si existenta unor forme mostenite de glaucom( 10 % din cazurile de glaucom congenital sunt transmise autosomal recesiv cu penetranta incompleta); daca aveti rude cu glaucom, de asemenea, riscul de a face glaucom este mai mare;daca, in urma examinarii fundului de ochi, s-au gasit modificari papilare sugestive pentru glaucom, trebuie sa faceti si alte investigatii pentru a se confirma sau infirma diagnosticul:camp vizual computerizat, curba tonometrica, pahimetrie, gonioscopie, tomografie retiniana Heidelberg; numai bine
0
06-02-2009, ora 18:17
ank_01
Nu este medic/terapeut
ank_01
Edemul cerebral l-am avut in urma unui traumatism cranio-cerebral. Iar o cauza a glaucomului este traumatismul ocular.
Mentionez ca am 15 ani si stiu ca glaucomul apare la persoanele de peste 40 de ani. Ametelile mi-au trecut, iar capul nu ma doare deloc. La primul fund de ochi m-au trimis sa fac si un camp vizual. Am mers la cel mai bun oftalmolog din judetul meu(Brasov), dr Sisak, si aici am facut inca un fund de ochi si celelalte teste, camp vizual computerizat, curba tonometrica, tomografie retiniana Heidelberg, mai putin pahimetrie si gonioscopie pe care le voi face peste 3-4 saptamani. Verdictul: peste 3-4 ani voi afla daca eu chiar am glaucom. Pana atunci la un interval de 6 luni sau mai mult, pana intr-un an, repet seria de teste.
Intentionez sa merg la dr Monica Pop.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Numărul de cazuri de orbire din cauza glaucomului a crescut îngrijorător
  • Un nou test ar putea detecta glaucomul mult mai devreme
  • Edemul medular osos la nivelul articulaÈ›iei sacro-iliace este comun la atleÈ›ii tineri
  • Picioare umflate vs. pleoape umflate (ce ne pot indica edemele)
  • Cauzele edemelor - ce pot spune edemele despre noi
  • Cel mai bun test de diagnostic pentru pacienÈ›ii cu glaucom
  • Edemele - de ce reÈ›inem apă?
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  •