efecte suflu sistolic in efort ?

10-05-2007
kathar
Nu este medic/terapeut
kathar
Am 29 de ani si in urma unui control de rutina am fost diagnosticat cu suflu sistolic grad 2/3, provenit de la valva mitrala.
Mi s-a spus ca in principiu nu trebuie sa iau nici o masura, dar sa am in vedere, la inaintarea in varsta, ca in cazul aparitiei unor tulburari cardiace va trebui sa urmez tratamente specifice.
De asemenea mi s-a recomandat sa evit eforturile mari.

Intrebarea mea este in ce masura acest suflu sistolic se manifesta la efort intens, daca poate avea efecte adverse/nedorite, sau poate agrava conditia inimii.

Mentionez ca practic jogging, alpinism, mountain biking - activitati in cursul carora efortul poate atinge cote maxime pe perioade destul de indelungate.

Este cazul sa fac un EKG sau EKG de efort ?

Multumesc.
1 comentarii
0
19-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Un suflu sistolic mitral este specific regurgitarii mitrale, dar el poate apare si in alt context-uneori este functional, uneori apare in boli extracardiace(de ex- in anemii), deci, pt a afla ce este, trebuie facuta o echocardiografie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici